Hargin Napisano 12 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2015 Sugeruję poszukać na allegro marynarek Massimo Dutti - są tańsze o ok. połowę (nowe z ubiegłych kolekcji). Te prosto z salonów są mocno przewartościowane. Poza tym bardzo dużo modeli rotuje pomiędzy sezonami. Natomiast ten nowe modele, jeszcze niepokazywane przez MD (z podstawowych linii) momentami zbyt mocno zaczynają dryfować w kierunku ZARY - wąskie klapy, udziwnienia, kiepskie materiały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolJN Napisano 12 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2015 Dzięki panowie, co do butów utwierdziłem się i na pewno zamówię Yanko, a na marynarkę będę polował na wyprzedażach/allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 20 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Potwierdzam powyższe rady - Massimo Dutti na Allegro - starsze modele nieużywane z outletów. Ja w tym roku np. upolowałem bardzo ładną z wełny i moheru za 150 zł (taką bardziej garniturową) oraz mniej formalną w flaneli wełnianej w walijską kratę za 40 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 20 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Kupujecie marynarki bez przymierzania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Kupujecie marynarki bez przymierzania? Tak. Jeśli ma się dobrze sprawdzoną rozmiarówkę danego producenta, to nie widzę problemów. U mnie jest to SuitSupply i właśnie Massimo Dutti. Poza tym, zawsze możesz zrobić zwrot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 20 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Ja robię tak samo z Massimo Dutti. Ale czasem marynarki MD w tym samym rozmiarze się nieco różnią, a zdarza się, że niektórzy sprzedawcy na Allegro niedokładnie mierzą. Czasem dokonuję w krawca poprawek (zebranie z pleców, rękawy, skrócenie) - 20-40 zł. Jeśli dany sprzedawca nie przewiduje zwrotu - a marynarka mi nie leży - to wystawiam ją ponownie - czasem na tym trochę stracę - to już ryzyko, wpisane w generalnie niskie ceny tych outletowych marynarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresy Napisano 20 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Cześć, mam do wydania 3000zł na płaszcz zimowy. Sięgający do okolic kolan, wełniany/kaszmirowy/czy z innego naturalnego materiału, jasnego koloru. Dziękuję za propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 @kresy - dwie propozycje - SuitSupply lub Massimo Dutti z kolekcji Personal Tailoring Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 20 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 no subaru przed zimą się nie pozbędę a bezpośrednio przyczyną jest tarcie między pedałem sprzęgła a butem, bo w czasie jazdy opieram lewą nogę na podłodze przez cały czas. zdecydowanie większą kontrolę nad samochodem to daje, jest bezpieczniejsze. niestety skóra podeszwy, zwłaszcza gdy jest mokra, wyciera się w miejscu styku z pedałem potwornie. Jedynym wyjściem jest więc chyba gumowa podeszwa... stąd moje pytanie. najlepiej gdyby były dostępne w sklepie stacjonarnym w Krakowie lub Warszawie. Czemu ma służyć wg Ciebie trzymanie nogi w pogotowiu na sprzęgle ? Jazda subaru, szczególnie w zimie to poezja. To auto ma tak niesamowite właściwości trakcyjne, że na prawdę trudno popełnić jakiś błąd w prowadzeniu, zresztą pewnie sam wiesz Osobiście mam dużego banana na twarzy jak sypnie porządnie śniegiem W zimie jeżdżę częściej na niższych biegach, ale na wyższych obrotach, wtedy fajnie się steruje gazem i nie wiem jaki jest sens trzymania nogi cały czas w pogotowiu. Co do samych butów, to po prostu podzeluj i po kłopocie. Jak chcesz jednak mimo wszystko mieć częściowo skórę, to należałoby rozważyć częściową wymianę podeszwy skórzanej, na skórzaną, ale z częściową wstawką z materiału TR. edit : Sprawdź, czy nie masz punktowo przetartej nakładki gumowej na pedale. Trzeba ją ściągnąć, bo trudno to na oko zdiagnozować. Bez problemu dobierzesz jakby co w każdym motoryzacyjnym, nie pamiętam ale chyba od VW podchodzą idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpila Napisano 27 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 @kresy W takim budżecie możesz zdecydować się na bespoke a nie szukanie po sklepach. Do zimy zostało jeszcze trochę czasu więc spokojnie się wyrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 27 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 Sprawdź w lokalnych pracowniach krawieckich, może będziesz miał wysokiej jakości płaszcz, według własnego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 30 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2015 @kresy - dwie propozycje - SuitSupply lub Massimo Dutti z kolekcji Personal Tailoring Mam wrażenie, że i tu, i tu są raczej krótsze. Sam mam podobny problem, chciałem nabyć nowy plaszcz, stawiając sobie za górną granicę ok 500 €, ale Polskei sklepy to kompletna porażka - cenowa i stylowa, a Suitsupply ma tak naprawdę tylko jeden, który mnie interesuje a w Warszawie chyba bedzie cieżko, nawet za te 3 tysiące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 30 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2015 @JD! - ja przerobiłem identyczny problem z niższym trochę budżetem, bo szukałem cieńszego, wełnianego płaszcza. Ostatecznie wybór padł na MD z serii NYC. Zobaczymy jak przyjdzie - niestety długość na poziomie 93-94 cm. Natomiast oglądałem wykonanie innego rozmiaru i jest na przyzwoitym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 30 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2015 Rusz się sprzed komputera i dasz radę Odpada. Od prawie tygodnia trzyma mnie jakaś cholera pod pierzyną i wcale nie dla przyjemności - angino-grypowy mix wirusowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r00si Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Witajcie mam do wydania na koszule 50 funtów dzis byłem w TKMaxx i przymierzałem piękną różowa koszulę w kratkę Marki Hackett London za 35F (przecena z 85F) i mam dylemat czy kupić tą czy 2 inne za tą samą cenę z firmy http://www.ctshirts.co.uk/mens-shirts?q=uk245|||||||||||||||&plc=&gclid=CPW8senLtcgCFcRAGwodnzIHnw. Co radzicie? Jakieś info o pierwszej marce Hacklett London? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2015 Hackett, jak pasuje i się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszGorczyca Napisano 7 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2015 Mam do wydania 1200zł na buty myśle nad yanko loake shoepassion co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 7 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2015 Taki dylemat miało już więcej osób. Z butów Yanko i Shoepassion jest dużo zadowolonych osób. Z Loake bywa różnie. Ostatnio w wątku marki Loake trwałą dyskusja porónawcza, poczytaj ostatnie strony, albo najlepiej cały wątek: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1328-marka-loake/ Najbogatszy chyba wątek porównujący marki butów (również trzy, o które pytasz): https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3048-zastanawiam-si%C4%99-nad-kupnem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz36 Napisano 8 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2015 Mam do wydania 1200zł na buty myśle nad yanko loake shoepassion co myślicie? W tym przedziale cenowym osobiście odpuściłbym Loake, a wybór pozostawiłbym pomiędzy Yanko i Shoepassion. Jakość Yanko i Shoepassion jest moim zdaniem porównywalna (może Yanko są minimalnie lepsze), wiec kwestią wyboru pozostaje który model buta bardziej przypadnie do gustu i kopyto której z tych marek bardziej się spodoba. Pamiętaj też, że w Patine.pl na buty Yanko raz na jakiś czas zdarzają się zniżki 10-15%, a w przypadku Shoepassion żadnych rabatów nie dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil. Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 Mam do wydania 350 zł na skórzaną, brązową aktówkę. Najlepiej jakby zmieścił się do niej laptop 15". Co radzicie?Znalazłem taki przykład: KIOMI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Mam do wydania 350 zł na skórzaną, brązową aktówkę. Najlepiej jakby zmieścił się do niej laptop 15". Co radzicie? Znalazłem taki przykład: KIOMI. zajrzyj tutaj: https://www.barellybags.pl/search/Teczki-meskie/?category=1 http://e-baron.pl/category/teczki_skorzane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 A mnie ta KIOMI się bardziej podoba. Za 350 PLN nie kupi się Mercedesa wśród teczek, ale ta przynajmniej wygląda OK. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Ale można dołożyć 100 PLN i mieć przynajmniej VW (wiem,wiem - nienajszczęśliwsze porównanie ) Zamiast Daewoo. W warszawskich TK-jach (byłem wczoraj w Blue City i na Marszałkowskiej) wysyp niezłych teczek -m.in. Mandarina Duck i Fossil. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 A mnie ta KIOMI się bardziej podoba. Za 350 PLN nie kupi się Mercedesa wśród teczek, ale ta przynajmniej wygląda OK. Chyba pisałeś przed poranną kawą ... zbliżenie na krawędzie ... dramat. Szkoda tych 350zł. Normalnie poleciłbym SlowBag, ale akurat mają promocję -30% i podnieśli ceny bzowe (tak mi to wygląda - ja swoją w modelu Chief kupiłem kiedyś z takim rabatem za ok. 300zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 6 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 Prawda, jest bardzo słabo wykonana, nie przyjrzałem się. Harginie, skąd znasz tak dobrze mój rozkład dnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi