michau Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Ja mam 281 mm i tęższe stopy i w 42 mi noga lata Brałbym teraz 41. But jest za duży na Ciebie i to sporo. Nie wiem jak byś się zmieścił w 41...IMO przesadzacie. To nie palec a kość u nasady palca. Taka widocznie budowa stopy kolegi.Levety dość mocno zwężają się ku czubkom stąd ten efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eleganter Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 25 minut temu, michau napisał: Nie wiem jak byś się zmieścił w 41... IMO przesadzacie. To nie palec a kość u nasady palca. Taka widocznie budowa stopy kolegi. Levety dość mocno zwężają się ku czubkom stąd ten efekt. Też się zastanawiam jakim cudem skoro moja stopa 275 nie wchodziła w ogóle do buta a koledze 281 wchodzi do 42 i lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eleganter Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Tym bardziej to, że jestem nowy na forum nie oznacza, że jestem zielony w temacie obuwia. I zapewniam, że nie kupił bym złego rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Pozwoliłem sobie wstawićzdjęcie zamieszczone już w tym wątku, na którym widać mały palec wypychający buta.Tak aby porównać z efektem w G&B kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elvis185 Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 6 godzin temu, eleganter napisał: Całkowita długość stopy to 275mm szerokość stopy mierzona ( kości haluksa ) 108mm obwód stopy mierzony w obwodzie przez kości haluksa 248mm podbicie stopy mierzone w śródstopiu w najszerszym punkcie 245mm Też mi wyglądają te buty na za duże. Potwierdzają to również Twoje wymiary. Dla przykładu: Długość stopy 285mm / obwód 24,9 mm . Mam rozmiar 42. Zresztą to jest już max. długość stopy dla tego rozmiaru. Wyglądają te buty u mnie dużo zgrabniej. Najważniejsze żeby były wygodne i podobały się właścicielowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eleganter Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 7 minut temu, elvis185 napisał: Też mi wyglądają te buty na za duże. Potwierdzają to również Twoje wymiary. Dla przykładu: Długość stopy 285mm / obwód 24,9 mm . Mam rozmiar 42. Zresztą to jest już max. długość stopy dla tego rozmiaru. Wyglądają te buty u mnie dużo zgrabniej. Najważniejsze żeby były wygodne i podobały się właścicielowi. To ja już nie wiem.... rozmiaru 41 nie mogłem założyć na nogę więc nawet nie mogłem ich przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elvis185 Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Skoro nie mogłeś ich nawet przymierzyć, to dokonales pewnie właściwego wyboru. Niestety ta firma nie robi połówek. Mnie na początku męczyły palce i podbicie. A po 3 tygodniach i pomocy chemi stały się bardzo wygodne. Teraz 10 godzin na nogach i jest wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Pojawiła się tu opinia, że mają stylistykę butów roboczych BHP. Aż tak źle? Model Mirco. Skóra miękka, przyjemna. Buty od razu wygodne. Pomyślane jako codzienne woły robocze do chino i jeansów. Mankament- z przyciemnianymi miejscami, nie są symetryczne, ale to mi zupełnie nie przeszkadza. Cena 300 zł. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 @kronenberg, na Twoim zdjęciu nie wyglądają źle - jeśli Ci się podobają i są wygodne to nie przejmuj się i noś! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Dnia 20.11.2016 o 08:33, piquille napisał: Cześć, Pojawiło się sporo przecen (pewnie pierwsze) na buty G&B na zalando. Właśnie zakupiłem botki te z linka poniżej za cenę 480zł - jak myślicie w tej cenie warto? https://www.zalando.pl/gordon-and-bros-blade-botki-brown-gb612d006-o11.html Blade-Botki Brown To nie botki a sztyblety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 14 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 Panowie, jakiego koloru kremu saphira używacie do levetów tan? Wydaje mi się że gdzieś było, bo tyle już o nich pisano, że powinny mieć osobny wątek ale nie mam czasu aktualnie szukać... Używa ktoś żółtego? Taki mam w planach, bo chce je trochę zżółcić, ale nie chcę zepsuć koloru na jakiś sraczkowaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 14 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 6 minut temu, Jarek napisał: bo chce je trochę zżółcić Jak jeszcze bardziej to chyba musisz zrobić pastę z kurkumy Używam koniakowego Woly, wcześniej Saphir bodajże jasny brąz, ale ja akurat chciałem je delikatnie zbrązowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 14 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 25 minut temu, Jarek napisał: Panowie, jakiego koloru kremu saphira używacie do levetów tan? Wydaje mi się że gdzieś było, bo tyle już o nich pisano, że powinny mieć osobny wątek ale nie mam czasu aktualnie szukać... Używa ktoś żółtego? Taki mam w planach, bo chce je trochę zżółcić, ale nie chcę zepsuć koloru na jakiś sraczkowaty. Przecież one są paskudnie żółte , wątpię żeby Ci się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 14 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 Używam Saphira light brown. Buty ładnie łapią patynę. Z czasem brzydki żółtopomarańczowy kolor zmienił się w naprawdę ładny "tan". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elvis185 Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Używam pastę Saphira do noskow nr 37, natomiast krem Famaco 340. Już po kilku kremowaniach buty zyskały dużo na wyglądZie. Pewnie następnym razem spróbuję krem Saphira dla porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opasek Napisano 25 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2017 Drodzy Panowie, chciałbym przywitać się na forum - jest to mój pierwszy wpis, choć forum śledzę prawie od roku. Mam zamiar uzupełnić swoją kolekcję butów o buty jesienno-zimowe, ponieważ są aktualnie na wyprzedażach. Trafiłem na model Harry w dwóch kolorach: czarny https://www.zalando.pl/gordon-and-bros-harry-botki-sznurowane-gb612a01a-q11.html i tan https://www.zalando.pl/gordon-and-bros-harry-botki-sznurowane-tan-gb612a01a-b11.html Mam jednak pewne obawy. Niby wszystko pięknie, groszkowa skóra, dobra (w porównaniu do większości moich butów) firma, pewnie i jakość nienajgorsza, uczciwa cena... ale coś z nimi chyba nie tak. Macie jakieś doświadczenia z tymi butami z Zalando? Czy może po prostu ten model nie jest szczególnie udany? Może ktoś zechce być adwokatem tego modelu? Wysłucham każdego argumentu. Najchętniej spytałbym, czy ktoś może zaproponować coś innego w podobnej cenie, ale widywałem tu już takie pytania nowych forumowiczów, a także reakcje na nie. Sam tego błędu nie popełnię Raz jeszcze wszystkich Was pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 25 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2017 @opasek - w moim odczuciu ten model w kolorze czarnym wygląda wyjątkowo mało urodziwie, zaś w brązie wyglądałby dobrze, gdyby nie to, że but jest dwukolorowy. Także gdzie się nie obrócisz, to d***. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pizzabhoy Napisano 11 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2017 Czy ktoś z Was miał też podobny przypadek - mianowicie od wewnętrznej strony buta brzydko pofalowała się skóra? Co śmieszniejsze buty wymieniałem ponieważ zamówiłem za duże i w rozmiarze większym też były pofałdowane w tym samym miejscu tylko dużo bardziej. Problem dotyczy(ł) za każdym razem buta lewego. Buty miałem na sobie dopiero kilka razy. Zdjęcie do wglądu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 Nie widzę jakiegoś problemu. Jeżeli już pojawia się jakaś fałda w tym miejscu, to należałoby zweryfikować to z anatomią Twoich stóp. W takich przypadkach nie można tego rozpatrywać w kategoriach zero-jedynkowych, gdyż wpływ na pracę skóry/buta ma wiele czynników, najczęściej związanych ze stopami użytkownika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 Przecież tu nic nie ma. Noś i się nie przejmuj, i tak ładnie chyba się złamały... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 11 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2017 Proszę nie zadawać tych samych pytań w kilku wątkach. Post z tematu "Buty trochę taniej" został usunięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 12 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2017 21 godzin temu, timeforalesson napisał: Dotarły do mnie Gordony Levet w rozmiarze 43 i tragedia :/ Ciasne jak cholera, właściwie nie mogę włożyć nogi tzn. udało mi się z dużym trudem, ale but siedzi bardzo ciasno. Myślę, że 44 będą za długie. Te na długość są ok, po prostu są ciasne. I teraz nie wiem co mam zrobić. Czytałem, że te buty na początku są ciasne i należy je najpierw rozchodzić, jednak boję się, że ogólnie są za ciasne i się nie rozejdą. Prawdę mówiąc to obawiam się je drugi raz zakładać, żeby nie zmarszczyły się zbyt mocno, bo jeszcze mi ich nie wymienią. Co mam robić? Wymiary mojej stopy; - długość: ok. 28 cm - obwód w haluksie: 26,5 cm - obwód podbicia: ok 27 cm - podbicie mam normalne/lekko płaskie @waski Przepraszam. Najpierw napisałem post, a dopiero po chwili przypomniałem sobie o tym temacie. Oddaj te buty, bo wyglądają na za wąskie. Poszukaj np. Loake 1880 na eBay na promocji, bo jak cisną w palcach to nic nie zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 12 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2017 Nieelegancko, ale zamawiasz z polskiego internetu, mierzysz i odsyłasz, i szukasz na ebay. W sumie i tak nie wiadomo czy w ogole spasuje wiec to nie az takimgrzech jak wykorzystać salon stacjonarny jako przymierzalnie a potem kupic na ebay za pol ceny. Ceny cokolwiek miedzy 140 a 180 funtow, czesto koło 150-160 bywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 12 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2017 @timeforalesson ja w przypadku stopy długości około 28 cm i obwodzie 25,5 cm przymiarzalem Levet w rozmiarze 42 i dla mnie były w porządku . Wydaje mi się że 44 będziesz juz miał za duże na długość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekS Napisano 1 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2017 Dzień dobry Panom, Akurat wpadły mi w oko na Allegro buty G&B - http://allegro.pl/pc96-skorzane-polbuty-gordon-bros-blake-rapi-i7008640424.html Czy ktoś z Panów kojarzy ten model i mógłby więcej o nim powiedzieć - jak są szyte, czy warte tej ceny, oraz czy sprzedawca podał prawidłowo rozmiar (dł. wkładki przy rozmiarze 42 wydaje mi się trochę za duża). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi