Lipton Napisano 8 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2012 Co sądzicie o ubraniu szelek na imprezy taneczne (studniówka, wesele)? Chodzi mi o to, że na imprezach tego typu marynarkę zdejmujemy i szelki wtedy widać. Moim zdaniem jest to w porządku, a szelki są wtedy dodatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 8 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2012 Według klasycznych reguł marynarki nie zdejmuje się nigdy. A jak Ty podejdziesz do tych zasad i jak się będziesz z tym czuł to zależy tylko od Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 8 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2012 Tu masz ciekawą dyskusję na ten temat. viewtopic.php?f=1&t=4&start=4160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 11 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Moje koleżanki jako aseksualne określają muszki. Tę teorię dopiero zweryfikuję ponieważ przyszły już muchy I jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Moje koleżanki jako aseksualne określają muszki. Tę teorię dopiero zweryfikuję ponieważ przyszły już muchy I jak? Przekonalem sie! Czesto nosze muche i niedlugo zamawiam nowe, a spodnie juz od 5 par szyje tylko pod szelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
degaulle Napisano 21 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2012 Trochę mnie martwi, że w celu noszenia szelek należy wypruć szlufki. Zamyka to opcje korzystania ze spodni na dwa różne sposoby. Jak bardzo faux paus jest noszenie szelek razem ze szlufkami? Rozumiem, że nie jest tak tragicznie jak sandały ze skarpetkami, ale czy jest to Waszym zdaniem do przełknięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 21 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2012 Jeśli starasz się zakrywać linię pasa spodni (nosząc kamizelkę lub zapiętą marynarkę), to wówczas nie jest aż tak źle. Z tym, że po co nosić pasek, skoro można szelki? Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
degaulle Napisano 21 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2012 Jeśli starasz się zakrywać linię pasa spodni (nosząc kamizelkę lub zapiętą marynarkę), to wówczas nie jest aż tak źle. Z tym, że po co nosić pasek, skoro można szelki? Pozdrawiam, Dr Pasek chyba też może być elementem ozdobnym do zestawu mniej formalnego. Można chyba sobie wyobrazić zestaw klubowy, w którym pasek jest rozwiązaniem dodającym uroku (błyskającym przy rozpiętej marynarce)? A zresztą bardziej ekstremalnie - jak na przykład w dzisiejszą, lub wczorajszą pogodę (37 stopni), nosimy elegancką koszulę i eleganckie spodnie, ale bez marynarki, czy kamizelki. Co w tej sytuacji lepiej mieć? Szelki, czy pasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 21 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2012 Faktycznie, w takim wypadku lepszy byłyby pasek. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
degaulle Napisano 21 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2012 Chyba, że chcemy trochę poszaleć i potraktować szelki trochę jak krawat. Rozumiem, że są one jak "bielizna" niczym koszula i raczej jestem przeciwko ich eksponowaniu, ale są wyjątki. Nie sądzę, żeby należał do nich Gordon Gekko, czy Larry King. Uważam, że obydwaj wyglądają niechlujnie i jakby nie do końca się ubrali. Ale Walter Szarmant wygląda znakomicie. Pierwszy raz chyba mi się spodobała kombinacja z odkrytymi szelkami (z profilu na facebooku): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Panowie, czy szelki będą pasowały do koszuli w paski z kołnierzykiem button down? czy raczej gładka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 To pytanie analogiczne do: "a czy taki krawat będzie pasować do koszuli w paski". Odpowiedź jest podobna, może nawet w przypadku szelek łagodniejsza, bo wszelkie problemy z synchronizacją wzorów da się ukryć pod marynarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Nie byłoby wątpliwości, ale przez większą część dnia pozostanę bez marynarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Gładkie szelki i po sprawie. Ale mi się jakoś to nie widzi spodnie na szelki i brak marynarki. Chyba, że tak roboczo tylko, bez oficjalnych spotkań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Nie sprecyzowałeś co znaczy roboczo:), ale po prostu spodnie "szelkowe",a wieczorem spotkanie towarzyskie, marynarka będzie czekała w aucie (a miedzy pracą a spotkaniem jeszcze siłownia i wizyta u fryzjera ) także chciałbym jakoś wypośrodkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 roboczo znaczy w pracy;) jeśli nie ma spotkań formalnych np. z klientem etc;) W takich sytuacjach zdejmuję marynarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 7 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2012 roboczo znaczy w pracy;) jeśli nie ma spotkań formalnych np. z klientem etc;) W takich sytuacjach zdejmuję marynarkę. ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Jako, że populacja "szelkowców" na forum urosła, zakupowe szlaki zostały przetarte i sprawdzone, mam pytanie, gdzie można teraz kupić szelki dobrej jakości, takie bardziej dandy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 http://www.albertthurston.com/, Zaremba, Ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Szelki u Zaremby, to chyba też Albert Thurston. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Szelki u Zaremby, to chyba też Albert Thurston. Na ebay też. Napisałem gdzie można kupić bardziej dandy szelki - nie wiem czy jest coś bardziej dandy niż stary dobry Thurston Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Dzięki, o to właśnie chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 ...nie wiem czy jest coś bardziej dandy niż stary dobry Thurston Z tym muszę się zgodzić i przy okazji dodać, że w parze z wyglądem idzie też świetna jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 2 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2013 Panowie, z Waszego doświadczenia które szelki są wygodniejsze : elastyczne czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2013 Ja mam szelki Albert Thurston, które tylko w części "plecowej" są elastyczne (przód nie); bardzo mi odpowiada to rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi