Zajac Poziomka Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 Nadal nie jestem pewien, czy dobrze zrozumiałem. Jeżeli chodzi Ci o kołnierzyk koszuli i szerokość pomiędzy wyłogami, to w najszerszym miejscu wynosi ~12 cm. Jeżeli miałeś na myśli maksymalną długość (czy tam szerokość, jak zwał tak zwał) jednego wyłogu, to ~8 cm. edycja: A jeżeli o klapy marynarki, to ~7cm 7,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 Chodzi chyba o szerokość wyłogów marynarki, konkretnie o ten wymiar: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 Tak, nie chciało mi się rysować Ja jednak bym dodał, że z kątem prostym pomiędzy strzałką i krawędzią marynarki przy koszuli (czyli kąt prosty przy strzałce z lewej strony). Chciałem porównać z moją marynarką RL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 OK, teraz już rozumiem, dzięki panowie. Z moich pomiarów wychodzi około 7,5 cm. Rozmiar marynarki to 50, "custom fit". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 18 Lipiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 Wczoraj Sent from my iPhone using Tapatalk 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 18 Lipiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 Tak się składa, że dzisiaj na sobie miałem "marynarkę Zająca" - tzn. taki sam model, nie że mamy jedną wspólną . Zresztą moja jest rozmiar większa. Ten len taki mięsisty, raczej nie na upały. Wydaje mi się, że leży nieźle. Na razie niczego nie przerabiałem, obserwuję np. rękawy, które w ciągu dnia się skracają (mną się niemiłosiernie, jak to len ) i zastanawiam się, czy tak nie zostawić. Kot poza kadrem, ale mu kiwam . 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 Na górze bardzo ładnie, na dole robi się sukienka czyli ten model chyba tak ma. Ale ogólnie nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 14 minut temu, mosze napisał: Na górze bardzo ładnie, na dole robi się sukienka czyli ten model chyba tak ma. Ale ogólnie nie jest źle. Zawsze ciągnęło mnie do kiecek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 Skoro masz taką ładną marynarkę to nie wypada mi nie dać plusa Co do rękawów to mam podobną obserwację. Ja akurat moje skróciłem i tak jak na początku dnia są dobre, tak pod koniec wydają się trochę za krótkie (przez te zagięcia podciągają się do góry z centymetr). O ile na pierwszym zdjęciu faktycznie trochę "sukienkowo", to na drugim i trzecim wszystko jak dla mnie wygląda OK. Widocznie mosze ma niższy próg tolerancji tego zjawiska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 2 godziny temu, Zajac Poziomka napisał: Widocznie mosze ma niższy próg tolerancji tego zjawiska Ja to nazywam homofobią, albo delikatniej: brakiem tolerancji dla facetów w sukienkach Skoro już tak naraziłem się na śmieszność przed sąsiadami aranżując taką sesję na tarasie, to jeszcze kilka zdjęć w ruchu i z różnym ułożeniem rąk. Może to kloszowanie u dołu to wina... no nie wiem: umiejscowienia guzika, tłuszczu trzewnego, "niespokojnych" rąk, lub innego kalectwa, a nie samej marynarki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2016 Nie trzeba niczego udowadniać, na kilku zdjęciach się niekorzystnie rozchyla, na innych jest ok - może to wina końcówki paska, a może tak pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 @Tanatos70, przepraszam, że nie skomentuję marynarki ale podziwiam buty i nie mam czasu na nią zerknąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 Sweter: Lambert (100% "kaszmir") Koszula: Bytom, Krawat: Bytom (wełna VBC), Spodnie: Levi's 501 CT, Buty: Berwick 3561 db Tło: łódzkie murale 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 Dnia 18 lipca 2016 o 07:57, Zajac Poziomka napisał: krawat: Embassy of Elegance Czy mógłbyś napisać czy dokonywałeś jakiś zmian w wypełnieniu krawata względem standardu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 @zixart Żadnych, ale sklep od czasu kiedy kupowałem ten krawat sam dokonał zmian w "standardowym" wypełnieniu do grenadyn (moim zdaniem na lepsze, teraz grenadyny wiążą się jeszcze ładniej i łatwiej). To był mój pierwszy krawat z EoE (i chyba jedno z ich pierwszych zamówień w ogóle, nr 9 w ich sklepie internetowym ). Kupiony w marcu 2015, jak widać nieźle znosi upływ czasu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 11 godzin temu, musa19 napisał: @Tanatos70, przepraszam, że nie skomentuję marynarki ale podziwiam buty i nie mam czasu na nią zerknąć . Będę w sierpniu w Budapeszcie i zastanawiam się, czy ich jakoś u źródła nie "stuningować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 23 godziny temu, Tanatos70 napisał: Ja to nazywam homofobią, albo delikatniej: brakiem tolerancji dla facetów w sukienkach Skoro już tak naraziłem się na śmieszność przed sąsiadami aranżując taką sesję na tarasie, to jeszcze kilka zdjęć w ruchu i z różnym ułożeniem rąk. Może to kloszowanie u dołu to wina... no nie wiem: umiejscowienia guzika, tłuszczu trzewnego, "niespokojnych" rąk, lub innego kalectwa, a nie samej marynarki No dobra, jako jedyny forumowiczów widziałem Tanatosa w tym dniu live, wiec mogę donieść. , że w wersji live wyglądało wszystko ok :). Dziewczyny w biurze orzekły zgodnie: "łał". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 2 godziny temu, Marcin_L napisał: Dziewczyny w biurze orzekły zgodnie: "łał". Oj tam, dziewczyny. Co kot powiedział, to jest istotne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 4 godziny temu, Marcin_L napisał: No dobra, jako jedyny forumowiczów widziałem Tanatosa w tym dniu live, wiec mogę donieść. , że w wersji live wyglądało wszystko ok :). Dziewczyny w biurze orzekły zgodnie: "łał". To miłe, że zostałem zauważony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 19 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2016 1 godzinę temu, VonOrlock napisał: Oj tam, dziewczyny. Co kot powiedział, to jest istotne Kot to też dziewczyna i powiedziała.... miau 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 12 godzin temu, Tanatos70 napisał: . Będę w sierpniu w Budapeszcie i zastanawiam się, czy ich jakoś u źródła nie "stuningować" Jakiś konkretny pomysł na "tuning"?;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 Zastanawiam się czy z tym fioletem trochę nie za "pstrokato" Marynarka: Bytom Koszula: Bytom, Krawat: RoT Poszetka: poszetka.com Chino: Big Star, Buty: Yanko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 14 minut temu, Hush napisał: Zastanawiam się czy z tym fioletem trochę nie za "pstrokato" W ogóle ten krawat jako taki niezbyt mi się podoba, a przede wszystkim, wydaje się być dla Ciebie zdecydowanie zbyt wąski. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 49 minut temu, Zajac Poziomka napisał: W ogóle ten krawat jako taki niezbyt mi się podoba, a przede wszystkim, wydaje się być dla Ciebie zdecydowanie zbyt wąski. Ma raczej standardową szerokość (identyczną lub b. zbliżoną do innych, które noszę), ale dzięki za wskazówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 9 minut temu, Hush napisał: Ma raczej standardową szerokość (identyczną lub b. zbliżoną do innych, które noszę), ale dzięki za wskazówkę Sęk w tym, że jesteś dużym, szerokim w barach facetem i raczej wszystkie krawaty o standardowej obecnie szerokości 8cm będą dla Ciebie zbyt wąskie. Na zdjęciu na poprzedniej podstronie tego nie widać, bo "poszerzyłeś" krawat wyciągniętą węższą końcówką. Na Twoim miejscu przynajmniej spróbowałbym przymierzyć jakiś krawat o szerokości 8,5 a jeszcze lepiej 9 cm i porównać jak wygląda w porównaniu do tych o szerokości 8 cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi