The Blue Boy Napisano 16 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2015 Szanując inną opinię, żałuję że nie możemy obejrzeć preferowanej przeze mnie wersji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 17 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2015 Szacun! Wygląda jak z renomowanej pracowni ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 17 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2015 Respect !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian o Napisano 17 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2015 Panowie - dziękuję za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 17 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2015 Również jestem pod wielkim wrażeniem, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 17 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2015 Witajcie. W końcu znalazłem chwilę czasu i materiały aby wykonać pierwszy pasek do zegarka. Nie jest śliczny i doskonały, ale wykonany samodzielnie Chciałbym poprosić forumowych paskorobów o jakieś porady: jak wycinacie kawałki skóry aby były równe, jakimi igłami i nićmi szyjecie? Oto zdjęcia stworzonej maszkary Czarny element tylko na chwilkę, już nie miałem cierpliwości, więc użyłem gotowca ze starego paska EDIT: Teraz się zreflektowałem, że w Męskiej Elegancji jest wątek "Zrób to sam", więc poproszę moda o przeniesienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 17 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2015 Wg. mnie nie taki straszny ten pasek jak go opisujesz Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 17 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2015 Dzięki To magia ujęcia trochę, specjalnie nie ma zdjęcia całego na płasko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 17 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2015 [...] maszkary "Przez grzeczność nie zaprzeczę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 17 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2015 Nie oglądałem żadnego, ale zapewne coś tu znajdziesz: https://www.youtube.com/results?q=leather+watch+strap+tutorial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Też o tym myślałem i ktoś mi uczenie wytłumaczył, że to nie ma sensu. Cedr ma sens jak się go wkłada wewnątrz czegoś (buta, kieszeni) albo do nieprzewiewnej szafy, z paska wilgoć wyparuje sama (wystarczy go po prostu rozłożyć tak, żeby powietrze mogło go swobodnie wysuszyć). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cz. Napisano 6 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2015 Jestem w trakcie robienia krawata DIY z wełny. Nigdzie nie mogę jednak dostać materiału, który nadawałby się na wypełenienie. Może ktoś wie, gdzie można coś takiego dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 6 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2015 Może jakiś gruby len się nada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cz. Napisano 7 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2015 Obawiam się gniecenia. Krawat może nie trzymać formy z lnianym wypełnieniem. Zastanawiam się nad wypełnieniem z tego samego materiału, co krawat. Myślicie, że to może zdać egzamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2015 Napisz wiadomośc do użytkownika Embassy of Elegance, podejrzewam że będzie potrafił Ci coś doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 7 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2015 Też tak myślę. Oni stosują różne wypełnienia, ale tkaniny to chyba właśnie len i wełna. Nie nam się na tkaninach, ale coś mi się wydaje, że są tkaniny lniane, które się nie gniotą (np. brezent lniany)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 9 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2016 Ostatnio zacząłem pracować ze skórą, często mam jakieś zajawki na różne rzeczy, niektóre trwają dłużej, niektóre krócej, ciekawe jak będzie tym razem Jedna z moich pierwszych prac: Jak widać, wieeeeeeeeele jeszcze do poprawienia, ale jestem zadowolony, że jeszcze się przez te nie do końca udane eksperymenty nie zraziłem 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 9 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2016 @Pepo, nie bądź taki samokrytyczny -jak na pierwszy raz, jest całkiem nieźle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 9 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2016 @Koval, jeden z pierwszych razów, ale dziękuję to nie było moje pierwsze spotkanie z igłą i nicią, aczkolwiek jest lepiej niż było na początku. Najważniejsze, że widzę elementy które można poprawić i wydaję mi się, że wiem jak to zrobić Ale to się okaże przy następnych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 @pepo, kupiłeś wybijacz do otworów na szew, czy się inaczej męczyłeś? A druga sprawa - robiłeś "z głowy" czy znalazłeś gdzieś wykrój? Jak na pierwszy raz jest według mnie na prawdę dobrze, życzyłbym sobie takiego efektu przy pierwszym podjeściu (co mam nadzieję niedługo nastąpi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 @pawlik, robiłem na początku otwory szydłem, ale kupiłem jednak wybijak diamentowy (nie z diamentu tylko kształt ostrzy ) Ten wykrój mam z internetu ale nie jest żadną filozofia zrobienie takiego samemu. Wystarczy wymierzyc karty, dodac trochę zapasu na szew itp. Robiłem tez samemu wykrój na portfel w stylu daily wallet od Miler Duży problem sprawia mi równe wycięcie skóry, bo nożyk ja trochę ciągnie i wycinam krzywo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 @Pepo, eż chyba muszę kupić wybijak, bo pojedyncze wybijanie jest obarczone zbyt dużym błędem Sam planuje zrobienie portfela typu "milerowskiego", tylko na razie czasu nie ma. A do cięcia skóry podobno świetny jest nóż krążkowy - coś takiego: http://eti.com.pl/Katalog/Akcesoria-do-maszyn/149-Noze-krazkowe/Noz-krazkowy-duzy-45mm-eti-919.html - ma działać lekko, bez ciągnięcia skóry itp. Ja wycinam nożem do tapet lub skalpelem i nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 No właśnie widziałem taki nożyk z olfy w castoramie, chyba sobie sprawię też tnę teraz nożykiem skalpelowym, może po prostu robię coś nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 Zależy od skóry, 2mm tnie się nawet dobrze. Na portfel jakiej skóry używałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 1.8mm, też zależy od samej skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi