Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Zestaw z poniedziałku.

Zdjęcia dzięki uprzejmości WroStreetFashion.

Spodnie wyraźnie zmęczone po kilku godzinach siedzenia w uczelnianych salach, kolor marynarki to bardzo ciemny granat.

Pozdrawiam.

post-5198-0-76774100-1396386495_thumb.jp post-5198-0-73045400-1396386503_thumb.jp

Opublikowano

A gdyby spodnie były inne, mniej casualowe? Rzadko mam okazję nosić garnitur więc trochę szkoda żeby całkowicie nieużywany wisiał w szafie. Szczerze mówiąc myślałem, że mi się uda i wyjdzie całkiem znośne połączenie. :)

Opublikowano

A gdyby spodnie były inne, mniej casualowe? Rzadko mam okazję nosić garnitur więc trochę szkoda żeby całkowicie nieużywany wisiał w szafie. Szczerze mówiąc myślałem, że mi się uda i wyjdzie całkiem znośne połączenie. :)

Szare, wełniane, w kant?

Opublikowano

Dokładnie o czymś takim pomyślałem kiedy przeczytałem, że do chiosów absolutnie nie pasuje ta marynarka, poszukam. Dekompletowanie garnituru to chyba dość popularny zabieg, raczej nie z gatunku tych karygodnych. Chyba, że się mylę. Druga sprawa, czy jest to robione umiejętnie czy nie.

Opublikowano

Dokładnie o czymś takim pomyślałem kiedy przeczytałem, że do chiosów absolutnie nie pasuje ta marynarka, poszukam. Dekompletowanie garnituru to chyba dość popularny zabieg, raczej nie z gatunku tych karygodnych. Chyba, że się mylę. Druga sprawa, czy jest to robione umiejętnie czy nie.

To, że jakiś zabieg jest popularny, nie znaczy, że nie jest karygodny. Dekompletowanie garnituru w zasadzie nigdy się nie uda, chyba że mówimy o nieformalnym garniturze (z tweedu, z marynarką z nakładanymi kieszeniami, kontrastowymi guzikami etc.), a ten jest dość rzadkim zjawiskiem. Marynarka "pożyczona" z granatowego garnituru tylko od biedy może udawać blazer w zestawie klubowym. Więcej na ten temat: http://www.permanentstyle.co.uk/2013/10/how-to-wear-separate-jackets-and-trousers.html

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@proceleusmatyk - załamania na rękawach mogą wynikać z rąk włożonych do kieszeni i noszenia torby na ramieniu, choć przyznaję na zdjęciu wyszło to wyjątkowo okropnie

@Petrikauer - dzięki za link, wiele przydatnych informacji, choć przyznam, że nawet po waszych opiniach gdy patrzę na zdjęcie to nie widzę zgrzytu w tym połączeniu, aczkolwiek argumenty przekonały mnie na tyle, że pewnie nie zdecyduję się ponownie na takie połączenie

Opublikowano

Nie, rękawy są w porządku. Ale troskliwy producent zadbał o to, żeby żaden noszący nie był niemodny i zostawił zasklepione dwie dziurki na guziki. A to prowokuje do pójścia jeszcze o krok dalej i zrobienia tego, co ja tutaj. Podwinięcie prezentuje się fajnie podczas marszu, ale np. przy stole lub w takiej pozycji jak na zdjęciu wygląda ciut głupio.