lubo69 Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Popieram. Przewiewne lniane spodnie lub odd trousers z tropiku zapewniają większy komfort termiczny niż szorty z grubej bawełny, a wyglądają kilka razy lepiej. O szortach cargo 3/4 odsłaniających 10 cm łydek między nogawką a skarpetą już nawet nie wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Styl preppy ma różne oblicza i różne źródła pochodzenia. W filmie Wielki Gatsby (ten ostatni z DiCaprio) też jest ukazany ten styl, ale jakże odmienny od Twojej stylizacji Dedykowaną kolekcję Brooks&Brothers można śmiało wykorzystać w mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Czy Wy aby nie przesadzacie z tymi spodenkami? Hawajskie szorty to to nie są i - o ile z marynarką nie pasują - to z koszulą/polo wygląda to normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Czy Wy aby nie przesadzacie z tymi spodenkami? Hawajskie szorty to to nie są i - o ile z marynarką nie pasują - to z koszulą/polo wygląda to normalnie. U dziecka nawet uroczo… ale u dorosłego mężczyzny, w centrum miasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Szorty, szortami - mnie bardziej zmartwiło, że chcący uchodzić za eleganckiego, mężczyzna siedzi w środku komunikacji miejskiej, podczas gdy obok niego kobiety stoją... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Ja nie widzę w tym nic złego, no ale ja młody jeszcze jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 To jak z buczeniem na cmentarzu - nie kwestia wieku a wychowania... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 A u mężczyzny starszego? Mój dziadek (człowiek przedwojenny, może nie dandys, ale zawsze dobrze, schludnie ubrany) po mieście w największe upały w szortach chadzał - faktycznie, nigdy w marynarce i nie w ścisłym centrum - raczej na spacer, ale jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Pozwolę sobie napisać małe tłumaczenie: jestem po przeszczepie więzadła kolanowego i resekcji łąkotki wiec albo siedzę albo stoję i za pare lat czeka mnie endoproteza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Jakie znaczenie ma wiek postępującego niewłaściwie? Młodemu czy starszemu można, ale nigdy tym w średnim wieku (cokolwiek to oznacza)? Krótkie spodenki nie licują ze strojem eleganckiego mężczyzny. Historycznie patrząc, krótkie spodenki nosiły WYŁĄCZNIE dzieci. Krótkie spodenki mogą być elementem stroju ludowego (np. Tyrol), mogą być elementem stroju sportowego. Strój sportowy używamy w określonych okolicznościach lub miejscach. Marynarka i szorty wyglądają świetnie jak się schodzi w porcie z jachtu, ale w mieście to karykatura lub rekonstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 A na wsi? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 A na wsi? Pozdrawiam. W rozumieniu klasycznym czy obiegowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Jakie znaczenie ma wiek postępującego niewłaściwie? Młodemu czy starszemu można, ale nigdy tym w średnim wieku (cokolwiek to oznacza)? Pytałem z czystej ciekawości. Sam szortów praktycznie nie noszę. Coś może być na rzeczy z tym jachtem, dziadek był przed wojną zapalonym żeglarzem ale w czasie rejsów też wdziewał raczej długie, marynarskie spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 A tak już poważniej, i mam nadzieję, że nadal w temacie, to mam wrażenie, że kiedy przejeżdżam przez mniejsze miejscowości czy wioski, to nie widuję dorosłych mężczyzn w krótkich spodenkach. Chyba, że nie zwracam na to uwagi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Mam wrażenie, że na forum za mało jest zestawów sprawdzonych, nie budzących kontrowersji, może błędnie odbieranych jako nudne? Jeśli ktoś chce coś pokazać, od razu diabeł podpowiada "a, uatrakcyjnimy zestaw krótkimi spodenkami, zamiast banalnej białej koszuli do granatowego garnituru damy kremową, zamiast nudnych wiedenek spróbujemy z angielkami, zamiast gładkiej marynarki damy na ślub POW". Może tak jest, bo zestaw wielokrotnie sprawdzony w bojach i zgodny z zasadami jest od razu mierzony inną miarą i zaraz się ktoś przyczepia, że rękawy marynarki są 0,37 cm za długie? U Kolegi w łososiowych szortach nikt nie zwrócił uwagi na niedociągnięcia marynarki (ramiona, rękawy, rozchodzący się dół). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Widać tym "ze wsi" nie "fiu bzdziu" w głowach, a gospodarz bez kapelusza na głowie z zagrody nie wyjdzie @lubo69 - trudno było zestaw potraktować poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 @lubo69 Jakie konkretne niedociągnięcia masz na myśli? To nie jest szyderstwo tylko chciałbym to poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Niezbyt dobrze na tych zdjęciach widać, ale: - marynarka ma najprawdopodobniej za duże/źle skonstruowane ramiona, może niepotrzebnie są tam poduszki? - rękawy są odrobinę za długie - górny guzik marynarki jest za wysoko (lub szorty za bardzo opadły), przez co poprawnie zapięta na jeden guzik marynarka odsłania koszulę na brzuchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Celem było nawiązanie do stylu preppy ale twoja koncorcje rownież rozumiem i zastosuje na przyszłość Przepraszam, czym jest "koncorcja"? Czy jest dla zatroskania tym czym "destynacja" dla celu podróży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 To forum to potrafi jednak radochę zepsuć z nabycia wreszcie krótkich, lnianych spodni w odpowiednim rozmiarze... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 Caporegime, nabywaj, nie pokazuj na forum i miej radochę. Działa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2015 haha @Blondas naprawdę dobre ani przez chwile nie przyszło mi na myśl, że to forum może być wirtualną rzeczywistością, odmienną od tej prawdziwej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 No to ja dla odmiany - kolejny standardowy zestaw na lato - bezowe chino + niebieska koszula (tym razem bez wloskiego kolnierzyka ) + monki. Nieco juz zuzyty, bo zdjecie robione wczoraj po poludniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Z ciekawości - skąd bierzesz koszule, i czy oddajesz je do taliowania? Bo z tego co widzę mamy podobną sylwetkę, a praktycznie poza H&M Premium nie jestem w stanie dostać dobrze leżącej koszuli bez wizyty u krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 5 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2015 Ta akurat byla szyta na miare (jak bylem na wakacjach w Tajlandii)... Niestety po kilku praniach lekko sie skurczyla ogolnie i widac jak "ciagnie sie" w gornej czesci klatki (a moze po prostu byla zle skrojona od poczatku). Skurczyly sie tez rekawy, wiec podwijam Koszule RTW - w zasadzie wszystkie ktore kupie musza isc do taliowania. Nawet H&M Premium jest dla mnie lekko za szerokie. Mam taki problem, ze w ramionach pasuje na mnie rozmiar "small", tylko ze kolnierzyk jest za maly o rozmiar (zazwyczaj konczy sie na 38). No i zazwyczaj sa tez za krotkie - ogolnie jak i dlugosc rekawow. Z kolei koszule "medium" z kolnierzem 39 sa dobre w szyi, ale juz lekko za szerokie w ramionach. A krawcy nie chca za bardzo bawic sie w przerobki ramion, tylko taliowanie. Probowalem tez Wolczanki, CT, TM Lewin, H&C - ten sam problem... Z pasujacych na mnie RTW w szyi / ramionach to tylko Uniqlo znalazlem poki co (a i tak musialem taliowac). Wiec coraz bardziej przekonuje sie do internetowego szycia na miare MTM. Lepiej leza niz RTW, nie trzeba z nimi chodzic do krawca, no i mozna sobie wybrac rozne opcje Tylko tu z kolei jest taki klopot, ze nie moge znalezc w rozsadnej cenie firmy, ktora by szyla miekkie, nie sklejane, bardziej formalne kolnierzyki. Wszystkie (oprocz "button down" oczywiscie) sa z wklejonym sztywnym wkladem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi