CharleZ Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Marynarka jest w 95% z bawełny oraz w 5% z wełny. Cytuj
CharleZ Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zestaw z poniedziałku. Zdjęcia dzięki uprzejmości WroStreetFashion. Spodnie wyraźnie zmęczone po kilku godzinach siedzenia w uczelnianych salach, kolor marynarki to bardzo ciemny granat. Pozdrawiam. Cytuj
eye_lip Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ta marynarka nie nadaje się jako odd jacket, od razu widać że zgubiłeś pół garnituru Cytuj
CharleZ Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 A gdyby spodnie były inne, mniej casualowe? Rzadko mam okazję nosić garnitur więc trochę szkoda żeby całkowicie nieużywany wisiał w szafie. Szczerze mówiąc myślałem, że mi się uda i wyjdzie całkiem znośne połączenie. Cytuj
arche Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 To nie kwestia spodni tylko marynarki. Spodni możesz nawet w ogóle nie zakładać. Hola, hola, spodnie od kompletu byłyby w sam raz... Cytuj
White Haven Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 A gdyby spodnie były inne, mniej casualowe? Rzadko mam okazję nosić garnitur więc trochę szkoda żeby całkowicie nieużywany wisiał w szafie. Szczerze mówiąc myślałem, że mi się uda i wyjdzie całkiem znośne połączenie. Szare, wełniane, w kant? Cytuj
CharleZ Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Dokładnie o czymś takim pomyślałem kiedy przeczytałem, że do chiosów absolutnie nie pasuje ta marynarka, poszukam. Dekompletowanie garnituru to chyba dość popularny zabieg, raczej nie z gatunku tych karygodnych. Chyba, że się mylę. Druga sprawa, czy jest to robione umiejętnie czy nie. Cytuj
Remy Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jak widzisz- wprawne oko od razu wychwyci że to garniturowa marynarka. Najlepiej poszukać marynarki z takiego materiału do którego pasowałoby więcej rodzajów spodni. Cytuj
.mateusz Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Obiecuję już więcej aż tak ostentacyjnie nie pokazywać jak bardzo potrafię być fajny i włosko-luzacki Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Charlez, obawiam się, że cały Twój ubiór jest zmęczony. Policz liczbę załamań materiału. Jedyne powinno być nad sznurówkami.. Cytuj
Petrikauer Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Dokładnie o czymś takim pomyślałem kiedy przeczytałem, że do chiosów absolutnie nie pasuje ta marynarka, poszukam. Dekompletowanie garnituru to chyba dość popularny zabieg, raczej nie z gatunku tych karygodnych. Chyba, że się mylę. Druga sprawa, czy jest to robione umiejętnie czy nie. To, że jakiś zabieg jest popularny, nie znaczy, że nie jest karygodny. Dekompletowanie garnituru w zasadzie nigdy się nie uda, chyba że mówimy o nieformalnym garniturze (z tweedu, z marynarką z nakładanymi kieszeniami, kontrastowymi guzikami etc.), a ten jest dość rzadkim zjawiskiem. Marynarka "pożyczona" z granatowego garnituru tylko od biedy może udawać blazer w zestawie klubowym. Więcej na ten temat: http://www.permanentstyle.co.uk/2013/10/how-to-wear-separate-jackets-and-trousers.html 1 Cytuj
CharleZ Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 @proceleusmatyk - załamania na rękawach mogą wynikać z rąk włożonych do kieszeni i noszenia torby na ramieniu, choć przyznaję na zdjęciu wyszło to wyjątkowo okropnie @Petrikauer - dzięki za link, wiele przydatnych informacji, choć przyznam, że nawet po waszych opiniach gdy patrzę na zdjęcie to nie widzę zgrzytu w tym połączeniu, aczkolwiek argumenty przekonały mnie na tyle, że pewnie nie zdecyduję się ponownie na takie połączenie Cytuj
Koval Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 .mateusz, przyznaj się - chciałeś zamaskować zbyt długie rękawy w marynarce? Cytuj
.mateusz Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Nie, rękawy są w porządku. Ale troskliwy producent zadbał o to, żeby żaden noszący nie był niemodny i zostawił zasklepione dwie dziurki na guziki. A to prowokuje do pójścia jeszcze o krok dalej i zrobienia tego, co ja tutaj. Podwinięcie prezentuje się fajnie podczas marszu, ale np. przy stole lub w takiej pozycji jak na zdjęciu wygląda ciut głupio. Cytuj
MH_fan Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Mateusz - zniszczyłeś system jak dla mnie tą stylizacją ! Żadnych uwag, ba, nawet natchnąłeś mnie na casualową marynarkę w takim kolorze. Cytuj
arche Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 No to sru. Bawełniano-wełniana marynarka, sweter, krawat, lniana koszula, ciemnozielone spodnie i brązowe buty żeglarskie. Wiosna. Cytuj
Koval Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Arche - krawat z innej bajki. Cytuj
arche Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Obawiam się, że jest zbyt fajny, żeby go nie nosić... <edit>Tzn. kolorystycznie moim zdaniem gra, tylko jest zbyt błyszczący. Tak.</edit> Cytuj
Koval Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 ...jest zbyt błyszczący. Dokładnie o to mi chodziło Cytuj
narcissism Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Obiecuję już więcej aż tak ostentacyjnie nie pokazywać jak bardzo potrafię być fajny i włosko-luzacki Strasznie mi się podoba węzeł. Moje jakieś takie "prostsze" wychodzą Cytuj
eye_lip Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Spróbuj założyć do tego normalną marynarkę i będzie od razu lepiej, bo na razie słabo to wygląda. Cytuj
RadekM Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Tieanddi, marynarka na tym zdjęciu wygląda źle, krawata bardzo na tak. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi