Krakus ;) Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 Takie oto zdjęcie zauważyłem na str z wiadomościami. Sądziłem, że "regułą kciuka" jest, że cokolwiek umieszczane w klapie ma być umieszczone w butonierce. A więc de facto można mieć albo kwiatek, znaczek czy baretkę. Czy poniższe to wyjątek, czy należy uznać, że to dwór wyznacza zasady? A może to ja żyłem w błędnym przekonaniu? Cytuj
Sekret Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 "Dworowi" wszystko wolno:) Cytuj
Marcines Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 Połączenie wzorów po prostu mistrzowskie, myślę, że niewielu jest mężczyzn na świecie potrafiących ubrać się w tak perfekcyjny sposób. Cytuj
Sekret Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ciekawe, że szeroko rozstawiony kołnierzyk i bardzo wąski węzeł, a jednak wygląda świetnie, chociaż ten krawat nie w moim guście Cytuj
michasacuer Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Panowie, odświeżam wątek by nie zakładać nowego. Studniówka, koszula biała, garnitur granatowy (trochę ciemniejszy niż kobaltowy), krawat o kolorze butelkowej zieleni, biała poszetka. Czy warto się pakować w biały goździk w butonierce czy narobi się wszystkiego za dużo? Okazja to studniówka.Pozdrawiam. Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Czemu za dużo? Warto... 1 Cytuj
Jakub Wieczorek Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 A ja w butonierce noszę przypinkę, w formie flagi Polski i kraju który lubię Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 W gimnazjum to może być odrobinę "za dużo" . A przynajmniej w moim by było. Cytuj
Boruta Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Studniówki chyba dalej są w liceum? Cytuj
Hargin Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Studniówki chyba dalej są w liceum? teraz "studniówki" i "połowinki" organizują już chyba od podstawówki 2 Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Na studniówkę goździk super, jak napisałem. Państwowa flaga w butonierce ucznia gimnazjum to trochę dużo, to miałem na myśli. 1 Cytuj
Jakub Wieczorek Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 Według wielu, sama marynarka w dziennych zestawach ucznia gimnazjum, to za dużo... a co dopiero kaszkiet albo kapelusz... Cytuj
Dyjamentowski Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2021 A co sądzicie o takich wpinkach? Mogą być fajnym dodatkiem czy raczej na poziomie zabawnych krawatów? Cytuj
mosze Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2021 Niektóre są zabawne, np. granat. Sam wolę jednak prostotę, czyli bez ozdóbek. Cytuj
Aopolods Opublikowano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2021 Ja jakiś miesiąc temu kupując spinki z korala i bursztynu, widziałem piękne ozdoby do butonierki z srebra - jedna miała kształt ważki z ażurowaniem w którym były umieszczone agaty i malachit, drugą była wpinka do butonierki w kształcie srebrnego wazonu z pięknie wystylizowanymi różami z bursztynu i srebra - jako ozdoba i wyrób jubilerski były bardzo ładne i na pewno były by kropką nad i..... ......tylko sam nie wiem, czy to nie jest już przerost treści nad formatem, chociaż coraz częściej widuję kwiatki, wpinki etc. w butonierce/klapie płaszcza/marynarki. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi