Kyle Napisano 16 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2023 No tak, z trójką dzieci samolotem to słabo wykonalne, i tak rąk brakuje. Wiecie, czy któraś w ofercie polskich sklepów nadaje się do zwijania? Kiedyś miałem taką kupioną na ebayu, była OK, ale po latach dokonała żywota, potem pomykałem w kaszkiecie lnianym, ale wróciłbym do kapelusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 16 Maj 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2023 Nie noszę kapeluszy, więc i z nimi nie podróżuję, ale widocznie algorytmy mnie o to podejrzewają, bo dostałem kilka razy reklamę takiego (albo podobnego) klipsa magnetycznego. Używał ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epaminondas Napisano 28 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2023 Przymierzam się do zakupu pierwszego kapelusza - Panamy, w wersji klasycznej. Zrobiłem wstępny przegląd, ale widzę, że w wypadku tego kapelusza cena kształtuje się na zasadzie sky is the limit. Ja jednak wolałbym zacząć od czegoś w bardziej sensownej cenie, choć jednocześnie jakościowego. Podczas swoich poszukiwań znalazłem coś takiego: https://www.jjhatcenter.com/products/vernon?_pos=3&_sid=33ba079ad&_ss=r&variant=40834347204723 Nadal drogo (choć podobno dobrej jakości), ale może warto? A jeśli nie, to może moglibyście polecić jakieś inne sklepy/modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 28 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2023 Mieszkasz w USA? Jeśli w Polsce, ten zakup nie ma żadnego sensu. Jeśli potrzebujesz panamy w listopadzie, w tej cenie można znaleźć nawet Borsalino (Zalando, Yoox). Zwracam uwagę, że w upale kapelusz skurczy się od potu o 1 rozmiar i nie da się rozciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epaminondas Napisano 28 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2023 Nie, w takim razie dzięki, będę polował na Borsalino, może w Black Friday się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 1 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2023 W dniu 28.10.2023 o 12:09, Epaminondas napisał: Nadal drogo (choć podobno dobrej jakości), ale może warto? A jeśli nie, to może moglibyście polecić jakieś inne sklepy/modele? https://www.witleather.pl/kapelusze-panama,75.html https://sklep.polkap.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błędny Rycerz Napisano 9 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2023 Dzień dobry! Zważając na zbliżający się sezon zimowy i wynikającą z tej okoliczności chęć pogodzenia ochrony uszu przed zimnem z wizualną akceptowalnością przywdziewanej stylizacji, skłaniam się ku zamówieniu uszanki. Zależy mi przy tym na wyborze sprawdzonego, rzetelnego producenta, najlepiej oferującego możliwość osobistego obejrzenia podobnych, gotowych produktów, lub przynajmniej materiałów, z których są one wyrabiane, abym mógł jak najlepiej spersonalizować zamówienie i uniknąć konieczności dokonywania wymiany. Z poczynionego przeze mnie przeglądu starszych wpisów na forum wynika, że jednym z wartych uwagi miejsc może okazać się firma Witleather. Zauważyłem jednak, że opinie na temat jej działalności bywają niekiedy... nieco rozbieżne, choć znaczna ocen część pochodzi sprzed wielu lat, a na dodatek w zdecydowanej większości dotyczą kapeluszy. W świetle tych przytrafiających się kontrowersji, w nadziei na uzyskanie nieco świeższych informacji na temat futrzanych wyrobów, chciałbym zapytać, czy w nieodległej przeszłości ktoś z Was miał okazję zamówić jedną z czapek oferowanych przez Witleather i jest w stanie poczynić sprawozdanie na temat jej jakości i trwałości? Albo czy możecie polecić inne, godne rekomendacji pracownie, wyrabiające nakrycia głowy tego rodzaju? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 9 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2023 18 godzin temu, Błędny Rycerz napisał: Dzień dobry! Zważając na zbliżający się sezon zimowy i wynikającą z tej okoliczności chęć pogodzenia ochrony uszu przed zimnem z wizualną akceptowalnością przywdziewanej stylizacji, skłaniam się ku zamówieniu uszanki. Zależy mi przy tym na wyborze sprawdzonego, rzetelnego producenta, najlepiej oferującego możliwość osobistego obejrzenia podobnych, gotowych produktów, lub przynajmniej materiałów, z których są one wyrabiane, abym mógł jak najlepiej spersonalizować zamówienie i uniknąć konieczności dokonywania wymiany. Z poczynionego przeze mnie przeglądu starszych wpisów na forum wynika, że jednym z wartych uwagi miejsc może okazać się firma Witleather. Zauważyłem jednak, że opinie na temat jej działalności bywają niekiedy... nieco rozbieżne, choć znaczna ocen część pochodzi sprzed wielu lat, a na dodatek w zdecydowanej większości dotyczą kapeluszy. W świetle tych przytrafiających się kontrowersji, w nadziei na uzyskanie nieco świeższych informacji na temat futrzanych wyrobów, chciałbym zapytać, czy w nieodległej przeszłości ktoś z Was miał okazję zamówić jedną z czapek oferowanych przez Witleather i jest w stanie poczynić sprawozdanie na temat jej jakości i trwałości? Albo czy możecie polecić inne, godne rekomendacji pracownie, wyrabiające nakrycia głowy tego rodzaju? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Akurat nie mam nic z Witleather, ale jak ze wszystkim sklepami online, możesz zamówić i odesłać w ciągu 14 dni bez podania przyczyny. Jeśli masz czas, to zmierz sobie głowę i zamów odpowiedni rozmiar + jeden większy/mniejszy aby zobaczyć jak czapka leży - czasem rozmiarówki bywają podstępne. Co do uszanek/traperek mam tylko dwie rady: 1. Unikaj jak ognia "sztucznego futra" i podobnych wynalazków, sprawują się fatalnie. Jeśli więc idziesz w ten styl, IMO w grę wchodzą tylko i wyłącznie naturalne materiały. Przejrzałem ofertę Witleather i oferują chyba tylko prawdziwe futro - to dobrze. 2. Są to bardzo ciepłe czapki, raczej do temperatury 0 C i poniżej, czyli na najzimniejszy okres roku, przez co tracą na uniwersalności. Ja mam taką czapkę z rysia (wybrałem specjalnie, aby wkurzać moich znajomych kociarzy) ... i jest naprawdę bardzo ciepła. Nosze może kilka tygodni w roku. Niemniej jednak, bardzo ją lubię, futro jest super, nie zbiera lodu, nie zamarza i wytwarza wokół głowy taki specyficzny "mikroklimat" - syntetyki nie mają nawet startu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epaminondas Napisano 25 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2023 A co sądzicie o tym modelu Borsalino, dostępnym na Yoox, jest w całkiem przyzwoitej cenie. Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gisch Napisano 28 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2023 Moim zdaniem dość mocno nieformalnie wygląda, tak trochę hybryda dość klasycznego kształtu z materiałem i kolorem jak w pracy na plantacji (co potęguje imo wąska zdobina). No co kto lubi, ja bym raczej nie brał, bo moim zdaniem trochę "ni pies, ni wydra". Wracając do wątku wyżej o uszankach, moim zdaniem nadają się jak najbardziej tak do +10 (pod warunkiem podniesionych uszu, przy opuszczonych i zawiązaniu pod brodą trudno o dolną granicę). Trzeba dodać, że zakres temperatur zależy pewnie od użytego futra i innych materiałów (ja mam wersję z królika i poliestrowe wnętrze - pikowanie o wyglądzie jak kurtka Barbour). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epaminondas Napisano 29 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2023 Dzięki, zrezygnowałem. Teraz myślę raczej o: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2023 Bardzo słusznie. Mam praktycznie identyczny. Zapłaciłem 550 zł na Zalando. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Non Vid Napisano 8 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec Szukam klasycznego kapelusza fedora z króliczego włosia, w kolorze chłodnym jasnoszarym, o wysokości korony 12.5 cm (mam podłużną głowę) i szerokości ronda 6+ cm, w rozmiarze 58. Macie coś do polecenia? Szukałem w typowych sklepach internetowych (Witleather, Polkap, Sterkowski), ale niestety póki co się nie doszukałem; najbardziej podobne modele widnieją jako niedostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epaminondas Napisano 7 Maj Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj Panowie, zabieram się za zakup przed urlopem, czy ten model jest w porządku? https://www.borsalino.com/eu_en/federico-panama-fine-medium-brim-140338-0014?size=17&color=462 Czy rzeczywiście warto wziąć rozmiar o jeden większy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 16 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec Nie zdzierżyłem słońca południa Włoch. Wybór w Neapolu był bardzo przyzwoity. Niby made in Italy ale jest coś o Panama i Equador#panizza https://www.panizza1879.com Koszula jeszcze z przed zrzucenia 25 kg. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 16 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 4 godziny temu, kanapa napisał: Niby made in Italy ale jest coś o Panama i Equador "100% Paja toquilla" brzmi dobrze - to słoma/włókna z palmy ekwadorskiej. 4 godziny temu, kanapa napisał: Koszula jeszcze z przed zrzucenia 25 kg Może nie na temat, ale.. Gratulacje! Zakładam, że taki był cel i kosztowało to sporo wysiłku 💪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi