Przemko Napisano 7 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2011 W wieku 21-lat, na codzień, na uczelni, poszetka - nie. A tam. Młodym wszystko pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Pod koniec Kozyra pokazuje Węglarczykowi jak należy nosić poszetkę. http://dziendobrytvn.plejada.pl/28,4628 ... l#autoplay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Pod koniec Kozyra pokazuje Węglarczykowi jak należy nosić poszetkę.Jak bym to zmienił na jak można nosić poszetkę. Bo można tez inaczej http://www.samhober.com/howtofoldpocket ... efolds.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Nauka składania poszetki na różne sposoby to doskonała zabawa! Coś jak origami. A w ogóle zastanawiam się, dlaczego słowa poszetka i brustasza są podkreślane w firefoksie jako błędy...Bo każdy słownik ma ograniczony zasób haseł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Podpowiem, że jeszcze nie wiedziałem słownika w przeglądarce / edytorze tekstowym który by nie szalał przy nawet mało wybrednych inżynierskich zwrotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Szczególnie, że poszetka i brustasza to raczej już delikatny archaizm i popularne są jedynie w wąskich kręgach. Skoro nawet w sklepach z ubraniami mylona jest poszetka z butonierką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Szczególnie, że poszetka i brustasza to raczej już delikatny archaizm i popularne są jedynie w wąskich kręgach. Skoro nawet w sklepach z ubraniami mylona jest poszetka z butonierką...Naprawde myla poszetke z butonierka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 8 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Heh, no tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Heh, no tak..To z pewnoscia jest owoc "praktycznego" spojrzenia na odzienie meskie. W kieszonke na poszetke mozna wsadzic worek foliowy, napelnic go woda (albo wsadzic tam jakas wilgotna szmatke) a nastepnie kwiatka. Dluzej utrzyma on swiezosc. Przez dziurke butonierki zas zawsze mozna przeciagnac jedwabna poszetke lub tez inna podwiazke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antolll Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Witajcie z Wloch! Przepraszam, nie moj komputer, nie moja klawiatura, polskich znakow nie bedzie Jezeli chodzi o wystawy sklepowe i ich zdjecia, to moze byc problem, poniewaz: - widzialem doslownie kilka sklepow z czyms nadajacym sie na to forum, nie na zakupy tu przyjechalem - na zdjeciach widac wszystko - samochody, ludzi, ulice, skutery, mnie robiacego zdjecie, ale nie to co jest za szyba, ktora to wszystko odbija. w ramach pocieszenia wrzuce kilku ciekawie ubranych Wlochow Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Witajcie z Wloch! Przepraszam, nie moj komputer, nie moja klawiatura, polskich znakow nie bedzie Jezeli chodzi o wystawy sklepowe i ich zdjecia, to moze byc problem, poniewaz: - widzialem doslownie kilka sklepow z czyms nadajacym sie na to forum, nie na zakupy tu przyjechalem - na zdjeciach widac wszystko - samochody, ludzi, ulice, skutery, mnie robiacego zdjecie, ale nie to co jest za szyba, ktora to wszystko odbija. w ramach pocieszenia wrzuce kilku ciekawie ubranych Wlochow Pozdrawiam! To mile, ze zdjecia "wrzucal" bedziesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 W sklepie Pewien Pan pojawiła się kolekcja poszetek bawełnianych: http://www.pewienpan.pl/poszetki.html Wyglądają solidnie a i cena uczciwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daiquiri Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Czy z nieużywanej już koszuli można zrobić poszetkę? Wycinając odpowiedni kawałek materiału z pleców i obszywając go. Większość swoich zrobiłem w ten sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 W sklepie Pewien Pan pojawiła się kolekcja poszetek bawełnianych: http://www.pewienpan.pl/poszetki.html Wyglądają solidnie a i cena uczciwa. Maja pare naprawde ciekawych poszetek w cenie uchodzacej za nadzwyczaj przyzwoiita w relacji do innych .... Ale jezeli sie zastanowic nad samym faktem placenia 35 zl za kawalek bawelny ...to .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Maja pare naprawde ciekawych poszetek w cenie uchodzacej za nadzwyczaj przyzwoiita w relacji do innych .... Ale jezeli sie zastanowic nad samym faktem placenia 35 zl za kawalek bawelny ...to .... Sam materiał to mniej więcej dziesięć złotych. Resztę, czyli dwadzieścia, płaci się za czas i staranność (miejmy nadzieję) osoby obszywającej ręcznie poszetkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Czy z nieużywanej już koszuli można zrobić poszetkę? Wycinając odpowiedni kawałek materiału z pleców i obszywając go. Większość swoich zrobiłem w ten sposób Ja również Jeśli koszula ma spory rozmiar (tak powyżej XL), to z jednego egzemplarza wyjdzie nawet 7 szt mniejszych poszetek (do 30x30 cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 W sklepie Pewien Pan pojawiła się kolekcja poszetek bawełnianych: http://www.pewienpan.pl/poszetki.html Wyglądają solidnie a i cena uczciwa. Maja pare naprawde ciekawych poszetek w cenie uchodzacej za nadzwyczaj przyzwoiita w relacji do innych .... Ale jezeli sie zastanowic nad samym faktem placenia 35 zl za kawalek bawelny ...to .... Są marki, które za podobny kawałek bawełny każą sobie płacić 200 zł więc uważam, że cena jest bardzo dobra. Moje wątpliwości budzi jedynie rozmiar (32x32cm), ale to kwestia preferencji. Ja wolę większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 W sklepie Pewien Pan pojawiła się kolekcja poszetek bawełnianych: http://www.pewienpan.pl/poszetki.html Wyglądają solidnie a i cena uczciwa. Maja pare naprawde ciekawych poszetek w cenie uchodzacej za nadzwyczaj przyzwoiita w relacji do innych .... Ale jezeli sie zastanowic nad samym faktem placenia 35 zl za kawalek bawelny ...to .... Są marki, które za podobny kawałek bawełny każą sobie płacić 200 zł więc uważam, że cena jest bardzo dobra. Moje wątpliwości budzi jedynie rozmiar (32x32cm), ale to kwestia preferencji. Ja wolę większe. O tak ... sa takie marki. Za najdrozsza jedwabna poszetke w moim zyciu zaplacilem ok 30 euro. Straszliwie mi sie podobala .... ale cene uwazam za wrecz nieprzyzwoita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Maja pare naprawde ciekawych poszetek w cenie uchodzacej za nadzwyczaj przyzwoiita w relacji do innych .... Ale jezeli sie zastanowic nad samym faktem placenia 35 zl za kawalek bawelny ...to .... Sam materiał to mniej więcej dziesięć złotych. Resztę, czyli dwadzieścia, płaci się za czas i staranność (miejmy nadzieję) osoby obszywającej ręcznie poszetkę. A te 4,90zł to zysk? Kiepski interes. Cena jednostkowa samej tkaniny na jedną poszetkę to pewnie 2-3 zł (z jednego metra belki materiału wyjdzie 12 poszetek; koszt jednego metra dobrej bawełny to 40-50 zł). Pamiętajmy o tym, że w przeciwieństwie do kilku sprzedawców z Allegro ta firma działa legalnie, więc ok. 30-40% finalnej ceny detalicznej "zabiera" Państwo, sam VAT to 23%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 O tak ... sa takie marki. Za najdrozsza jedwabna poszetke w moim zyciu zaplacilem ok 30 euro. Straszliwie mi sie podobala .... ale cene uwazam za wrecz nieprzyzwoita. Zegna czy Brunello Cucinelli za jedwabne życzą sobie nawet 60-120 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
style Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Cena poszetki powinna oscylować w granicach 10-15 zł. No chyba że ktoś chce kupować za 50 zł kawałek materiału. Za 50 zł to można sobie kupić metr kwadratowy wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 O tak ... sa takie marki. Za najdrozsza jedwabna poszetke w moim zyciu zaplacilem ok 30 euro. Straszliwie mi sie podobala .... ale cene uwazam za wrecz nieprzyzwoita. Zegna czy Brunello Cucinelli za jedwabne życzą sobie nawet 60-120 euro Czy sa one rzeczywiscie tak ladne i wzory super-unikatowe posiadajace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Tak samo wielu ludzi zapewne myśli o butach za 300-400 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi