Skocz do zawartości

Mam do wydania ____ na ____. Co radzicie?

Jan

Rekomendowane odpowiedzi

Sugeruję poszukać na allegro marynarek Massimo Dutti - są tańsze o ok. połowę (nowe z ubiegłych kolekcji). Te prosto z salonów są mocno przewartościowane. Poza tym bardzo dużo modeli rotuje pomiędzy sezonami. Natomiast ten nowe modele, jeszcze niepokazywane przez MD (z podstawowych linii) momentami zbyt mocno zaczynają dryfować w kierunku ZARY - wąskie klapy, udziwnienia, kiepskie materiały. 

• Oceniam pozytywnie 1

Potwierdzam powyższe rady - Massimo Dutti na Allegro - starsze modele nieużywane z outletów. Ja w tym roku np. upolowałem bardzo ładną z wełny i moheru za 150 zł (taką bardziej garniturową) oraz mniej formalną w flaneli wełnianej w walijską kratę za 40 zł :)

Ja robię tak samo z Massimo Dutti. Ale czasem marynarki MD w tym samym rozmiarze się nieco różnią, a zdarza się, że niektórzy sprzedawcy na Allegro niedokładnie mierzą. Czasem dokonuję w krawca poprawek (zebranie z pleców, rękawy, skrócenie) - 20-40 zł.

Jeśli dany sprzedawca nie przewiduje zwrotu - a marynarka mi nie leży - to wystawiam ją ponownie - czasem na tym trochę stracę - to już ryzyko, wpisane w generalnie niskie ceny tych outletowych marynarek.

no subaru przed zimą się nie pozbędę :) a bezpośrednio przyczyną jest tarcie między pedałem sprzęgła a butem, bo w czasie jazdy opieram lewą nogę na podłodze przez cały czas. zdecydowanie większą kontrolę nad samochodem to daje, jest bezpieczniejsze. niestety skóra podeszwy, zwłaszcza gdy jest mokra, wyciera się w miejscu styku z pedałem potwornie. Jedynym wyjściem jest więc chyba gumowa podeszwa... stąd moje pytanie. najlepiej gdyby były dostępne w sklepie stacjonarnym w Krakowie lub Warszawie.

Czemu ma służyć wg Ciebie trzymanie nogi w pogotowiu na sprzęgle ? Jazda subaru, szczególnie w zimie to poezja. To auto ma tak niesamowite właściwości trakcyjne, że na prawdę trudno popełnić jakiś błąd w prowadzeniu, zresztą pewnie sam wiesz :) Osobiście mam dużego banana na twarzy jak sypnie porządnie śniegiem :) W zimie jeżdżę częściej na niższych biegach, ale na wyższych obrotach, wtedy fajnie się steruje gazem i nie wiem jaki jest sens trzymania nogi cały czas w pogotowiu.

Co do samych butów, to po prostu podzeluj i po kłopocie. Jak chcesz jednak mimo wszystko mieć częściowo skórę, to należałoby rozważyć częściową wymianę podeszwy skórzanej, na skórzaną, ale z częściową wstawką z materiału TR.

edit :

Sprawdź, czy nie masz punktowo przetartej nakładki gumowej na pedale. Trzeba ją ściągnąć, bo trudno to na oko zdiagnozować. Bez problemu dobierzesz jakby co w każdym motoryzacyjnym, nie pamiętam ale chyba od VW podchodzą idealnie.

@kresy - dwie propozycje - SuitSupply lub Massimo Dutti z kolekcji Personal Tailoring

Mam wrażenie, że i tu, i tu są raczej krótsze. Sam mam podobny problem, chciałem nabyć nowy plaszcz, stawiając sobie za górną granicę ok 500 €, ale Polskei sklepy to kompletna porażka - cenowa i stylowa, a Suitsupply ma tak naprawdę tylko jeden, który mnie interesuje :( a w Warszawie chyba bedzie cieżko, nawet za te 3 tysiące...

@JD! - ja przerobiłem identyczny problem z niższym trochę budżetem, bo szukałem cieńszego, wełnianego płaszcza. Ostatecznie wybór padł na MD z serii NYC. Zobaczymy jak przyjdzie - niestety długość na poziomie 93-94 cm. Natomiast oglądałem wykonanie innego rozmiaru i jest na przyzwoitym poziomie. 

• 2 weeks later...

Witajcie mam do wydania na koszule 50 funtów dzis byłem w TKMaxx i przymierzałem piękną różowa koszulę w kratkę Marki Hackett London za 35F (przecena z 85F) i mam dylemat czy kupić tą czy 2 inne za tą samą cenę z firmy http://www.ctshirts.co.uk/mens-shirts?q=uk245|||||||||||||||&plc=&gclid=CPW8senLtcgCFcRAGwodnzIHnw.

Co radzicie? Jakieś info o pierwszej marce Hacklett London?

• 4 weeks later...

Taki dylemat miało już więcej osób. Z butów Yanko i Shoepassion jest dużo zadowolonych osób. Z Loake bywa różnie.

Ostatnio w wątku marki Loake trwałą dyskusja porónawcza, poczytaj ostatnie strony, albo najlepiej cały wątek:

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1328-marka-loake/

Najbogatszy chyba wątek porównujący marki butów (również trzy, o które pytasz):

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3048-zastanawiam-si%C4%99-nad-kupnem/

Mam do wydania 1200zł na buty myśle nad yanko loake shoepassion co myślicie?

W tym przedziale cenowym osobiście odpuściłbym Loake, a wybór pozostawiłbym pomiędzy Yanko i Shoepassion. Jakość Yanko i Shoepassion jest moim zdaniem porównywalna (może Yanko są minimalnie lepsze), wiec kwestią wyboru pozostaje który model buta bardziej przypadnie do gustu i kopyto której z tych marek bardziej się spodoba.

Pamiętaj też, że w Patine.pl na buty Yanko raz na jakiś czas zdarzają się zniżki 10-15%, a w przypadku Shoepassion żadnych rabatów nie dostaniesz.

• 4 weeks later...

A mnie ta KIOMI się bardziej podoba. Za 350 PLN nie kupi się Mercedesa wśród teczek, ale ta przynajmniej wygląda OK.

Chyba pisałeś przed poranną kawą :) ... zbliżenie na krawędzie ... dramat. Szkoda tych 350zł. Normalnie poleciłbym SlowBag, ale akurat mają promocję -30% i podnieśli ceny bzowe (tak mi to wygląda - ja swoją w modelu Chief kupiłem kiedyś z takim rabatem za ok. 300zł).