Lorentz Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 Panowie, Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z butami Herringa robionymi w Hiszpanii? Warte to coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 Tiverton i Devoke do mnie jada. Niniejszym zakupy obuwnicze na sezon A/W 2015 uwazam za zakonczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 Tiverton i Devoke do mnie jada. Niniejszym zakupy obuwnicze na sezon A/W 2015 uwazam za zakonczone Też się zastanawiam nad Tivertonem, ale mam właśnie obawy o jakość skóry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 Nic mnie nie skusiło, taki jestem twardy, o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 Panowie, Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z butami Herringa robionymi w Hiszpanii? Warte to coś? Też się zastanawiam nad Tivertonem, ale mam właśnie obawy o jakość skóry... Mam Herring Totnes z zeszlorocznej wyprzedazy i jestem zadowolony. O ile pamietam, pare razy pokazywalem je na forum. Skora dobrze przyjmuje kosmetyki, nie bylo zadnych wad i moim zdaniem calkiem ladnie sie zlamala. Do podeszwy Dainite i ogolnej jakosci takze nie mam zastrzezen. Przy cenie 125 funtow to jest moim zdaniem dobry zakup. Ps. Przepraszam, ale aktualnie nie mam dostepu do polskich znakow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 8 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 Dzisiaj odebrałem najnowsze nabytki i postanowiłem zrobić wstępną relację. Na początek Herring Tiverton. Model split-toe derby, na który polowałem od jakiegoś czasu. Gumowa podeszwa Dainite, kolor mid-brown, skóra scotch grain (przynajmniej tak mi się wydaje, mogłem pomylić nazwy). Buty są dość obszerne ale nie ma niespodzianek z rozmiarem - model porównywalny np. z G&B Levet, Berwick 3010 albo Cheaney Avon. Pierwsze wrażenie pozytywne. Buty wykonane są starannie, nie zauważyłem żadnych niedoróbek. Skóra jest miękka, dość gruba i z wyraźną fakturą. Myślę, że od pierwszego założenia będą się dobrze nosić i świetnie się sprawdzą w bardziej casualowych stylizacjami. Do garnituru ich nie założę, ale zestaw z zimową marynarką albo grubszymi, flanelowymi spodniami (ewentualnie jeansami albo chinosami) powinien dobrze z nimi współgrać. Na koniec parę zdjęć. Wybaczcie, ale talentu do tego nie mam zupełnie Wkrótce Herring Devoke by Cheaney 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 8 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 Też je wziąłem na próbę (chociaż zasadzam się na AS Charlton) - na gorszą, jesienną pogodę (na którą chyba się nie zanosi). Wyglądają ładnie. Ile czasu szła do Ciebie przesyłka od chwili zakupu? Ja dzisiaj kupiłem ok. 15, ale nadal nie ściągnęło mi kasy z konta (tylko blokada), jest też status "not sent". Mam nadzieję, że mają na stanie (były ostatnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 8 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 @Lorentz zamówiłem wczoraj o 14, doszły dzisiaj koło południa. Ale jeszcze wczoraj dostałem informację o wysłaniu paczki (z przewidzianym terminem dostawy na jutro ) i tracking do DHL'a. Właśnie zaliczyłem premierowy spacer. Tak jak przypuszczałem, są wygodne od pierwszego założenia. W jednym trochę "lata" mi pięta, ale jeżeli to się nie zniweluje samoistnie, to jestem przekonany że wkładka albo podpiętek/zapiętek rozwiążą sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 8 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 Szybcy są... Tym bardziej niepokojąca jest ta zwłoka u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 8 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 Mam to samo. Poprzedni zakup błyskawica, a teraz wisi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 8 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 Mam to samo. Poprzedni zakup błyskawica, a teraz wisi... Może trafiliśmy w środek kotła, dzisiaj ruszyła oficjalnie wyprzedaż i pewnie ich zalało zamówieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piquille Napisano 8 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 Hej, czy sklep ponosi koszty ewentualnego zwrotu w przypadku gdyby rozmiar nie pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 8 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2015 Hej, czy sklep ponosi koszty ewentualnego zwrotu w przypadku gdyby rozmiar nie pasował? Tylko w UK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 9 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2015 Może trafiliśmy w środek kotła, dzisiaj ruszyła oficjalnie wyprzedaż i pewnie ich zalało zamówieniami. Zadzwoniłem. Mają lekkie, jednodniowe obsunięcie. Buty powinny wyjść dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 9 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2015 Mam nadzieje, bo u mnie bez zmian na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 9 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2015 Weszło na maila "DHL Shipment Notification", czyli chyba wszystko już OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 9 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2015 U mnie w dalszym ciągu cisza, wysłałem im maila popędzającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helpa Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 Witam, z racji mojego dopytywania się na forum o link do wyprzedaży, chciałem pochwalić się nabytkiem, a co! Herring Rewe II 8.5. Kopyto jest dość masywne, buty są na podeszwie Dainite, też stosunkowo grubej (co nie wynika wprost z opisu, ale dla mnie jest to zaletą). Prezentują się super, pasują też super, ogólnie super Dostawa ekspresowa, 22h30m Poniżej ilka fotek, już po pierwszej pielęgnacji: Pozdrawiam! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 Ładne, w ogóle te buty sygnowane marką Herringa wyglądają nieźle. W Hiszpanii szyją je chyba w fabryce Loake? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 Wkrótce Herring Devoke by Cheaney Nie każ nam dłużej czekać, napisz kilka zdań, bo waham się nad tym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 Lorentz: Chyba nie. Niektóre buty z serii Continental mają w opisie coś takiego: These are made in Loakes overseas factory to our high specification. Ale akurat te, które mają jako kraj pochodzenia podaną Hiszpanię nie zawierają w opisie tej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 10 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 Herring Devoke by Cheaney. Trzewiki wykonane dla Herringa przez firmę Cheaney (pod ich marką model ten nazywa się Richmond, o ile pamiętam). Derby, split-toe na podeszwie Dainite zrobione z burgundowej skóry scotch grain. Zamówiłem swój standardowy rozmiar i jestem zadowolony. Muszę jednak zaznaczyć, że kopyto 125 jest dość wąskie - tęgość zdecydowanie F. Jest to widoczne szczególnie w przypadku przyszwy - u mnie nie ma szans żeby się zeszła - a także w śródstopiu. Na pewno buty trochę się rozbiją, ale warto mieć to na uwadze. Podobnie jak Tiverton jest to raczej casualowy model i planuję go nosić w podobnych stylizacjach. Jezeli chodzi o jakość, to bez niespodzianek - jest rewelacyjnie. Świetna skóra, staranne i pozbawione niedoróbek wykończenie. Ale po Cheaney trudno spodziewać się czegoś innego Na koniec parę zdjęć. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 Świetne, gratuluję nabytku. Niech sie dobrze noszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 Herring Devoke by Cheaney. Jezeli chodzi o jakość, to bez niespodzianek - jest rewelacyjnie. Świetna skóra, staranne i pozbawione niedoróbek wykończenie. Ale po Cheaney trudno spodziewać się czegoś innego Świetne, chyba smuklejsze od Tivertonów? A jak wypada porównanie skóry? Duża przewaga na korzyść Cheaney'ów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 Na pierwszy rzut oka jest lepsza, ale na razie trudno mi określić o ile. Jeżeli chodzi o kopyto, to w Devoke jest sporo smuklejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi