Koval Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 O nie! Musisz jeszcze poczekać na poszetki w Biedronce! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakistanek Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Jak już mówimy o SuSu w secondhandach to w Krakowie polecam odwiedzić sieć Artus94. W lokacjach, które odwiedzam w 8 na 10 przypadków znajduję marynarki tej firmy. Asortyment widziany był w sklepach na ulicy: Szlak, św. Filipa, Karmelickiej oraz Krakowskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 10 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2016 Ktoś już chyba zgarnął, bo jak dziś tam wpadłem to jej nie znalazłem. To chyba źle patrzyłeś, bo jak wracałem z pracy, to był (nb. dwie osoby się pytały na priva, więc może i zniknie niebawem). To jest w secondhandzie na Świętokrzyskiej 20, bardzo blisko wyjścia z metra - nie w tym większym, dwupoziomowym kawałek dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azaghal Napisano 11 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2016 To chyba źle patrzyłeś, bo jak wracałem z pracy, to był (nb. dwie osoby się pytały na priva, więc może i zniknie niebawem). To jest w secondhandzie na Świętokrzyskiej 20, bardzo blisko wyjścia z metra - nie w tym większym, dwupoziomowym kawałek dalej. Właśnie patrzyłem pod osiemnastką Dzisiaj wpadłem i znalazłem. Leży jak ulał, więc dziękuję za cynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Miał ktoś do czynienia z paskami SuitSupply, chodzi mo o te droższe za 49 euro, na zdjęciach prezentują się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aszyn Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 A ja mam pytanie do wyjadaczy SuSu z forum. Poszukuję formalnego garnituru ślubnego. Na które modele z oferty SuSu powinienem zwrócić uwagę? Zależy mi na tym by był jak najbardziej gładki, o umiarkowanym połysku. Byłem już niemal przekonany, że nie będę się bawił w wysyłkę i zakupię coś w polskich sklepach Bytom, Vistula, Próchnik, ale po lekturze forum na temat niedociągnięć i materiałów naszych rodzimych szwalni, zaryzykuję chyba zamówienie 3 garniturów z ewentualnym zwrotem.Z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Pod rozwagę bym wziął ten York granat – klasyczny, ciemny, gładki.http://eu.suitsupply.com/en/suits/york-blue-plain/P2529Y.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Classic-York A ja mam pytanie do wyjadaczy SuSu z forum. Poszukuję formalnego garnituru ślubnego. Na które modele z oferty SuSu powinienem zwrócić uwagę? Zależy mi na tym by był jak najbardziej gładki, o umiarkowanym połysku. Byłem już niemal przekonany, że nie będę się bawił w wysyłkę i zakupię coś w polskich sklepach Bytom, Vistula, Próchnik, ale po lekturze forum na temat niedociągnięć i materiałów naszych rodzimych szwalni, zaryzykuję chyba zamówienie 3 garniturów z ewentualnym zwrotem.Z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 York ma dość klasyczny krój (w klasycznym słowa rozumieniu) - raczej dla sylwetki normalnej, niż szczupłej - taka uwaga. Poza tym IMHO to najbardziej "ślubny" garnitur w ofercie SuSu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aszyn Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Dzięki za podpowiedź. W takim razie na nim się skupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Czy ktoś jest w stanie powiedzieć, skąd dokładnie pobierany jest wymiar uda w tabelach rozmiarowych spodni od SuitSupply? Albo nie umiem obsługiwać ich strony internetowej, albo takiej informacji nie ma... Swoją drogą, większość spodni i tak nie jest na mnie (mając 62cm w udzie i 42cm w łydce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a111 Napisano 16 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 To jeszcze w kontekście ślubnych garniturów - czy wg Was Sienna to dobry wybór dla pana młodego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 Biletówka nie jest najszczęśliwszym dodatkiem - jednak jeśli w pozostałych elementach zadbasz o formalność - przejdzie (IMHO). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 16 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 Podziwiam bardziej doświadczonych orumowiczów (w szczególności Hargina), za to, że niemalże na każdej stronie odpowiadają na pytania jaki garnitur jest dobry na śłub.Sienna ma biletówkę, najczęściej poelcanym jest York Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 @Tadam Kolega Hargin to tajny współpracownik SuSu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 16 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 W tym kontekście to chyba jedyny akceptowalny skrótowiec. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 Ręce mi drżały jak pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 ambaSSador-wolontariusz Podziwiam bardziej doświadczonych orumowiczów (w szczególności Hargina), za to, że niemalże na każdej stronie odpowiadają na pytania jaki garnitur jest dobry na śłub.Sienna ma biletówkę, najczęściej poelcanym jest York Statystyki rozwodów wskazują, że dla dużej grupy ta okoliczność po kilku-kilkunastu latach nie będzie dobrze wspominanym momentem życia. Staram się im to osłodzić zawczasu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawat567 Napisano 16 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 (edytowane) Konto walutowe w EUR (polecam w Alior Kantor), dostajesz zwrot w takiej samej walucie. Spread niewielki, ale ponosisz ryzyko kursowe. Najtańszym rozwiązaniem jest płatność przez kantor internetowy – nie dość, że tanio wymienisz walutę to jeszcze ceny przelewów też mają bardzo korzystne. Trzeba jednak sprawdzać sklepy – nie wszędzie da się zrobić przelew z kantoru, często zostaje tylko PayPal. Edytowane 16 Marzec 2016 przez mosze reklama -> brak reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aszyn Napisano 16 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 (edytowane) Najtańszym rozwiązaniem jest płatność przez kantor internetowy– nie dość, że tanio wymienisz walutę to jeszcze ceny przelewów też mają bardzo korzystne. Trzeba jednak sprawdzać sklepy – nie wszędzie da się zrobić przelew z kantoru, często zostaje tylko PayPal. Ale chyba można zrobić tak, że mamy PayPal, jakieś konto walutowe i robimy wymianę przez kantor internetowy, potem na paypal płacimy z walutowego i ewentualny zwrot wróci na to konto. Wtedy znowu wymiana przez kantor na PLNy i wychodzi najtaniej. Poprawcie mnie jeśli się mylę... Edytowane 16 Marzec 2016 przez mosze j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostek Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Dziwna ta rozmiarówka Suitsupply. Niby rozmiar 44 Havany to 98cm w klatce piersiowej (23 - 103cm) i 87 w pasie (23 - 95cm), a różnicy prawie nie czuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Byłem dzisiaj w salonie SS. Po raz pierwszy w życiu Celem był zakup standardowego, granatowego garnituru. Miał być klasyczny do bólu i pięknie na mnie wyglądać. Niestety. Mierzyłem wszystkie dostępne modele - Lazio, Napoli, Sienna, Athletic oraz Havana - żaden mnie nie powalił. Pierwsze cztery mają wypełnienia w ramionach, zgodnie z opisem na stronie niewielkie, ale rezultat nie do końca mi odpowiadał - wszystkie leżały akceptowalnie, ale bez rewelacji. Tak na czwórkę, powiedzmy. Z tym, że mam krótkie ręce i w każdym z nich byłby problem z przeciętymi dziurkami. Stosunkowo najlepiej z tej grupy wyglądała marynarka atlety, być może wskutek agresywnego taliowania (dla mnie na granicy), ale spodnie już nie są na atletę, tylko takie bardziej rurki - ja na udach miałem rajstopki. Jak ktoś ma robudowane nogi, to raczej nie jest atletą, zgodnie z ich filozofią. Najbardziej spodobała mi się havana - bez podszewki, zero konstrukcji, najkrótsze rękawy - jako jedyna ma rękawy na równo z koszulą, wystarczy ciachnąć 1 cm. Problemy są dwa - załamuje mi się w ramionach (problem wynika z ich specyficznej linii) oraz ma nakładane kieszenie, co nieco ogranicza zastosowanie. Rozważam zakup i próbę korekty. Ogólnie Havana to jest "mój" krój - marynarki z grubszych materiałów leżą pięknie. Podzielę się jeszcze spostrzeżeniem, że w przypadku bardziej obszernych krojów warto wypróbować mniejszy rozmiar. Bardzo ładny, szary garnitur w granatową kratę (Lazio) w moim rozmiarze wyglądał nieco bezkształtnie. Mniejszy rozmiar był mniej wygodny, ale dopasowanie poprawiło się skokowo - marynarki, bo spodnie z kolei zaczęły się opinać. Oczywiście powyższe dywagacje wynikają z moich preferencji i nie trzeba się nimi kierować. Natomiast uwagi do długości i szerokości są raczej obiektywne. Podsumowując - najlepiej pomierzyć na miejscu. Ja w każdym razie odpuszczam sobie okazyjne kupowanie marynarek SS na Allegro i ebay - oczywiście poza kombinacją krój/rozmiar, o której wiem, że leży na mnie dobrze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Na stronie SuSu pojawiło się kilka nowości. Szczególnie fajnie wygląda trzyczęściowy garnitur z gładkiego, granatowego lnu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Sprawdziłem przy okazji garnitur, który mam na oku. Okazało się, że został przeniesiony z linii Blue do linii Purple, czyli nagle zdrożał o 40 Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Nie trafia do mnie idea garniturów trzyczęściowych z lnu. Z jednej strony ma być elegancko (bo kamizelka), a z drugiej na luzie (bo len). Taki trochę smoking na dwa guziki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Być może nie widzisz dla nich odpowiedniego zastosowania. Sama w sobie kamizelka nie jest wyznacznikiem formalności. Myślę, że spokojnie wybrałbym tego Hudsona jadąc w duże upały do klienta chcąc zachować komfort termiczny i co najmniej biznesową formalność. Idąc dalej teoria len=luz to kolejne uogólnienie - te lny z irlandzkich tkalni mają sporą gramaturę i nie wyglądają jak wyrwane psu z gardła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi