Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A nie lepiej skrócić u kaletnika o np. cal? Jak tak zrobiłem z jednym ze swoich pasków i kosztowało mnie to całe 3 złote. Moim zdaniem jest to lepsze rozwiązanie niż dodatkowa dziurka. No i motywator do utrzymywania stałej wagi.

To zależy gdzie pasek sięga. Mój sąsiad i kaletnik zarazem, pan Kozłowski, twierdzi że powinien do lewego biodra. Jeśli sięga jeszcze dalej, to należy go skrócić. W prawie każdym przypadku będzie też konieczne dorobienie dziurek. Wiem co mówię - dostawałem w prezencie kilka "standardowych" pasków, co przy moim obwodzie brzucha (86 cm) wymagało skrócenia + dorobienia dziurek.

Opublikowano

Wersja, którą ja znam głosi, że prawidłowo dobrany pasek to ten zapięty na środkową dziurkę. Ten skrócony poddałem temu zabiegowi gdyż po schudnięciu nie miałem możliwości go nosić a wyrób w miarę przyzwoity.

Opublikowano

Wydaje mi się, że bardziej istotne od tego na którą dziurkę zapięty jest pasek jest to jakiej jest ogólnie długości tzn. gdzie się kończy.

Skrócenie mojego paska zamiast dorabiania dziurki, moim zdaniem pogorszyłoby odbiór wizualny.

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No na takiej samej zasadzie jak "nigdy nie bierz poszetki z tego samego materiału jak krawat". Chyba, że ktoś lubi wyglądać, jak "stylowe" kobiety ubrane całe na czarno, tylko baletki + pasek / torebka w identycznym kolorze walącym po oczach. 

Idea jest taka, żeby wszystko ze sobą współgrało, ale nie w sposób definitywnie nachalny. 

Opublikowano

Aż się boję dyskusji, czy brązowy pasek do brązowych butów to nie będzie trying too much. ;)

Ale oczywiście rozumiem, o co Wam chodzi, choć uważam, że w tym przypadku połączenie ok, jeśli już ktoś zdecydował się na TAKIE buty. :) 

Opublikowano

Byle nie needlepoint:rolleyes:

W eleganckich połączeniach pasek-buty z reguły zgrywamy materiał, połysk i kolor, unikamy zgrania odcienia.

Jednak buty są odważne, jest możliwość, że właściciel, niejako przy okazji, uniesie również połączenie odbiegające od standardów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dziękuję za odpowiedzi. Nie podoba mi się klamra paska na zdjęciu. Co do strony internetowej Stylowe Paski: otrzymałem odpowiedź, że nie ma możliwości zrobienia paska ze złotą klamrą, dostępny był jeden model zaprezentowany na stronie internetowej. Kupiłem pasek na allegro.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

poszukuję paska czarnego, z klasyczną klamrą w cenie do 80-100 zł

Timberland w TKMaxx, praktycznie w każdym, 99 zł, skóra full grain, made in Italy, mam dwa i bardzo polecam. Klasyczne dość wąskie, są też modele do jeansów.

• 4 miesiące temu...