Krzysiek_W Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 Podsumowanie rozmów z 3 firmami: 1. sklepszewski.pl Przy zamówieniu takiej ilości jak poniżej podsumowanie (około 50 par), dadzą nam 10% rabatu od cen na ich stronie, ale warunkiem jest żeby wysyłka była w jedno miejsce i ta osoba zajmuje się konfekcjonowaniem i rozsyłaniem dalej. Na tej moment mają przebrane rozmiary i czekają na dostawy - przewidywane pełne uzupełnienie rozmiarówki pod koniec czerwca więc dopiero wtedy wysłaliby to na jeden adres. Ogólna opinia - średnio zainteresowani sprzedażą, bo przyjęli że i tak te wszystkie osoby u nich by zamówiły - taka "oczywista oczywistość" 2. ciżemka od 2 czerwca mają zmianę cen, bukowe 58, cedrowe 70, albo 75zł. Przy zamówieniu takiej ilości podtrzymają obecne ceny na ich stronie i po przesłaniu do nich zamówienia będą rozsyłać na wskazane adresy po otrzymaniu kasy. 3. szewc24.pl - Rafał, kolega z forum. wg jego informacji może załatwiać prawidła bukowe (czeka jeszcze na potwierdzenie od dostawcy o terminie), jednak odradza tą wersję. Podobno importerom długo to zalegało na magazynach ponieważ klienci nie są z bukowych zadowoleni, oraz zaleca dorzucenie kilku złotych na cedrowe. Wysyłam do niego podsumowanie, czeka na przelew i po jego otrzymaniu wysyła na wskazany adres. cena za cedrowe u Rafała - 1 para 68zł, dwie i więcej 65zł/szt. Wnioski: Sugeruję zamówić u Rafała - zaufany u wielu forumowiczów znawca napraw butów. Na pewno w razie nie dopasowania nie będzie robił problemu z wymianą, cena jest tylko 1zł większa niż w cizemka.pl (za cedrowe). sklepszewski.pl odrzucam w przedbiegach, bo nie mam już czasu na zabawę w rozsyłanie (przeszedłem to z projektem bexley z francji, ponad 40 par butów), poza tym gra nie jest warta świeczki. W związku z powyższym, zastanówcie się czy nadal jesteście zainteresowani bukowymi, czy jednak zmieniacie zamówienie na cedrowe. W środę Rafał będzie już dostępny (sprawy osobiste) i poda nam informacje o dostępności bukowych, oraz wymiary (długości) poszczególnych rozmiarów. Do przyszłego piątku (tj 5 czerwiec) czekam na PM od Was z informacjami jak poniżej, do zebrania w całość i wysyłam to do Rafała. Zwrotnie podam Wam numer konta od niego, a po otrzymaniu pieniędzy, wysyła on do Was paczkę kurierem z zamówieniem - koszt kuriera 15zł niezależnie od ilości. Przykładowe dane PM: imię i nazwisko: Christopher Lloyd adres: 20 Ironsides Street Suite, 18 Marina Del Rey, CA 90292, USA telefon: (310) 827-4319 @: brak ilośc prawideł cedrowych: 2 rozmiar: 42 poniżej ilości zadeklarowanych zamówień z rodzajem. 1. krc - 2 x cedr 2. Ingivar - 1 x buk 3. The Blue Boy - 3 x cedr, 2 x buk 4. Kierman - 1 x cedr, 2 x buk 5. Mateusz Papiernik - 3 x buk 6. Dark - 2 x buk 7. Bażant - 3 x buk 8. Jan M. Krawczyk - 2 x buk 9. Robert M - 2 x buk 10. molik.pawel - 2 x cedr 11. TomiW01 - 2 x cedr, 2 x buk 12. Brazzi - 2 x buk 13. Zixart - 1 x buk 14. Nefrix - 1 x buk 15. Krzysiek_W - 6 x cedr 16. Velahrn - 2 x cedr 17. Artur Z. - 2 x buk 18. Odie111 - 1 x cedr, 5 x buk 19. Shenkt - 3 x buk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 @Krzysiek_W A w jakiej cenie są w szewc24.pl prawidła bukowe? Nie mogłem tego nigdzie znaleźć, a zastanawiam się czy nie zmodyfikować zamówienia na cedrowe. Dzięki z góry za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Chciałbym zobaczyć zdjęcia bukowych i cedrowych prawideł. Uważam, że oprócz długości ważna jest też ich wysokość w podbiciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Przecież 64-65 zł to są ceny detaliczne za te prawidła, a Wy tutaj zamawiacie 50 sztuk - to gdzie ten rabat za zamówienie grupowe? #januszebiznesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Wyjątkowo zgodzę się z R50 - 65zł + 15zł za wysyłkę to żaden biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 no ja troche też tak sądze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 http://sklepszewski.pl./pl/p/PRAWIDLA-DREWNIANE-CEDROWE-ROZM.-44/2519 Chyba, że prawidła od kolegi Rafała są znacząco wyższej jakości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 tu są na allegro za 65 + kurier 13, a nie 15 i każdy zamawia kiedy chce http://allegro.pl/prawidla-cedrowe-drewniane-rozmiar-od-39-46-xx01-i5141615706.html Myślę, że jeżeli u kol. Rafała prawidła to te same jak na allegro to ja odpadam, chyba że da np 10% rabatu, lub jeżeli jak kol. The Blue boy napisał, prawidła u kol. Rafała są lepszej jakości to jak najbardziej jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Jw. Muszą być zdecydowanie wyższej jakości, bo nie dość, że cena taka sama, to jeszcze w Sklepie Szewskim mogę odebrać osobiście, więc oszczędzam na przesyłce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Przy tej cenie ja odpadam - chciałem kupić "na zapas" do przyszłych butów, ale równie dobrze mogę kupować zgodnie z zapotrzebowaniem. Ceny są z grubsza takie jak normalny detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Jw. Muszą być zdecydowanie wyższej jakości, bo nie dość, że cena taka sama, to jeszcze w Sklepie Szewskim mogę odebrać osobiście, więc oszczędzam na przesyłce. nie każdy ma po drodze do tego sklepu. tu są na allegro za 65 + kurier 13, a nie 15 i każdy zamawia kiedy chce http://allegro.pl/prawidla-cedrowe-drewniane-rozmiar-od-39-46-xx01-i5141615706.html super że jest kurier taniej, zawsze te 2 złote zaoszczędzisz. Przecież 64-65 zł to są ceny detaliczne za te prawidła, a Wy tutaj zamawiacie 50 sztuk - to gdzie ten rabat za zamówienie grupowe? #januszebiznesu R50 - jesteś niezastąpiony w ratowaniu świata i kpieniu z wszystkiego co się da. Panowie, czytajcie ze zrozumieniem. Sklepszewski da nam oczekiwane 10% rabatu, ale czy któryś z Was podejmie się odbioru i rozsyłania 20 paczek? to nie jest jeden zestaw już posortowany, to jest kilkadziesiąt par które trzeba podzielić wg rozmiaru i rodzaju na odpowiednie osoby, to wypisanie (elektronicznie) 20 listów przewozowych. To wydanie kurierowi 20 paczek do nadania. Ma ktoś z Was na to czas? jeśli tak, to zapraszam chętnego do załatwienia tematu. Dla tego sklepu było oczywiste że jeśli nie sprzeda nam całości za jednym zamachem, to i tak każdy z nas tam sam u niego zamówi. Ciżemka podnosi ceny od poniedziałku, ale przy takiej ilości podtrzyma aktualne ceny. Ja ze swojej strony dodam, że jeśli mam coś kupić i mogę to zrobić u kogoś całkowicie obcego (sklepszewski, cizemka), to wolę to załatwić u kogoś kogo znam - nie osobiście, ale z forum, wiem co to za człowiek po tym jak niektórym z nas pomaga. A to że dołożę 1zł na parze wiecej? rety, jak ja mam z tym żyć... R50, poratuj! Zamawiacie czasem po 1 parze, oczekiwaliście darmowej wysyłki i prawideł za 30zł? mogę Wam podać namiar na chińskie sklepy gdzie prawidła można kupić po 3$, jedyny wymóg to minimalna ilość zamówień, 1000 par - przerabiałem to nawet, bo chciałem zamówić kontener. Zwróćcie jednak uwagę na to, że czy sprzedawca będzie uczciwy i to Wam wyśle bo były już takie przypadku, to dochodzi do tego wszystko co związane z odprawą celną, prawidłowością zamówienia, oraz jakością - czasem niektórym zdarza się kupić popękane - co zrobić z 1000 uszkodzonych par? zawsze można odesłać i pokryć koszty zwrotu z własnej kieszeni. Widząc zainteresowanie i Wasze podejście (przepraszam tych którzy liczyli na załatwienie), rezygnuję jednak z załatwiania tego i poświęcania swojego czasu na telefony, pisanie maili, tworzenia zestawienia do zamówienia i prowadzenia takiej dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Krzysiek spokojnie. Oczywiscie nie ma co patrzec na te 2 zl, natomiast dziwi mnie podejscie ze ktos nie chce dac rabatu gdzie ma praktycznie zagwarantowana sprzedaz 50 produktow... Oczywiscie bez sensu zeby ktos zamowil 50 par do siebie i wysylal to 15 osobom bo szkoda jego cennego czasu. Dziekuje Ci ze chciales zalatwic nam taniej prawidla, lecz uwazam ze przy takich cenach nie ma co robic zamieszania i lepiej kupic samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 nie każdy ma po drodze do tego sklepu. Wiem. Dlatego mówię za siebie. Nie ma się co oburzać. Przedstawiłeś ofertę - naprawdę fajnie, że chciało Ci się to organizować. Serio. Ale oferta, jak się okazuje, nie jest dla niektórych z nas atrakcyjna. Więc nic dziwnego, że niektórzy rezygnują. Tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Może nie zarzucajmy od razu pomysłu, tylko podejdźmy na chłodno do tematu. @Krzysiek_W Czy mógłbyś zapytać Rafała na jaki rabat i ostateczne ceny możemy liczyć? Przy założeniu, że zamówienia są indywidualnie wysyłane. Zarówno oferta na prawidła cedrowe, jak i bukowe. Zasugeruj może te 10% rabatu i dopinamy całość Co myślicie Panowie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Rafał podał swoją ostateczną cenę, jego marża jest na prawdę znikoma i niżej nie zejdzie ze stawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Rafał podał swoją ostateczną cenę, jego marża jest na prawdę znikoma i niżej nie zejdzie ze stawki. No to trudno. A co to kogo obchodzi. To zamówienie grupowe, czy zbiórka charytatywna? Skoro przy zamówieniu 50 par nie udało się wynegocjować ceny niższej, niż przy zamówieniu 1 pary, to widocznie tak musi być. 50zł uznałbym za jakąś tam ciekawą propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Ok, rozumiem. To jaka jest ostatecznie cena za cedrowe i bukowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Bexley - 4 pary prawideł za 60 euro http://www.bexley.com/Bexley/en/p/shoecare_accessories/embauchoirs?coloris=red_cedar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 @Bażant - nie psuj Chłopakom zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 31 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2015 Nie mogę doczytać, ile kosztuje wysyłka z Bexleya, ale domyślam się, że 3-5 euro minimum, zatem nie widzę powodów, aby dać zarobić te same pieniądze Polakowi, skoro i tak prawidła potrzebuję na teraz. Chciałbym jedynak poznać cenę bukowych i podtrzymuję chęć zakupu: 2xbuk, 1xcedr, rozmiar 40 lub 41 (ok 26-28 cm). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2015 Wysyłka 4 par prawideł z Francji (Bexley) kosztuje ok. 14,5 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2015 Kupiłem wczoraj 2 pary cedrowych z Charles Tyrwhitt; z rabatem i dostawą wyszło jakieś 110 zł za parę. Nie najtaniej, ale ten typ prawideł najbardziej mi pasuje, są bardzo uniwersalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2015 Koledzy prawidał kt oferuje szewc24.pl są rewelacyjne. Gorąco polecam! M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IKK Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2015 @fan_dobrego_buta masz na myśli te "podstawowe" w cenie +/- 65 zł czy "francuskie" w cenie 80 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 1 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2015 Czy w końcu wiadomo ile kosztują te bukowe i cedrowe? Nie chcę być upierdliwy, ale na razie dowiedziałem się cen wszystkiego dookoła, ale nie tego Chyba, że idea całkiem upadła i nie ma co rozgrzebywać tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi