SirThomas Napisano 28 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2012 Jak jest z rozmiarówką sperry top siders? Normalnie noszę 44 czasem 43,5, co powinienem wziąść? Ktoś kupował z tej strony etc? http://www.zappos.com/product/7798495/color/677 Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 28 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2012 viewtopic.php?f=1&t=1852&start=150&hilit=Sperry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 28 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2012 http://www.sperrytopsider.com/sperry/images/us/SizeCharts/sizingchart.gif Ten link się chyba jeszcze nie pojawił, polecam japońską rozmiarówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 Może to (jeszcze) nie sezon, ale właśnie kupiłem sobie kolejną parę Sperry Top-Siders przeglądając allegro, zobaczyłem nową ich linię. http://www.sperrytopsider.com/store/Sit ... ption=true Podeszwa wygląda tak: Czyżby Top-Sidersy przestały być szyte? Wszystkie moje poprzednie pary (w tym właśnie zakupiona) mają cholewkę przyszytą do podeszwy (czy, jak mówi precyzyjniej Immune, do podpodeszwy). Stare miały podeszwę taką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 Nowy model po prostu, stare wciąż są na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 Nowy model po prostu, stare wciąż są na stronie. Tak, ale czy nowe modele nadal są szyte, czy klejone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 Klasyczne buty żeglarskie nadal są szyte. Dla sympatyków Sperry polecam bodaj ich jedyny sklep firmowy w Polsce - Warszawa, Mysia 3. Aktualnie mają wyprzedaże, klasyczne buty żeglarskie w cenie chyba 320 zł. Dostępnych jest kilka kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 5 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2013 Dzięki za info . Byłem wczoraj. Mają jeszcze kilka modeli na stanie. Cena klasyków obnizona do ok 342pln. W ciągu dwóch tygodni ma wejść kolekcja wiosenna (ok. 500pln). tu jest ich strona: http://www.wtymchodze.pl/kategoria/obuwie/meskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2013 Kupiłem pierwsze sperry. Jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia (oglądałem w sklepie kilka modeli), gdzieniegdzie klej, niechlujnie spasowane, brzydko przypalone nici. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 jak myślicie? potanieją jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Jak poczekasz do grudnia to są szanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Jeszcze w temacie Stormów z Allegro - są warte swojej ceny. Tzn. nic specjalnego, skóra jak papier, wzornictwo, jak ujął mój brat, chcąc chyba urazić mojego gustu: skracają optycznie stopę (buty są jakieś kapciowate, nie wiem jak to inaczej wyrazić). Co najgorsze, skóra nie pachnie jak skóra. Wydaje mi się, że lepiej dołożyć 5 dych i dorwać coś na wyprzedaży, bo do np. żeglarskich Timberlandu w regularnej cenie nie ma co ich porównywać. Kupiłem te: http://allegro.pl/buty-zeglarskie-mokasyny-braz-ciemny-braz-skora-42-i3455191750.html Możliwe, że to tylko ten model jest taki jak napisałem wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Stormy mają swoje wady, ale skórę w moich na pewno nie można określić mianem "jak papier". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Kupiłem pierwsze sperry. Jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia (oglądałem w sklepie kilka modeli), gdzieniegdzie klej, niechlujnie spasowane, brzydko przypalone nici. Jeśli jakość Ci nie odpowiada, to czemu je kupiłeś? Jeśli tamte buty były dobre, a tylko Twoja para trefna, to czemu ich nie odesłałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Kupowałem stacjonarnie, wszystkie były podobnie wykonane. Kupiłem je bo byłem nastawiony na zakup sperry, jadę na wakacje i muszę mieć tego typu buty, a nie chce mi się szukać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 22 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2013 Sperry niestety aktualnie ma najniższą jakość spośród trzech firm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2013 Pozostałe, masz na myśli Sebago i Timberland? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2013 To ja chyba trafiłem na starą serię na Asosie. Jakościowo moje najlepsze buty casualowe. Porównywałem z Timberlandami i Ecco (do Sebago nie miałem okazji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 +1, Sperry sprzed roku z Amazon. Skóra rewelacyjna. Lepsze niż Sebago i Timberland (chociaż Timberland mam w tej chwili tylko chukka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 Swego czasu miałem buty żeglarskie Dockers, solidna skóra, trochę za sztywne, ale się sprawdzały. Tego typu obuwia używam głównie do chodzenia po domu i czasem na ulicę latem. To dobry ekwiwalent czegoś, co niektóre rodziny nazywają kapciami i usiłują egzekwować ich obecność na stopach dżentelmena. Zamiast odpowiedzieć, że prędzej piekło zamarznie, zanim włożę jakieś zakichane kapcie do porządnych spodni, z chłodnym uśmiechem prezentujemy parę boat shoes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 Ciekawa propozycja od Sebago http://www.sebago.com/UK/en/Horween Ciekawe czy jakość wykonania jest proporcjonalna do ceny. Swoją drogę wreszcie producenci zauważyli, że jest coraz więcej osób, które są w stanie zapłacić więcej za produkty dobrej jakości, nie produkowane w Chinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 Myślisz, że nie są produkowane w Chinach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 23 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2014 "Handsewn in Maine, USA", a skóra z Horween, ale masz racje nigdy nic nie wiadomo. Może tylko zażywają całość w USA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2014 Ok, nie zanotowałem tego, być może i są całe made in USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hank Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 a co sadzicie o tym modelu: http://www.trekkersport.com.pl/buty/buty-meskie/zeglarskie/buty-meskie-deck-classic-leather.html ? bardzo mi sie podoba ich elegancki styl, nie sa jakos niepotrzebnie udziwnione no i cena calkiem rozsadna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi