tombar Napisano 21 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2016 W każdych moich (bodajże 7 par) kupowanych z rożnych źródeł tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 21 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2016 Dziękuję, to mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Cybulski Napisano 1 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2017 Drodzy, poszukuję spodni z rybim ogonem (fishtail), których cena będzie mniejsza niż w SuSu: http://eu.suitsupply.com/pl/search?q=fishtail (nawiasem mówiąc spodnie bardzo ładne) Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
earthmover Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Kupiłem szelki ale nie mam guzików do ich przypięcia w żadnych spodniach polecacie jakiś konkretny typ guzików do tego celu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 9 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2017 Okragłe Wiadomo, że guziki ,,z wysokiej półki" i ,,eleganckie" są z rogu, czy macicy perłowej, czy innego corozo, ale w ostateczności, guzik to guzik. W przeciwieństwie do tkaniny nie musi oddychać i generalnie ciężko mi pomyśleć o wielu właściwościach, którymi musi się charakteryzowac guzik, a jeśli wszywasz od wewnątrz, to i nie musi nawet wyglądać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
earthmover Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Doskonale, lepiej dla portfela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2017 Byle jaki jeżeli od wewnątrz, szczególnie, że guziki trzymające szelki lubią się co jakiś czas odpruć i zgubić. Lepszych używa się tylko dla próżności noszącego, bo kompletnie ich nie widać albo jak przednie chcesz od zewnątrz i to spodnie od garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaryta Napisano 17 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2017 O właśnie - macie jakieś pomysły, żeby te guziki od szelek lepiej się trzymały? Czego bym nie robił, to szybko starają się oderwać... Przyszyć te szelki na stałe, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 17 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2017 Jak robisz stopkę tak około 0,4cm (a jeżeli nie robisz - zrób) to przy szyciu zamiast np. 2x nici, 4x składaj nić. W sensie przed szyciem wytnij nić, żłoż ją na pół i jeszcze raz, wtedy masz grubszą, ale mocniejszą nić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 14 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2017 Nadeszły smokingowe AT z mory od @Krupa & Rzeszutko. Mam nadzieję, że będą trzymać spodnie w ryzach: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 Planuję kupić swoje pierwsze szelki, wobec czego proszę uprzejmie o pomoc. Okazja jest jednoznacznie formalna - własny ślub. Strój to granatowy garnitur i szara kamizelka. W związku z tym chciałbym zapytać: 1. Jaki kolor będzie najlepszy? Granatowy - jak garnitur, czarny - jak buty czy może biały? Oczywiście nie mam zamiaru pokazywać szelek całemu światu, ale na taką okazję chciałbym dobrać je maksymalnie właściwie i elegancko. 2. Aktualnie w sklepie Szarmanta dostępne są granatowe AT. Jak rozumiem, są to szelki nieelastyczne? 3. Trzymając się szelek AT dostępnych u Szarmanta, są one określone jako MultiFit. Czy faktycznie istnieje możliwość ich dopasowania do każdej sylwetki? Jestem średniego wzrostu, ale dość szczupły i obawiam się, że będą zbyt długie. 4. Na wcześniejszych stronach wątku pojawiały się wypowiedzi o konieczności przyzwyczajenia się do szelek. Czy powinienem przed ślubem poćwiczyć używanie spodni na szelki? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 3. Trzeba być naprawdę bardzo niskim, aby regulacja nie wystarczała - fakt, może regulatory nie będą na naszej wymarzonej idealnej wysokości, ale jak sam wspomniałeś, nie planujesz ich wszystkim pokazywać, a kiedyś, jak będzie więcej wolnego czasu, można przysiąść i je skrócić. 4. Ja na początku miałem tylko taki problem, że chciałem cały czas chodzić w tym samym, bo tak pokochałem szelki, a na początku jeszcze musialem rotować z paskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 8 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2017 Zaznaczasz, że chciałbyś dobrać elegancko, zatem wg mnie powinieneś wybrać białe z mory, mają one subtelne i wytworne jedwabne mocowania do spodni. Później mógłbyś uzupełnić kolekcję o inne kolory i wykończenia, np. w pełni skórzane. Granatowe oczywiście nie są także złą opcją, w końcu nie będzie ich widział nikt, prócz najbliższego otoczenia, czarne odrzuciłbym na początku, są dobrą opcją jako któreś z kolei szelki. W mojej opinii wygląda to tak: białe → granatowe → szare → czarne → kolejne kolory i wzory. Warto zwrócić uwagę na skórzane elementy, białe pasowałby do wszystkich kolorów butów/teczek/pasków zegarka, etc., a także garniturów, itd., pomimo że nie widać to np. ja mam takie poczucie, że wszystko pasuje do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 8 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2017 Ja na formalne okazuje zakładam czarna skóra / granatowe w czerwone kropki od AT. Pomimo, że nawet do jeansów zakładam szelki, nie mam ani jednej pary białej i nie planuje kupować, bo moim zdaniem ozdobniej wyglądają takie co się jednak oznaczają. Co prawda to kwestia raczej gustu, ale zauważ, że jednak białe wykorzystasz tylko na bardzo formalne okazje, a czarne + kolor na co dzień. A AT jednak tanie nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 9 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2017 Znacie miejsce, gdzie można kupić różnego rodzaju taśmy do szelek - jedwabne w głównej mierze? Najlepiej stacjonarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody przedsiębiorczy Napisano 9 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2017 Podpinam się pod pytanie bo też namiętnie szukam czegoś innego niż taśm bawełnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 3 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2017 Takie nowości od AT na Piti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadewosh Napisano 2 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2017 Co sądzicie o szelkach do koszuli? Czuć jakiś dyskomfort, spełniają funkcje? Polecacie długie od koszuli do skarpet, czy krótkie do opaski poniżej kolana? Nie ukrywam że koszula która wychodzi ze spodni strasznie mnie denerwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 2 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2017 Ja jestem na nie. Jakoś nigdy nie zaobserwowałem u siebie tego problemu. Może kupujesz za krótkie koszule, jak na swój wzrost? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadewosh Napisano 2 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2017 Koszule sportowe które można kupić w sieciówkach są rzeczywiście krótkie, ale takie noszę na wierzchu. Natomiast garniturowe które są długie, nie wychodzą całkiem na wierzch, ale robi się nad gurtem spodni duża fałda. Szczególnie gdy często siadam, wstaję, dużo się ruszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 2 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2017 Może nosisz spodnie ze zbyt niskim stanem? To dość typowy przypadek wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 24 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2017 Zdziwiło mnie, że szelki mają malutkie otwory na guziki. Konkretnie są to szelki z mory granatowe II robione przez A. Thurstona dla Zack Roman. Końcówki jak na zdjęciu poniżej. Mały palec ledwo się wciśnie. Założyć je na guziki o średnicy 16mm (sprawdzałem na tych http://www.albertthurston.com/product_display.cfm?prodid=22&sid=1) to niezły wyczyn siłowy i kombinacyjny. Po kilku próbach jest odrobinę łatwiej ale zakładanie szelek bez zdjęcia spodni to niemal niewykonalna sztuka przy tej ciasności. Niektórzy piszą, że mają guziki 15-20mm. Szelki zbyt mocno zaszyte w moim egzemplarzu czy to standard w Thurstonach i trzeba brać guziki o średnicach równych lub poniżej 16mm? Nie kojarzę też czy w paczce były "fabryczne" guziki do samodzielnego przyszycia więc nie mam jak sprawdzić jakie miały średnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 25 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2017 Dziwne, Thurston zawsze dodaje guziki do przeszycia, średnica jak przy rękawach marynarki. Z tą wielkością otworu Ci nie pomogę, bo nie jestem fanem materiałowych "przypięć", więc mam same ze skórzanymi zapięciami. A jesteś w stanie wymienić ja na inne, ze skórzanymi zapięciami? Inaczej będziesz się męczyć każdego dnia i rzucisz je w kąt po paru razach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Cybulski Napisano 25 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2017 W załączeniu przesyłam zdjęcie, u mnie w zestawie były razem z guzikami i wszystko gładko wchodzi na standardowe guziki, których również używam do skórzanych zapięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 25 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2017 Wymienić to już nie. Powinno się je dać przerobić (rozpruwając i zszywając z trochę dłuższym otworem). Jest też szansa, że się wyrobią. Wychodzi na to, że guziki 15mm (te z żabek to 16mm). Na marginesie - nie polecam żabek Thurstona. Przy napięciach (kucnięcie) zsuwają się z spodni. Docelowo spodnie będą i tak z guzikami na stałe. Zobaczymy czy nie powyrywam materiału z pasa (nie są o wyższym stanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi