Skocz do zawartości

Prawidła budżetowe i te droższe - dyskusje i porady

jfk

Rekomendowane odpowiedzi

Paczka doszła. Prawidła 42/43 są mniejsze od 42 cedrusa. Niewiele, ale jest to zauważalne - zarówno na długość jak i w mniejszym stopniu na szerokość i wysokość. Zwyczajnie nie wypełniają tak dokładnie butów jak tamte. Do 7 i od biedy 7,5 się nadają (wyjąwszy fakt lekkiego rozepchania ich większymi prawidłami, ale myślę, że jakoś się to wyrówna), do 8 zdecydowanie sugerowałbym brać rozmiar większe.

Odebrałem dzisiaj swoje prawidła - 3 pary. faktycznie bachną ładnie i mocno. Istotnie rozmiar42/43 w butach 41 pasuje, w podbiciu ładnie wypełnia. Co do detali, to pewne drobne niedoróbki (np lekkie zadziorki gdzieś na krawędzi) pojawiają się gdzieniegdzie (to może tłumaczyć cenę), ale są to naprawdę drobniutkie detale. Tam gdzie trzeba są gładkie i ładnie wypełniają but. Ogólnie jestem zadowolony z tego zakupu.

Paczka doszła. Prawidła 42/43 są mniejsze od 42 cedrusa. Niewiele, ale jest to zauważalne - zarówno na długość jak i w mniejszym stopniu na szerokość i wysokość. Zwyczajnie nie wypełniają tak dokładnie butów jak tamte. Do 7 i od biedy 7,5 się nadają (wyjąwszy fakt lekkiego rozepchania ich większymi prawidłami, ale myślę, że jakoś się to wyrówna), do 8 zdecydowanie sugerowałbym brać rozmiar większe.

Całkowicie się zgadzam. Też w dniu dzisiejszym odebrałem swoje.

Wszystkie moje prawidła kupowałem do tej pory w Bexleyu.

Te w rozmiarze 42 są krótsze od tych z Bexleya o 1,5 - 2 cm.

Rownież sugeruje brać numer większe.

Jeśli chodzi o jakość, to za tą cenę mają bardzo dobrą.

Wymiary powrzucam jak wrócę z pracy. Generalnie też jestem ze swoich zadowolony. Jakiś zauważalnych niedoróbek nie zauważyłem, pięknie pachną cedrem. Za taką cenę (przy dwóch parach z wysyłką wychodzi 35 zł/szt) naprawdę nie ma na co narzekać. Na przyszłość (o ile facet po tej fali zakupów nie wywinduje cen) będę się jednak zaopatrywał w rozmiar 44/45. Przy okazji - jeżeli ktoś zamawiał ten rozmiar to z kolei ja prosiłbym o wymiary :-)

Szybko wywęszyli interes, teraz przydałoby się jeszcze bardziej obniżyć cenę i dostać się bezpośrednio do źródła :) Tylko już mi się buty "wolne" skończyły, cóż poradzić

Źródło jest mi chyba znane:) Niestety cena może nie być tak atrakcyjna jak u sprzedawcy z Kalisza. Zorientuję się w tym miesiącu jak by mógł wyglądać zakup bezpośrednio od producenta. Ktoś chętny do pomocy w tłumaczeniu na włoski? :)

28/26 cm długość, szerokość w najszerszym miejscu 9/8cm, wysokość w podbiciu 6,5cm (x/x - sprężyny rozciągnięte/ściśnięte). W moim przypadku do wąskich butów 41 są ok - sprężyny nie są do końca ściśnięte.. Do tęższych bądź dość sporych 41 zdecydowanie rozmiar większe. Poza tym na prawidle w rozmiarze 42/43 widnieje tylko numer 42.

Chyba chodziło o "aromat". Sam jestem ciekaw. To moje pierwsze cedry więc jestem zielonym w temacie. Jednak powiem szczerze, że znacznie ważniejsza jest dla mnie mechaniczna trwałość ruchomych elementów - a te nie wyglądają na równie trwałe jak drewno z którym sąsiadują:)

Czymś smarujecie szyny/sprężyny aby lekko chodziły i dłużej przetrwały?