CharleZ Napisano 1 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2014 Marynarka jest w 95% z bawełny oraz w 5% z wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CharleZ Napisano 1 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2014 Zestaw z poniedziałku. Zdjęcia dzięki uprzejmości WroStreetFashion. Spodnie wyraźnie zmęczone po kilku godzinach siedzenia w uczelnianych salach, kolor marynarki to bardzo ciemny granat. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2014 Ta marynarka nie nadaje się jako odd jacket, od razu widać że zgubiłeś pół garnituru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CharleZ Napisano 2 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2014 A gdyby spodnie były inne, mniej casualowe? Rzadko mam okazję nosić garnitur więc trochę szkoda żeby całkowicie nieużywany wisiał w szafie. Szczerze mówiąc myślałem, że mi się uda i wyjdzie całkiem znośne połączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 2 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2014 To nie kwestia spodni tylko marynarki. Spodni możesz nawet w ogóle nie zakładać. Hola, hola, spodnie od kompletu byłyby w sam raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 2 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2014 A gdyby spodnie były inne, mniej casualowe? Rzadko mam okazję nosić garnitur więc trochę szkoda żeby całkowicie nieużywany wisiał w szafie. Szczerze mówiąc myślałem, że mi się uda i wyjdzie całkiem znośne połączenie. Szare, wełniane, w kant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CharleZ Napisano 2 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2014 Dokładnie o czymś takim pomyślałem kiedy przeczytałem, że do chiosów absolutnie nie pasuje ta marynarka, poszukam. Dekompletowanie garnituru to chyba dość popularny zabieg, raczej nie z gatunku tych karygodnych. Chyba, że się mylę. Druga sprawa, czy jest to robione umiejętnie czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 2 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2014 Jak widzisz- wprawne oko od razu wychwyci że to garniturowa marynarka. Najlepiej poszukać marynarki z takiego materiału do którego pasowałoby więcej rodzajów spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 2 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2014 Obiecuję już więcej aż tak ostentacyjnie nie pokazywać jak bardzo potrafię być fajny i włosko-luzacki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Charlez, obawiam się, że cały Twój ubiór jest zmęczony. Policz liczbę załamań materiału. Jedyne powinno być nad sznurówkami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Dokładnie o czymś takim pomyślałem kiedy przeczytałem, że do chiosów absolutnie nie pasuje ta marynarka, poszukam. Dekompletowanie garnituru to chyba dość popularny zabieg, raczej nie z gatunku tych karygodnych. Chyba, że się mylę. Druga sprawa, czy jest to robione umiejętnie czy nie. To, że jakiś zabieg jest popularny, nie znaczy, że nie jest karygodny. Dekompletowanie garnituru w zasadzie nigdy się nie uda, chyba że mówimy o nieformalnym garniturze (z tweedu, z marynarką z nakładanymi kieszeniami, kontrastowymi guzikami etc.), a ten jest dość rzadkim zjawiskiem. Marynarka "pożyczona" z granatowego garnituru tylko od biedy może udawać blazer w zestawie klubowym. Więcej na ten temat: http://www.permanentstyle.co.uk/2013/10/how-to-wear-separate-jackets-and-trousers.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CharleZ Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 @proceleusmatyk - załamania na rękawach mogą wynikać z rąk włożonych do kieszeni i noszenia torby na ramieniu, choć przyznaję na zdjęciu wyszło to wyjątkowo okropnie @Petrikauer - dzięki za link, wiele przydatnych informacji, choć przyznam, że nawet po waszych opiniach gdy patrzę na zdjęcie to nie widzę zgrzytu w tym połączeniu, aczkolwiek argumenty przekonały mnie na tyle, że pewnie nie zdecyduję się ponownie na takie połączenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 .mateusz, przyznaj się - chciałeś zamaskować zbyt długie rękawy w marynarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Nie, rękawy są w porządku. Ale troskliwy producent zadbał o to, żeby żaden noszący nie był niemodny i zostawił zasklepione dwie dziurki na guziki. A to prowokuje do pójścia jeszcze o krok dalej i zrobienia tego, co ja tutaj. Podwinięcie prezentuje się fajnie podczas marszu, ale np. przy stole lub w takiej pozycji jak na zdjęciu wygląda ciut głupio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Mateusz - zniszczyłeś system jak dla mnie tą stylizacją ! Żadnych uwag, ba, nawet natchnąłeś mnie na casualową marynarkę w takim kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 No to sru. Bawełniano-wełniana marynarka, sweter, krawat, lniana koszula, ciemnozielone spodnie i brązowe buty żeglarskie. Wiosna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Arche - krawat z innej bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 5 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Obawiam się, że jest zbyt fajny, żeby go nie nosić... <edit>Tzn. kolorystycznie moim zdaniem gra, tylko jest zbyt błyszczący. Tak.</edit> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2014 ...jest zbyt błyszczący. Dokładnie o to mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narcissism Napisano 6 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2014 Obiecuję już więcej aż tak ostentacyjnie nie pokazywać jak bardzo potrafię być fajny i włosko-luzacki Strasznie mi się podoba węzeł. Moje jakieś takie "prostsze" wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 6 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2014 Nie cytujemy zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tieandi Napisano 6 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2014 Co powiecie o tym? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2014 Spróbuj założyć do tego normalną marynarkę i będzie od razu lepiej, bo na razie słabo to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 6 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2014 Tieanddi, marynarka na tym zdjęciu wygląda źle, krawata bardzo na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi