Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie co się dzieje z kwiatkiem w butonierce, gdy założycie na garnitur płaszcz? Nie niszczy się? A może kwiat wkładacie dopiero w pomieszczeniu, po zdjęciu okrycia wierzchniego?

Opublikowano

Wszystko zależy od jakości kwiatka i ciężaru płaszcza - inaczej jest za małym/dużym gozdzikiem i lekkim trenczem / ciężkim chesterfieldem. W każdym razie lepiej sie nie zapinac i nie wybierać sie na długie spacery. Jesli masz wsiąść do taxi i podjechać w miejsce docelowe to nie widze problemu.

Opublikowano

Jak było już zalecane na forum kwiatek do pudełka, a pudełko do kieszeni. Kwiatek włożyć do butonierki już po zdjęciu płaszcza. Nie zauważyłem by ciężar okrycia miał coś do rzeczy - kwiatek pod nim zawsze się zniszczy.

Opublikowano

Zawsze można włożyć kwiatek w butonierkę płaszcza ;) A po zdjęciu płaszcza przeczepić go w butonierkę marynarki. W przypadku zdjęcia marynarki... i tak dochodzimy do bespoke podkoszulków z butonierką!

Zanim dojdzie do podkoszulka

Opublikowano

Witamy z powrotem! (Mam nadzieję, że nie wróciłeś tu tylko po to, aby dodać swoją uwagę na temat podkoszulków bespoke z butonierką. :) )

Pozdrawiam, Dr

Witaj Doc, wpadłem na chwilę, czekam jeszcze aż się wyjaśni wszystko z forum. Mam nadzieję, że już za moment wszystko będzie jasne.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wiesz, jest kilka miejsc, gdzie kwiatka wkładać nie wypada, nawet podczas zabawy weselnej o 4 rano ;)

Ja goździk w butonierce mam na weselu obowiązkowo. Trzeba jednak pamiętać o dużej szansie wyróżnienia się z tłumu, a nawet przed pana młodego, a to on powininen być w centrum uwagi.

viewtopic.php?f=1&t=680&p=31873&hilit=ugi%C4%85%C5%82#p31873

Opublikowano

Wiesz, jest kilka miejsc, gdzie kwiatka wkładać nie wypada, nawet podczas zabawy weselnej o 4 rano ;)

Jakież to? :)

Saint benji - ja doradzę przeciwnie, wkładaj, a efekt wyróżniania się można ograniczyć mniejszym kwiatkiem. Nie ma obawy, i tak to pan młody, a nie Ty, będzie w centrum uwagi. :) Sam od jakiegoś czasu zawsze noszę kwiatek na weselach.

• 1 miesiąc temu...