mosze Napisano 18 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2016 Kupowanie oczami to nie jest dobry pomysł. Ale zawsze możesz kupić zdalnie i ew. zwrócić. W lokalnym salonie sprawdź swój rozmiar i ogólnie zobacz, czy MD na Tobie lezy dobrze (oczywiście inny egzemplarz może leżeć nieco inaczej, ale nie sądzę, żeby MD miało wiele różnych krojów). Garnitur wg mnie sprawdzi się jako elegancki, kratka w tytule odnosi się do faktury materiału, która jest widoczna tylko z bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kotton Napisano 18 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2016 3 hours ago, Lafayette said: Marynarka na modelu wygląda moim zdaniem średnio. Po pierwsze guzik usytuowany za wysoko, po drugie jest nieco za krótka. Skoro to pierwszy garnitur to nie lepiej gładki? Szukam garnituru z delikatnym, widocznym dopiero z bliskiej odległości wzorem. Co do guzika - zgadzam się.. ale widzę, że tak wygląda większość garniturów.. ten ma przynajmniej nieco szersze klapy i prawidłowo położoną brustaszę. 3 hours ago, mosze said: Kupowanie oczami to nie jest dobry pomysł. Ale zawsze możesz kupić zdalnie i ew. zwrócić. W lokalnym salonie sprawdź swój rozmiar i ogólnie zobacz, czy MD na Tobie lezy dobrze (oczywiście inny egzemplarz może leżeć nieco inaczej, ale nie sądzę, żeby MD miało wiele różnych krojów). Garnitur wg mnie sprawdzi się jako elegancki, kratka w tytule odnosi się do faktury materiału, która jest widoczna tylko z bliska. Tak oczywiście zamierzam zrobić - jutro pójdę do sklepu w Krakowie i przymierzę inne modele, zobaczę jak na mnie leżą i dopiero wtedy pojadę obejrzeć i ewentualnie kupić ten, który mnie interesuje. Może wpadł komuś w oko jakiś inny, wełniany a nie plastikowy garnitur o szerszych klapach i niżej położonych guzikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.choinek Napisano 24 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2016 Dobry wieczór! Chcę kupić torbę/aktówkę - taką, żeby zmieściło mi się tam kilka zeszytów czy książek, podstawowe przybory, a gdyby wszedł laptop, to byłoby już zupełnie super. Dobrze byłoby, gdyby była wykonana ze skóry. Problemem jest mój budżet - mam do wydania max. 150zł. Co polecicie w tej cenie? Znajdę coś nowego czy może lepiej opłaca się kupić coś używanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bohuslav Napisano 24 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2016 Niestety w takim przedziale cenowym, tylko używane i też będzie spory problem. Jeśli zwiększysz budżet do 300 PLN to zerknij na barellybags. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
be_nek Napisano 26 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2016 Z tego co się orientuje lada chwila przeceny sezonowe, ale fakt - za 150zł skórzanej torby nie będzie :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.choinek Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Czy kupię przyzwoite wieczne pióro do 70zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Tak. Polecam Kaweco sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Sezon zimowy już teoretycznie zakończony, ale może załapię się gdzieś na wyprzedaże? Szukam ciemnobrązowych-czekoladowych/kasztanowych zamszowych wyższych butów. Mogą być chukka, mogą normalne trzewiki, byleby sznurowane. Akurat wpadło mi trochę grosza, budżet, powiedzmy, 1000PLN. Jedyny wymóg to brak brogsowania. Chciałbym, żeby były gładkie. Będą to moi specjaliści od zadań specjalnych- zakładane w sezonie deszczowym, kiedy innych par będzie mi szkoda. Z drugiej strony nie mam zamiaru zdobywać w nich szczytów górskich, ich noszenie sprowadzi się pewnie do dojścia do samochodu/tramwaju, czasem spaceru w parku. Nie muszą być ocieplane. Warto kupić teraz, czy może lepiej poczekać na lepszy wyprzedażowo moment? Podrzucam zdjęcia butów, które mi się podobają i czekam na inne propozycje http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?shoeid=204&brandid=7 https://www.zalando.pl/zign-botki-sznurowane-brown-zi112da2a-o11.html http://global.rakuten.com/en/store/aluk/item/910brs/ https://www.zalando.pl/zign-sznurowane-sportowe-brown-zi112da32-o11.html PS: budżet 1000, a ja wrzucam również buty za 200PLN? Ano, jeśli jednak zdecyduję wydać te pieniądze na brązową marynarkę, to będę się ratować roboczymi butami z Zalando Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Poczekaj na wyprzedaż na Herringu. No i zdecydowanie, jeżeli mają być to woły robocze na różną pogodę, to zamsz odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 2 minuty temu, MH_fan napisał: No i zdecydowanie, jeżeli mają być to woły robocze na różną pogodę, to zamsz odpada. Dlaczego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Właśnie - dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Jeżeli mają być na deszcz, a nie na brodzenie w kałużach, to imho zamsz zaimpregnowany nanoprotectorem to najłatwiejsza w utrzymaniu opcja (+ zamszowe chukka są ładniejsze od licowych ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Teraz, CzyDe napisał: (+ zamszowe chukka są ładniejsze od licowych ) Polemizowałbym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 25 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2017 Panowie, znalazłem coś takiego: https://www.afinepairofshoes.co.uk/collections/sale-price-desc/products/sanders-limited-edition-camden-chukka-boot-snuff Myślicie, że warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2017 Za 100 funtów na pewno warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2017 Mam do wydania max. 2,5K na bardzo ciepłą parkę puchową. Wybrałem: https://www.zalando.pl/pyrenex-parka-amiral-py822h001-k11.html (tu zaletą jest cena i darmowy zwrot, przeszkadza mi natomiast wygląd, konkretnie łączenie dwóch materiałów o różnych splotach; plecy wyglądają jakby ktoś powiększał u krawca kurtkę po młodszym bracie) https://www.woolrich.eu/en/pl/men/men-s-outerwear/parkas/WOCPS1674-CN01.html?dwvar_WOCPS1674-CN01_color=MLB#start=1 (najładniejsza ze wszystkich, ale i najdroższa, chyba żeby czekać na okazje, ale ten kolor w rozmiarze M wyprzedaje się na przecenie natychmiast) https://triplefatgoose.com/products/eldridge-mens-parka-jacket?variant=43703034374 (ciekawa, egzotyczna propozycja; zdjęcia nie imponują, ale recenzje są entuzjastyczne; ta kurtka będzie chyba najcieplejsza i najlepiej wykonana ze wszystkich, jako jedyna zawiera puch gęsi, nie kaczy) Jakieś porady? Canada Goose nie chcę:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2017 Przeglądałeś ofertę Wellensteyn? Mają kilka ładnych modeli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2017 Fakt, dzięki za przypomnienie; miałem kurtkę Wellensteyn, sprzedałem na forum, gdyż była na mnie za duża , ale może teraz mają jakieś slim fit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 18 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2017 Jeśli może być taniej niż drożej, to może taka: https://gomez.pl/pl/product/tommy-hilfiger-odziez-08878a0646-1 Mam od roku podobną i jest ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2017 Fajna, dzięki - a czy wypełnienie 60% puch 40% pióra (taki skład znalazłem na innej stronie przy tym samym modelu) nie oznacza w praktyce, że pióra kłują i wychodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 18 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2017 Nic nie wyłazi. Tzn. aż dziwne, bo z innych wyciągam non stop. Właśnie wygrzebałem ją z szafy - piórek w środku i na zewnątrz brak. Mam dokładnie ten model: https://stayhard.eu/13367239/tommy-hilfiger/new-houston-down-parka-083-flag-black 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqq Napisano 18 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2017 Hej mam do wydania jakieś 450zł na torbę na ramię. Głównie będzie mi sluzyla, typowo do pracy. Wielkość taka żeby zmieścił się komputer 15 cali plus obiad. Oczywiście mam tu dwa typy:Baron Singla peaLub https://brodrene.eu/pl/torby-i-aktowki/10-skorzana-meska-torba-na-ramie-ciemny-braz.htmlMacie może jakieś inne pomysły?Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 29 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2017 Mam do wydania 600-700 zł na dwurzędową marynarkę oraz tyle samo na również dwurzędowy płaszcz. Jedyna sensowna rzecz jaką znalazłem jeśli chodzi o marynarki to przeceniona dwurzędówka od CT. W Bytomiu mają z kolei za ok. 700 zł dwurzędowe płaszcze, jednak z tego co widzę nie ma już mojej rozmiarówki. Będę ogromnie zobowiązany za podpowiedzi w w/w tematach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2017 Napisałem już w innym wątku, ale chyba nieodpowiednim. Za miesiąc studniówka, potrzebuję kupić garnitur. Polecalibyście raczej szukać czegoś w Bytomiu, czy zamawiać z SuitSupply? Pułap maksymalny do dolnej granicy z SuSu, czyli jakieś 1400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 29 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2017 Napisałem już w innym wątku, ale chyba nieodpowiednim. Za miesiąc studniówka, potrzebuję kupić garnitur. Polecalibyście raczej szukać czegoś w Bytomiu, czy zamawiać z SuitSupply? Pułap maksymalny do dolnej granicy z SuSu, czyli jakieś 1400 zł. Między Bytomem a SuSu wybierając to zdecydowanie SuSu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi