Bażant Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Zapłaciłem przez PayPal 15 października o 10:30, odebrałem 40 minut temu - przyszło UPSem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Dzięki, ja też zamówiłem, dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Ja próbowałem się dopytać o numerek do śledzenia, ale nie dostałem - więc nie powiem, kiedy dokładnie wysłali Z butów na pewno będziesz zadowolony, właśnie zamawiam drugą parę dla znajomego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Bardziej chodziło mi o punkt odniesienia. Pewnie już przyszły lub będą jutro. Nie miałem jak dotychczas linii 1880 więc jestem ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Jutro postaram się zrobić lepsze zdjęcia. Jedyne detale które mogły być lepiej wykończone to szwy podeszwy, w paru miejscach są malutkie otarcia lakieru/farby na krawędziach i rzucają się w oczy bo skóra pod spodem jest bardzo jasna - ale wystarczyła odrobina Pommadiera Saphira i problemu nie ma Z dodatków: Dwa grube worki na buty, łyżka, zapasowa para sznurowadeł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 23 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2014 Witam, Potrzebuję czarnych butów na bardziej uroczyste okazje oraz od czasu do czasu do biura. Myślałem o tych Loake 200B http://www.sklep.klasycznebuty.pl/291,loake-200b.html z uwagi na bardoz klasyczny wygląd i niską cenę (jak na dobre buty). Niestety przeczytałem o nich kilka niepochlebnych opinii. Zwłaszcza jakość skóry na cholewce, podobno schodzi polerka i zostanie niemożliwa do odnowy plama... Wiem jednak że nie wszyscy traktują buty odpowiednio a niektórzy mają po prostu pecha. Czy możecie mi cokolwiek powiedzieć o jakości tych butów? Warto je kupić? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2014 Miałem podobny model i IMO są ok jako niedzielny but. Link do mojego opisu i odczuć: http://www.wdrugiejskorze.pl/loake-moje-pierwsze-oksfordy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 23 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2014 A jeśli chciałbym ich używać jako buty biurowe z użytkowniem co drugi dzień? Wiem, że ściera się w Loake podeszwa i jak tylko się doszuram do szwów to je podzeluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2014 Myślę, że dadzą radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrejos Napisano 23 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2014 http://www.ebay.co.uk/itm/Loake-Mens-Black-Calf-Toe-Cap-Oxford-Shoes-Welted-Leather-Sole-F-Fitting-/171502654857?pt=UK_Men_s_Shoes&var=&hash=item27ee5ad589 Co myślicie o tych butach ? Warto zaryzykować za tą cenę skoro w opisie są opisywane jako seria 1880? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2014 Trochę mętnie się tłumaczą, więc pewnie skóra jest gorszej jakości. Jeśli jesteś ciekaw, to ich spytaj. A jeśli chciałbym ich używać jako buty biurowe z użytkowniem co drugi dzień? Wiem, że ściera się w Loake podeszwa i jak tylko się doszuram do szwów to je podzeluję. Od razu podzeluj, taki zabieg ma praktycznie same zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Jak inne zalety, według Ciebie, ma podzelowanie poza oczywistą ochroną podeszwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Oszczędność czasu (głównie) i kosztów. Skuteczna ochrona przed ślizganiem się na mokrej posadzce. Uważam również, że podzelowana podeszwa wygląda bardziej estetycznie, niż zużywająca się podeszwa skórzana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Ślizganie się zależy w dużej mierze od użytej skóry i sposobu jej zakonserwowania - im bardziej miękka skóra (np. po natłuszczaniu - paradoksalnie), tym lepsza przyczepność, ale jednocześnie szybsze zużycie. Moje Grensony i Meerminy (do niedawna) zachowują się jak łyżwy na lodzie, natomiast nowe Loake wręcz kleją się do posadzki (suchej). Ale faktycznie, przetarcia na krawędziach podeszwy wyglądają mało estetycznie. Trochę żałuję, że skusiłem się na użycie nowych butów jeszcze przed zelowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Nie wiem czy powinienem się tym przejmować. Zauważyłem w swoich monkach Loake 2 rzeczy. Cholewka jest przyszyte tak jakby dalej od brzegu podeszwy z jednej strony. Widać zmarszczenie skóry na pierwszym zdjęciu. Na drugim zdjęciu z kolei widać, że podeszwy względem siebie nie są równe. But widoczny po prawej stronie posiada jakby bardziej wygiętą podeszwę (jej prawą stronę). Oczywiście nikt poza mną tego nie widzi i nie przeszkadza to w chodzeniu. Zastanawiam się tylko czy but się nie "rozleci". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 12 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 Loake Wycombe: Buty są niskie i skóra nie obejmuje w pełni pięty, czuję się w nich bardziej jak w klapkach niż butach. Pewnie odeślę je z powrotem. Loake Hix: Kolor trochę bardziej rudawy niż na zdjęciach. Niby tęgość G, nawet potwierdzałem to u herringa, ale są dość wąskie. Normalnie biorę 7.5G, mam takie Barkery Luton i G&B Levet (41G ale 41.5G byłyby idealne), a tutaj ledwo w taki rozmiar się wcisnąłem. Także przestrzegam osoby z szerokimi stopami... Na razie zastanawiam się nad wymianą na 8G. Jutro może dodam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 27 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2015 Gdyby ktoś był zainteresowany kupnem butów Loake i zastanawiał się nad porównaniem ich kopyt 026 i 3625 loake oraz Barker 386: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/3296-kopyta-loake-3625g-vs-loake-026g-vs-barker-386g/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 1 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2015 Mam pytanie odnośnie butów Loake Hutchinson (tu albo tu). Znalazłem informację, że należą one do linii Design i są produkowane w Indiach. Chciałbym się dowiedzieć, czy w związku z tym są warte ceny, za jaką można je zamówić w sklepie KlasyczneButy.pl (minus rabat za zamówienie grupowe) albo u Herringa czyli ~700 złotych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 1 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2015 Ja mam Herring Reading, wyprodukowane przez Loake w Indiach. Musze powiedzieć, że starannością wykonania prawie nie ustępują np Barker Nevis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2015 Siedem stów za Loaki to tylko w przypadku linii 1880. Design to jedna z najniższych linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 1 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2015 Siedem stów za Loaki to tylko w przypadku linii 1880. Design to jedna z najniższych linii. Podaj linka gdzie mogę kupić czarne Loake 1880 oxfordy w tęgości G i rozmiarze 7.5, albo jasnobrązowe halfbrogues w tym samym rozmiarze? Oczywiście w kwotach jakie podajesz, czyli poniżej 700zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 1 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2015 Herring ma Churchilla w tęgości G i 7.5, ale budżet nie zgadza się z założeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Trafiają się od czasu do czasu na Zalando i Ebayu. Ja swoje Loaki z linii 1880 (te brązowe czołgi, które bodaj w temacie o renowacji wklejał ostatnio Damian) kupiłem na Zalando za ok. 650 zeta. Mam też dwie pary z linii Shoemakers - ogólnie z jakości jestem zadowolony (skóra trochę plastykowa, ale tragedii nie ma), ale oryginalnej ceny bym za nie dał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Nie każdy ma takie szczęście. Przecenione modele najczęściej są w mało chodliwych rozmiarach... Ja regularnie sprawdzam TKMax, Zalando, i ten outlet loake na ebayu i ani razu nie znalazłem butów w moim rozmiarze i tęgości nie mówiąc już o modelach które w ogóle by mnie interesowały. Także komentarze "Te buty są warte mniej niż 600-700zł", które czasami się pojawiają niepotrzebnie odstraszają ludzi od zakupu, bo większość z nich w ogóle nie znajdzie szukanych butów w takiej cenie a część musiałaby przez długi czas na nie polować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Loake na Zalando pojawiają się jakoś falami? Bo od jakiegoś czasu monitoruje Zalando i tak jak kilka miesięcy temu modeli było kilka do wyboru, tak teraz nie ma żadnych. To u nich normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi