Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 5 Czerwiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 Safari w końcu w mieście Kurtka: mtm B&Tailor (100% len Dugdale) Koszula: mtm Luxire (len/bawełna) Spodnie: denim Buty: mto Vass (granatowy zamsz, kopyto F) 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 już na insta pisałem, ale powtórzę, kurtka świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 5 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2016 już na insta pisałem, ale powtórzę, kurtka świetna A spodnie słabiutkie , według mnie nie grają ani trochę . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 6 Czerwiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 marynarka i spodnie: Massimo Dutti koszula: Charlest Tyrwhitt krawat i poszetka: Embassy of Elegance buty: Yanko 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 już na insta pisałem, ale powtórzę, kurtka świetna Dzieki A spodnie słabiutkie , według mnie nie grają ani trochę . Rozumie, ze niektorym moga sie nie podobac. Szczegolnie to jak poprzecierane sa kieszenie z przodu. Jest to jednak bardzo stara para, ktora mam od lat. Wygladaja na zuzyte i ta ich kazualowosc w polaczeniu z pomietym lnem wg mnie dziala niezle. Calkiem prawdopodobne jednak, ze za miesiac popatrze na to jeszcze raz i dojde do innego wniosku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Moim zdaniem problem polega raczej na połączeniu zwiewnego lnu z ciężkim i nie nadającym się na upały dżinsem. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 A ja napiszę to co od jakiegoś czasu mi się ciśnie na usta - ile razy widzę tę kurtkę to pierwsze o czym myślę to lekarz/rzeźnik/sprzedawca lodów*, więc jestem kompletnie na nie, a przynajmniej w tych zestawach/zestawie i towarzyszących okolicznościach przyrody.*kwestia dnia, godziny i samopoczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 To chyba przez to połączenie z dżinsami Myślę, że z piaskowymi, lnianymi spodniami byłoby znacznie ładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Mnie się ta kurta bardzo podoba, chociaż osobiście wolałbym beżową/granatową. No i z innymi spodniami mogłoby być rzeczywiście lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 6 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2016 Safari w końcu w mieście Kurtka: mtm B&Tailor (100% len Dugdale) Panowie, czy kurtka w ramionach nie wydaje się Wam odrobinę za szeroka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Dzisiaj len. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Wypiłem wczoraj Pilsnera. Kasować konto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary Człowiek Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Aż się boję zapytać o picie wódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Wypiłem wczoraj Pilsnera. Kasować konto? W ramach kary wypij dzisiaj koniaku. W proporcjach 2:1 z tym wczorajszym piwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Przecież to nie jest czepialstwo z mojej strony, tylko pytanie do bardziej doświadczonych osób. Ale widzę, ze zawsze trafi się ktoś kto dla podbicia swojego bębenka potrafi udzielić inteligentnej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 7 Czerwiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Moim zdaniem przez ostatnie lata poziom stylizacji na forum bardzo wzrósł. Jeśli ktoś, nawet początkujący, wstawi zdjęcie stroju który prawdopodobnie nie raziłby w ulicznym tłumie a my widzimy jego mankamenty, to zaskakuje nas to w takim stopniu, że zamiast słabego fitu widzimy tam prowokację albo żart. Na drugim krańcu spektrum doszukujemy się usterek w fitach niemal doskonałych. Na każdym zdjęciu jest osoba, której albo nigdy nie widzieliśmy, albo nawet znamy, ale bez szczegółów anatomicznych (jeśli się tu mylę, wolałbym o tym nie wiedzieć ). Ten ktoś stoi w jakiejś mniej lub bardziej sztucznej pozie. Byłem świadkiem, gdy krawiec musiał długo się przyglądać, dotykać klienta i poprawiać jego marynarkę, aby stwierdzić, czy ramiona są za szerokie o pół centymetra, czy też tylko mu się wydaje. Teraz z każdej lodówki wyskakuje p. Robert Lewandowski - facet ma świetną sylwetkę i bardzo charakterystyczne ramiona; gdyby był zupełnie obcym człowiekiem, pojawił się na forum i wstawił fotkę w marynarce leżącej na nim obiektywnie idealnie, założę się że znalazłby się ktoś, kto ramiona tej marynarki by skrytykował. Dla mnie wypatrzenie na jednym zdjęciu obcej nam osoby usterki ramion marynarki na poziomie 1 cm (a większe się prawie już na forum nie zdarzają) to wróżenie z fusów. A nawet jeśli mamy rację i ta marynarka jest o 1 cm za szeroka - czy przede wszystkim o to na tym forum chodzi? 1 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 Z dżinsami jest świetnie, chociaż fakt... jak jest się na forum BwB nie można nawet o nich myśleć, tak jak pierdzieć, mówić "dupa" i pić zwykłego piwska. Przyznam, że nic takiego nie zaobserwowałem (ale może jestem nieobiektywny ; zrobimy ankietę czy waski jest obiektywny? ) . Dżinsy często goszczą w prezentowanych zestawach, piwo ma swój odrębny wątek, a "dupa", "pierdzenie" i jeszcze gorsze często (choć dla mnie osobiście zbyt często, bo nie rozumiem tego zamiłowania do bluzg) widzę w temacie humor. Wracając do zestawu @blueloafersa, jeżeli o mnie chodzi to kolorystycznie, klasa, ale tak jak napisał @mosze góra przeznaczona na upalny dzień gryzie mi się z dżinsami, w których raczej ciężko wytrzymać w taki dzień. Nie należę jednak do grupy krzyżowców, więc jeżeli Mikołajowi taki zestaw pasuje i dobrze się w nim czuje to nic mi do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 A ja napiszę to co od jakiegoś czasu mi się ciśnie na usta - ile razy widzę tę kurtkę to pierwsze o czym myślę to lekarz/rzeźnik/sprzedawca lodów*, więc jestem kompletnie na nie, a przynajmniej w tych zestawach/zestawie i towarzyszących okolicznościach przyrody. *kwestia dnia, godziny i samopoczucia Lekarzy i sprzedawcow lodow zostawie, ale odniose sie do *. Dokladnie w takich okolicznosciach mam zamiar ja nosic: goracy czerwcowy dzien, krotko po poludniu, niedziela. To chyba przez to połączenie z dżinsami Myślę, że z piaskowymi, lnianymi spodniami byłoby znacznie ładniej Moim zdaniem piaskowe czy bezowe lniane sprawdza sie jesli chodzi o kolor w poludniowej Europie. Dzins wciaz lepiej mi pasuje w miescie. Co do lnu, to trzeba byc uwaznym z laczeniem lnianych spodni z lniana gora. Zbyt podobne tkaniny w innych kolorach troche mi sie gryza. Wyjatkiem jest lniany garnitur Panowie, czy kurtka w ramionach nie wydaje się Wam odrobinę za szeroka? Hmm.. a w talii nie jest za ciasna? Racja, jest zdecydowanie za szeroka, koszmar! Tak, plus minus jakieś 4 milimetry! Dyskwalifikacja Na miejscu adminów przemyślałbym co najmniej ostrzeżenie albo czasowego bana dla Kolegi blueloafers. Moim zdaniem przez ostatnie lata poziom stylizacji na forum bardzo wzrósł. Jeśli ktoś, nawet początkujący, wstawi zdjęcie stroju który prawdopodobnie nie raziłby w ulicznym tłumie a my widzimy jego mankamenty, to zaskakuje nas to w takim stopniu, że zamiast słabego fitu widzimy tam prowokację albo żart. Na drugim krańcu spektrum doszukujemy się usterek w fitach niemal doskonałych. Na każdym zdjęciu jest osoba, której albo nigdy nie widzieliśmy, albo nawet znamy, ale bez szczegółów anatomicznych (jeśli się tu mylę, wolałbym o tym nie wiedzieć ). Ten ktoś stoi w jakiejś mniej lub bardziej sztucznej pozie. Byłem świadkiem, gdy krawiec musiał długo się przyglądać, dotykać klienta i poprawiać jego marynarkę, aby stwierdzić, czy ramiona są za szerokie o pół centymetra, czy też tylko mu się wydaje. Teraz z każdej lodówki wyskakuje p. Robert Lewandowski - facet ma świetną sylwetkę i bardzo charakterystyczne ramiona; gdyby był zupełnie obcym człowiekiem, pojawił się na forum i wstawił fotkę w marynarce leżącej na nim obiektywnie idealnie, założę się że znalazłby się ktoś, kto ramiona tej marynarki by skrytykował. Dla mnie wypatrzenie na jednym zdjęciu obcej nam osoby usterki ramion marynarki na poziomie 1 cm (a większe się prawie już na forum nie zdarzają) to wróżenie z fusów. A nawet jeśli mamy rację i ta marynarka jest o 1 cm za szeroka - czy przede wszystkim o to na tym forum chodzi? Zgoda w 100% w kwestii krawca i szerokosci ramion. Poza tym kazdy krawiec szyje inaczej, jeden ramiona bardziej opuszczone (np Dalcuore, wiele przykladow np. Benedikta - zobaczcie jak opadajace sa tam ramiona), a znowu Zaremba bardziej dopasowane i wezsze. W pogoni za "idealnym" czy "perfekcyjnym" pod wzgledem zasad strojem RTW nie zauwazamy, ze krawiectwo w ogolnosci, to nie jest matematyka. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 Też mam wrażenie, że spora grupa forumowiczów (szczególnie tych mniej doświadczonych, u tych którzy szyli sobie coś u krawców tego nie widać) zafiksowała się na jakimś mitycznym idealnym dopasowaniu i myśli np. że dla danej osoby jest tylko jedna, prawidłowa szerokość ramion marynarki. A już w temacie, bardzo mi się ta kurtka podoba chociaż wydawało mi się, że będzie z mniej prześwitującej tkaniny. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 Też mam wrażenie, że spora grupa forumowiczów (szczególnie tych mniej doświadczonych, u tych którzy szyli sobie coś u krawców tego nie widać) zafiksowała się na jakimś mitycznym idealnym dopasowaniu i myśli np. że dla danej osoby jest tylko jedna, prawidłowa szerokość ramion marynarki. A już w temacie, bardzo mi się ta kurtka podoba chociaż wydawało mi się, że będzie z mniej prześwitującej tkaniny. Tkanina o gramaturze 290. Mam jeszcze ciensza marynarke i jest bardziej przeswitujaca (oczywiscie na plecach gdzie nie ma podszewki). Po tych zdj jednak nie wydaje mi sie jakos przesadnie, nawet z niebieska koszula. Granat czy braz bylby na pewno bardziej kryjacy. Mini recenzja. Z zauwazalnych minusow, stylistycznie, jedynie na plecach pod zakladka moglo by byc troche mniej materialu. Jak ja dobrze zaprasuje to wyglada lepiej, ale czasem mam wrazenie jakby plecy delikatnie odstawaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 Dzisiaj len. To marynarka Baldessarini ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 To marynarka Baldessarini ?Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 Tak spojrzałem, to pomyślałem, że ktoś wstawił moje zdjęcie Mam marynarkę Carl Gross z identycznej tkaniny. Masz może na podszewce metkę tkaniny? Bo jestem ciekaw co to, a u mnie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 Sprawdzę w domu i napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 Widziałem taką samą w TK MAXX w Gdańsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi