Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, michasacuer napisał:

Co do poszerzenia koszul, zapasu jest sporo ale krawcowa pokazala mi, ze czesto fabryki "dziurawią" miejsca w ktorych maja byc zrobione zaszewki. Dziurka jest dosc znacząca, wiec koszula leci do zwrotu. Zapasu na ok 4cm poszerzenia

Znaczy, że na zaszewkach możesz tyle poszerzyć? 

@tryhp3

Zaszewki przeważnie zbierają ok. 2cm w najwyższym miesiącu po jednej stronie, więc poszerzenie o te 4 cm w teorii da się uzyskać. Trzeba tylko pamiętać, że nie ma całej długości pleców i nie w pełnym zakresie - w łopatkach poszerzysz o jakieś 1-2 cm, w talii ok. 4 cm a w pasie 1-2cm lub w ogóle, jeśli tam nie sięgają.

Albo dotacje unijne powinny być dla polskich elegantów, żebyśmy nie musieli dziadować i żeby stać nas było na SS prosto ze strony SS, a nie z tyłu sklepu. Albo to my gorsi? Garnitur, a dla chętnych zestaw koordynowany prawem, nie towarem. Tym się powinno zajmować Stowarzyszenie i działający w jego imieniu administratorzy i moderatorzy, a nie ganianiem sprzedawców używanych butów na bazarku. Ament.

• Like 6
  • Oceniam pozytywnie 3

22 godziny temu, matatjahu napisał:

Pewnie SuSu wróci na polskim Otrium w przyszłym tygodniu po Flash Sale na holenderskim. Identycznie było z niemieckim, po wyprzedaży SuSu wróciło na wszystkich regionalnych stronach.

Ja to zaszalałem i napisałem do nich maila. Poniżej fragment odpowiedzi (niestety po angielsku):

Thank you for your message. Suitsupply is unfortunately temporarily unavailable at Otrium in Germany or Poland. But don't worry, because it's coming back! So keep a close eye on our website.

Fortunately, we have many other brands at even better prices!

Czekajmy. Ale już dziś wnieśmy projekt obywatelskiej (dżentelmeńskiej) ustawy pod marketingową nazwą GARNITUR^ (czyt. garnitur do potęgi) 😀

• Like 2

9 minut temu, tryhp3 napisał:

@michasacuer jest tam może naszywka producenta tkaniny? 

To tkanina Albini. Zasadniczo jest kilka takoch odbarwień ewidentnych ale już odpuściłem, nie chciałem wam spamować 

3 godziny temu, mosze napisał:

Cóż, ja nie przypominam sobie problemów z koszulami SS, a mam sporo.

Natomiast propozycja rekompensaty jest dość żenująca, najwyraźniej traktują nas jako wschodzący rynek.

No ja tam zostawilem u nich grube siano także no... Piore koszule cale życie w ten sam sposób, mam inna jeansowa od kilku lat i zero problemu. I wez gadaj z nimi, problemu nie ma. Od kilku lat SuSu to fast fashion z aspiracjami na marke premium ale w parze nie idzie jakosc, oprócz marynarek. Po sezonie jedne spodnie Ames flanelowe z kolekcji FW2023 totalnie mi sie przetarły w kroku, poszły do śmietnika 

18 godzin temu, mosze napisał:

Mimo wszystko napisałbym do nich jeszcze raz, grzecznie, ale konkretnie, że jestem stałym klientem i ich propozycja nie licuje z rozwiązywaniem podobnych problemów przez konkurencję, że byłem zadowolony, a teraz jestem rozczarowany itp.

No niestety, nic z tego. Uważają, ze problemu nie ma bo to nie manufacturing issue (za drugim mialem wymieniłem im z linka prawo unijne które mowi o normalnym uzytkowaniu) a złe pranie. Można się spierać, czy koszula powinna sie uszkodzic podczas regularnego prania no ale nic, wiecej koszuli od nich w regularnej cenie nie kupię ;D te pare lat temu miałem znacznie lepszy experience z ich CS. Chyba bedzie trzeba sie przerzucic na inną marke. Ostatnia odpowiedź jest lekko dziwna, co jeśli produkt jak wroce do domu okaze sie np porwany bądź brudny (mialem taka sytuacje z tshirtem ale sie odepralo)? W sklepie mierzycie fitting shirt a same koszule do sklepu przychodzą nie zapakowane w folie, robią to pracownicy na miejscu

Screenshot_20241029_173528_Gmail.jpg

Signum temporis niestety. Obecnie większość reklamacji jest odrzucanych w duchu „nie mamy pańskiego płaszcza”. Bardzo szybko minęły czasy, kiedy to Charles Tyrwhitt przyjmował zwroty koszul w ciągu 6 miesięcy, nawet jeśli koszulę zjadł i zwrócił pies. Teraz po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się, nic się nie może zmarnować, więc influencerzy promują koszule patchworkowe ze ścinków (T&A, Poszetka) - ktoś pamięta skórzane kurtki ze skrawków? - a kiedy uczciwy forumowicz wystawia na bazarku kurtkę z konia czy marynarkę z kaszmiru w stanie bdb, to chętnych brak😉 (post zawierał lokowanie produktu😈)

• Like 5

12 minut temu, lubo69 napisał:

Signum temporis niestety. Obecnie większość reklamacji jest odrzucanych w duchu „nie mamy pańskiego płaszcza”. Bardzo szybko minęły czasy, kiedy to Charles Tyrwhitt przyjmował zwroty koszul w ciągu 6 miesięcy, nawet jeśli koszulę zjadł i zwrócił pies. Teraz po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się, nic się nie może zmarnować, więc influencerzy promują koszule patchworkowe ze ścinków (T&A, Poszetka) - ktoś pamięta skórzane kurtki ze skrawków? - a kiedy uczciwy forumowicz wystawia na bazarku kurtkę z konia czy marynarkę z kaszmiru w stanie bdb, to chętnych brak😉 (post zawierał lokowanie produktu😈)

Ale fun shirt to ty szanuj!

Swoją drogą, producent kurtki, którą sprzedajesz (Aero Leather) ma też w swojej ofercie kurtkę skórzaną ze ścinków (tj model bomberki z większej ilości małych paneli), która ma odzwierciedlać późnowojenne problemy z dostępnością skóry ;).

O, to jest ten model - dosłownie kurtka ze ścinków - za tysiąc funtów:

https://www.aeroleatherclothing.com/british-armed-forces/raf--late-ww2/military032

43581f73-0f5c-464e-afbf-b00c0a592175.jpg

W dniu 28.10.2024 o 21:45, michasacuer napisał:

Pardon, jest to Albiate 1830. Bez zadnego dodatku jak VBC for suitsupply w przypadku wełny 

Swoją drogą jeżeli jest naszywka to za jakość koszuli też odpowiada producent tkaniny. Jak się nie mylę w jakieś kolekcji koszul projektowanych przez @mr.vintage nie można było dodać takich naszywek, ponieważ polityka producenta tkaniny była taka, że nie można ich naszyć w koszulach kosztujących "katalogowo" mniej niż 100 EUR.

U mnie w TK nowy rzut, tym razem za 135 zł. Jedna błękitna w mikrowzór z naszywką Thomas Mason nawet w moim rozmiarze, 42L (czyli na wysoki wzrost, na który ciężko coś w outletach znaleźć), ale że takie rzeczy przeszły przez tkalnie i szwalnie... Na żywo wyglądało to jeszcze gorzej. Jakby to nie było przy twarzy... to jeszcze można się było pokusić. 

image.thumb.jpeg.48162903f94a0f5f442584d0e2397a99.jpeg

Generalnie to większość rzeczy od nich z Otrium czy TK, ma jakieś "defekty", które bardzo często można wychwycić dopiero przy prasowaniu. W sumie to ostatnio w TK udało mi się kupić białą koszulę od SuSu w moim rozmiarze, ale de facto była zauważalnie większa od standardowej rozmiarówki SuSu (mam tych koszul kilka). Także bez przyczyny one po outletach nie latają.