Kool Napisano 6 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2016 Szukam granatowej marynarki dwurzędowej, potrzebuję najpóźniej do piątku. W grę wchodzi tylko zakup online bo w Białymstoku nic nie znajdę. Budżet ok. 1500 zł, jak będzie trzeba to mogę jeszcze dorzucić, myślę maks 2000 zł. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 7 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2016 Suit Supply Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 25 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2016 Potrzebuję butów zarówno do chino (jeansów) i marynarki a także do garnituru , myślałem na początek o jednej parze lepszych butów , np. podwójne monki , nie znam rozmiarówek więc wolałbym uniknąć dalekich zakupów i ewentualnych zwrotów , czy waszym zdaniem lepiej kupić jedną droższą parę Yanko czy np. monki i brogsy berwicka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2016 Jeżeli miałbyś w jednej parze droższych butów chodzić codziennie - wtedy lepiej kupić dwie tańsze pary. Jeżeli masz już kilka innych par eleganckich butów i możesz nimi rotować wtedy kup jedną parę droższą. Berwick robi niezbyt ładne buty. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 25 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2016 22 minuty temu, secondhand_man napisał: Potrzebuję butów zarówno do chino (jeansów) i marynarki a także do garnituru , myślałem na początek o jednej parze lepszych butów , np. podwójne monki , nie znam rozmiarówek więc wolałbym uniknąć dalekich zakupów i ewentualnych zwrotów , czy waszym zdaniem lepiej kupić jedną droższą parę Yanko czy np. monki i brogsy berwicka ? To już od Ciebie zależy. Z pewnością Berwicki nie będą 2 x gorsze od Yanko, bedą za to 2 razy tańsze. Będą też mniej zgrabne. Moim zdaniem brogsy Berwick np. 3561 db to bardzo fajne buty (i skóra jest bardzo dobra - a z tym w Berwickach bywa różnie), ale właśnie przez dość obszerne kopyto do garnituru za bardzo nie pasują. Buty, które noszę do garnituru, jeansów, chino i w każdym z tych zestawień wyglądają co najmniej dobrze (do jeansów są trochę IMO zbyt smukłe, ale z pewnością będą lepsze niż 3561 z garniturem) to Yanko 435 niger: http://patine.pl/yanko-style-435-goodyear-welted.html Mam je dziś z chino - IMO nie ma się do czego przyczepić I to co Zając napisał - jeśli masz zamiar w nich chodzić często to lepiej tańsze, tym bardziej, że Yanko to dość delikatne buty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 25 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2016 Mam jedne czarne cap toe i "klasyczne" zamszowe chukka, pozatym nic wyjściowego , pracuje w "rolnictwie" często muszę chodzić w niezbyt przyjaznym dla butów terenie , dobrze sprawdzają się trekkingi ,butów o które pytam raczej będę używał "od święta" na różnego rodzaju spotkania , wyjazdy , może własnie 3561 na codzień a 306 yanko na specjalne okazje . Próbowałem ostatnio zakupów na Zalando , ale zawsze coś w tych "okazyjnie" kupionych jest nie tak i ostatecznie nadal nie mam w czym wyjść bo nie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 25 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2016 2 minuty temu, secondhand_man napisał: Mam jedne czarne cap toe i "klasyczne" zamszowe chukka, pozatym nic wyjściowego , pracuje w "rolnictwie" często muszę chodzić w niezbyt przyjaznym dla butów terenie , dobrze sprawdzają się trekkingi ,butów o które pytam raczej będę używał "od święta" na różnego rodzaju spotkania , wyjazdy , może własnie 3561 na codzień a 306 yanko na specjalne okazje . Próbowałem ostatnio zakupów na Zalando , ale zawsze coś w tych "okazyjnie" kupionych jest nie tak i ostatecznie nadal nie mam w czym wyjść bo nie pasują Jeśli 3561 chcesz na codzień to polecam na gumowej podeszwie. Nie będziesz obawiał się wyjść w teren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 25 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2016 Jeżeli chodzi o niezniszczalne buty do jeansów - zamszowe double monki od Meermina na commando sole - nawet w polu raz zdarzyło mi się robić w nich z racji braku w zasięgu innych. Pasują też do luźniejszego zestawu koordynowanego. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horalbet Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Podoradzałem coś tam przy garniturach, teraz przyda mi się porada od obuwniczych wyjadaczy. Buty za ok. 1500pln, pomijając Yanko. Słyszałem wiele dobrego o Church's, ale to już wyższa półka i aż tak zapalony nie jestem. Ktoś coś powie o Loake i Magnanni, ew. Carlos Santos, bo te wygrzebałem w podobnej półce cenowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Za 1500 można trafić Alfred Sargent, Crockett Jones - to już bardzo dobre buty. Warto popatrzeć na heringshoes afinepairofshoes, ebay uk. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Masz na podforum "Buty" oddzielne tematy o Loake i o Carlos Santos - dużo było tam napisane na temat tych marek i stosunku jakości do ceny. Jeżeli 1700 złotych mieści się w "około 1500" to z dobrych butów w tej cenie są np. Tricker's, Carmina, Alfred Sargent (tańsza seria robiona dla Herring Shoes), Cheaney. O każdej z tych marek znajdziesz oddzielny temat i mnóstwo wiadomości na podforum "Buty". Do listy sklepów które podał @eye_lip dodam jeszcze budapester.com. Mają tam trochę przecenionych C&J w małych rozmiarach (np. Sedgemoor 2, Teign, kilka modeli chukka) za 1000-1200 złotych. Mają też przecenione Dinkelackery i Santoni w cenach poniżej 1500 złotych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 Przypadkowo zauważyłem, że jest wyprzedaż. Ten garnitur od Vistuli w tej cenie: http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-74261 lub http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-72913 Warto zainwestować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 2 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2016 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 4 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2016 Dnia 2.09.2016 o 20:13, Servetch napisał: Nie. A może prosić o jakieś krótkie uzasadnienie, celem zaczerpnięcia nieco pogłębionego info w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 10 godzin temu, BrotherM napisał: A może prosić o jakieś krótkie uzasadnienie, celem zaczerpnięcia nieco pogłębionego info w tej kwestii? Z ekonomicznego punktu widzenia to po prostu żadna inwestycja, bo trudno spodziewać się osiągnięcia jakiś korzyści ekonomicznych z tytułu wzrostu wartości tych ubrań 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 A poza tym ten garnitur To po prostu nic specjalnego. Kupować tylko dlatego, że w promocji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 3 godziny temu, musa19 napisał: Z ekonomicznego punktu widzenia to po prostu żadna inwestycja, bo trudno spodziewać się osiągnięcia jakiś korzyści ekonomicznych z tytułu wzrostu wartości tych ubrań Poważnie, ktoś uznał, że zwrot "zainwestować" rzeczywiście ma to na myśli literalne brzminienie, a nie potocznie używaną przenośnię? Mnie po prostu zainteresowało, czy ów garnitur po tej cenie jest warty do nabycia (stosunek ceny do jakości), czy nadal nie. Rozważam zakup garnituru w tym kolorze, jest taniej, to czemu nie skorzystać, o ile faktycznie warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 Tylko po co kupować dość formalny garnitur (materiał, krój) w takim kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 30 minut temu, BrotherM napisał: Poważnie, ktoś uznał, że zwrot "zainwestować" rzeczywiście ma to na myśli literalne brzminienie, a nie potocznie używaną przenośnię? Mnie po prostu zainteresowało, czy ów garnitur po tej cenie jest warty do nabycia (stosunek ceny do jakości), czy nadal nie. Rozważam zakup garnituru w tym kolorze, jest taniej, to czemu nie skorzystać, o ile faktycznie warto? Mi nie podobają się w ich garniturach przykuse marynarki. Zwróć uwagę na ulicy - od razu da się rozpoznać, kto ma marynarkę vistuli/bytomia - całe siedzenie wystaje i wygląda to imho komicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 Marynarka jest przykusa, jak się wybierze za mały rozmiar, dotyczy to każdego producenta, a nie tylko Vistuli. Błędem tego producenta jest prezentowanie modeli w marynarkach na niższy wzrost. Jakościowo to akurat Lantiery nie są w ogólności takie złe, dość dobrze się układają, nie stanowią zbroi. Wadą linkowanych modeli są wąskie klapy, które jako tako wyglądają jedynie u kogoś bardzo szczupłego. Generalnie w kilkaset złotych nie jest to zły zakup, pod warunkiem dobrania rozmiaru rzecz jasna. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 Tylko pamiętaj @BrotherM, że to zwykła konsumpcja a nie żadna inwestycja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 Rozglądam się za krótkim (przed kolana) camelowym płaszczem/kurtką na sezon jesienno-zimowy. Raczej coś bardziej do noszenia z jeansami/chino i swetrem niż z garniturem. Póki co znalazłem taki w Massimo Dutti: http://www.massimodutti.com/pl/mężczyzna/płaszcze/elegancki-płaszcz-z-wełny-kaszmiru-c1150001p7570505.html?colorId=742&categoryNav=1150001 Generalnie wszytko mi pasuje za wyjątkiem guzików - nie lubię krytego zapięcia. Widzieliście może gdzieś płaszcz tego typu do ok. 1000 zł ? Nie musi mieć kaszmiru w składzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 Jeśli wchodzi w grę fason "trenczowy", to Bytom będzie miał ładny model:http://bytom.com.pl/kurtki-i-plaszcze-zimowe,plaszcz-mezamir-2-375-k-5323-28096-p Zara ma fajny model bez usztywnień, poduszek i podszewki, ale w składzie sporo poliestru:http://www.zara.com/pl/pl/mężczyzna/płaszcze/oglądaj-wszystko/płaszcz-z-klasycznymi-klapami-c764502p3989019.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 Dzięki. Dwurzędowy trencz raczej odpada - odchudzam się, ale dalej w dwurzędówkach źle się prezentuje A ten z Zary chyba bym musiał zobaczyć na żywo, bo zdjęcia mówiąc delikatnie mają słabe, a poliestru faktycznie bardzo dużo... EDYTKA A tak swoją drogą - czy da się kryte zapięcie w wełnianym płaszczu przerobić bezśladowo na zwykłe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 Da się, tylko wtedy guzik musi przejść przez cztery warstwy tkaniny, a nie przez dwie, co może być uciążliwe przy zapinaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi