Skocz do zawartości

Prawidła budżetowe i te droższe - dyskusje i porady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podsumowanie rozmów z 3 firmami:

1. sklepszewski.pl

Przy zamówieniu takiej ilości jak poniżej podsumowanie (około 50 par), dadzą nam 10% rabatu od cen na ich stronie, ale warunkiem jest żeby wysyłka była w jedno miejsce i ta osoba zajmuje się konfekcjonowaniem i rozsyłaniem dalej. Na tej moment mają przebrane rozmiary i czekają na dostawy - przewidywane pełne uzupełnienie rozmiarówki pod koniec czerwca więc dopiero wtedy wysłaliby to na jeden adres.

Ogólna opinia - średnio zainteresowani sprzedażą, bo przyjęli że i tak te wszystkie osoby u nich by zamówiły - taka "oczywista oczywistość"

2. ciżemka

od 2 czerwca mają zmianę cen, bukowe 58, cedrowe 70, albo 75zł. Przy zamówieniu takiej ilości podtrzymają obecne ceny na ich stronie i po przesłaniu do nich zamówienia będą rozsyłać na wskazane adresy po otrzymaniu kasy. 

3. szewc24.pl - Rafał, kolega z forum. wg jego informacji może załatwiać prawidła bukowe (czeka jeszcze na potwierdzenie od dostawcy o terminie), jednak odradza tą wersję. Podobno importerom długo to zalegało na magazynach ponieważ klienci nie są z bukowych zadowoleni, oraz zaleca dorzucenie kilku złotych na cedrowe. Wysyłam do niego podsumowanie, czeka na przelew i po jego otrzymaniu wysyła na wskazany adres. cena za cedrowe u Rafała - 1 para 68zł, dwie i więcej 65zł/szt.

Wnioski:

Sugeruję zamówić u Rafała - zaufany u wielu forumowiczów znawca napraw butów. Na pewno w razie nie dopasowania nie będzie robił problemu z wymianą, cena jest tylko 1zł większa niż w cizemka.pl (za cedrowe). sklepszewski.pl odrzucam w przedbiegach, bo nie mam już czasu na zabawę w rozsyłanie (przeszedłem to z projektem bexley z francji, ponad 40 par butów), poza tym gra nie jest warta świeczki. 

W związku z powyższym, zastanówcie się czy nadal jesteście zainteresowani bukowymi, czy jednak zmieniacie zamówienie na cedrowe. W środę Rafał będzie już dostępny (sprawy osobiste) i poda nam informacje o dostępności bukowych, oraz wymiary (długości) poszczególnych rozmiarów.

Do przyszłego piątku (tj 5 czerwiec) czekam na PM od Was z informacjami jak poniżej, do zebrania w całość i wysyłam to do Rafała. Zwrotnie podam Wam numer konta od niego, a po otrzymaniu pieniędzy, wysyła on do Was paczkę kurierem z zamówieniem - koszt kuriera 15zł niezależnie od ilości. 

Przykładowe dane PM:

imię i nazwisko:                   Christopher Lloyd
adres:                                  20 Ironsides Street Suite, 18 Marina Del Rey, CA 90292, USA
telefon:                                (310) 827-4319
@:                                       brak
ilośc prawideł cedrowych:   2
rozmiar:                              42

poniżej ilości zadeklarowanych zamówień z rodzajem.
1. krc - 2 x cedr
2. Ingivar - 1 x buk
3. The Blue Boy - 3 x cedr, 2 x buk
4. Kierman - 1 x cedr, 2 x buk
5. Mateusz Papiernik - 3 x buk
6. Dark - 2 x buk
7. Bażant - 3 x buk
8. Jan M. Krawczyk - 2 x buk
9. Robert M - 2 x buk
10. molik.pawel - 2 x cedr
11. TomiW01 - 2 x cedr, 2 x buk
12. Brazzi - 2 x buk
13. Zixart - 1 x buk
14. Nefrix - 1 x buk
15. Krzysiek_W - 6 x cedr
16. Velahrn - 2 x cedr
17. Artur Z. - 2 x buk
18. Odie111 - 1 x cedr, 5 x buk
19. Shenkt - 3 x buk

Opublikowano

Przecież 64-65 zł to są ceny detaliczne za te prawidła, a Wy tutaj zamawiacie 50 sztuk - to gdzie ten rabat za zamówienie grupowe? 

#januszebiznesu

Opublikowano

tu są na allegro za 65 + kurier 13, a nie 15 :P i każdy zamawia kiedy chce :P

http://allegro.pl/prawidla-cedrowe-drewniane-rozmiar-od-39-46-xx01-i5141615706.html 

Myślę, że jeżeli u kol. Rafała prawidła to te same jak na allegro to ja odpadam, chyba że da np 10% rabatu, lub jeżeli jak kol. The Blue boy napisał, prawidła u kol. Rafała są lepszej jakości to jak najbardziej jestem zainteresowany :)

Opublikowano

Jw. Muszą być zdecydowanie wyższej jakości, bo nie dość, że cena taka sama, to jeszcze w Sklepie Szewskim mogę odebrać osobiście, więc oszczędzam na przesyłce.

nie każdy ma po drodze do tego sklepu.

tu są na allegro za 65 + kurier 13, a nie 15 :P i każdy zamawia kiedy chce :P

http://allegro.pl/prawidla-cedrowe-drewniane-rozmiar-od-39-46-xx01-i5141615706.html 

super że jest kurier taniej, zawsze te 2 złote zaoszczędzisz.

Przecież 64-65 zł to są ceny detaliczne za te prawidła, a Wy tutaj zamawiacie 50 sztuk - to gdzie ten rabat za zamówienie grupowe? 

#januszebiznesu

R50 - jesteś niezastąpiony w ratowaniu świata i kpieniu z wszystkiego co się da. 

Panowie, 

czytajcie ze zrozumieniem. Sklepszewski da nam oczekiwane 10% rabatu, ale czy któryś z Was podejmie się odbioru i rozsyłania 20 paczek? to nie jest jeden zestaw już posortowany, to jest kilkadziesiąt par które trzeba podzielić wg rozmiaru i rodzaju na odpowiednie osoby, to wypisanie (elektronicznie) 20 listów przewozowych. To wydanie kurierowi 20 paczek do nadania. Ma ktoś z Was na to czas? jeśli tak, to zapraszam chętnego do załatwienia tematu. Dla tego sklepu było oczywiste że jeśli nie sprzeda nam całości za jednym zamachem, to i tak każdy z nas tam sam u niego zamówi.

Ciżemka podnosi ceny od poniedziałku, ale przy takiej ilości podtrzyma aktualne ceny. 

Ja ze swojej strony dodam, że jeśli mam coś kupić i mogę to zrobić u kogoś całkowicie obcego (sklepszewski, cizemka), to wolę to załatwić u kogoś kogo znam - nie osobiście, ale z forum, wiem co to za człowiek po tym jak niektórym z nas pomaga. A to że dołożę 1zł na parze wiecej? rety, jak ja mam z tym żyć... R50, poratuj! 

Zamawiacie czasem po 1 parze, oczekiwaliście darmowej wysyłki i prawideł za 30zł? mogę Wam podać namiar na chińskie sklepy gdzie prawidła można kupić po 3$, jedyny wymóg to minimalna ilość zamówień, 1000 par - przerabiałem to nawet, bo chciałem zamówić kontener. Zwróćcie jednak uwagę na to, że czy sprzedawca będzie uczciwy i to Wam wyśle bo były już takie przypadku, to dochodzi do tego wszystko co związane z odprawą celną, prawidłowością zamówienia, oraz jakością - czasem niektórym zdarza się kupić popękane - co zrobić z 1000 uszkodzonych par? zawsze można odesłać i pokryć koszty zwrotu z własnej kieszeni. 

Widząc zainteresowanie i Wasze podejście (przepraszam tych którzy liczyli na załatwienie), rezygnuję jednak z załatwiania tego i poświęcania swojego czasu na telefony, pisanie maili, tworzenia zestawienia do zamówienia i prowadzenia takiej dyskusji.

Opublikowano

Krzysiek spokojnie. Oczywiscie nie ma co patrzec na te 2 zl, natomiast dziwi mnie podejscie ze ktos nie chce dac rabatu gdzie ma praktycznie zagwarantowana sprzedaz 50 produktow... Oczywiscie bez sensu zeby ktos zamowil 50 par do siebie i wysylal to 15 osobom bo szkoda jego cennego czasu. Dziekuje Ci ze chciales zalatwic nam taniej prawidla, lecz uwazam ze przy takich cenach nie ma co robic zamieszania i lepiej kupic samemu :)

Opublikowano

nie każdy ma po drodze do tego sklepu.

Wiem. Dlatego mówię za siebie.

Nie ma się co oburzać. Przedstawiłeś ofertę - naprawdę fajnie, że chciało Ci się to organizować. Serio. Ale oferta, jak się okazuje, nie jest dla niektórych z nas atrakcyjna. Więc nic dziwnego, że niektórzy rezygnują. Tyle.

Opublikowano

Może nie zarzucajmy od razu pomysłu, tylko podejdźmy na chłodno do tematu.

@Krzysiek_W

Czy mógłbyś zapytać Rafała na jaki rabat i ostateczne ceny możemy liczyć? Przy założeniu, że zamówienia są indywidualnie wysyłane. Zarówno oferta na prawidła cedrowe, jak i bukowe. Zasugeruj może te 10% rabatu i dopinamy całość :)

Co myślicie Panowie?

Pozdrawiam

Opublikowano

Rafał podał swoją ostateczną cenę, jego marża jest na prawdę znikoma i niżej nie zejdzie ze stawki. 

No to trudno. A co to kogo obchodzi.

To zamówienie grupowe, czy zbiórka charytatywna?

Skoro przy zamówieniu 50 par nie udało się wynegocjować ceny niższej, niż przy zamówieniu 1 pary, to widocznie tak musi być.

50zł uznałbym za jakąś tam ciekawą propozycję.

Opublikowano

Nie mogę doczytać, ile kosztuje wysyłka z Bexleya, ale domyślam się, że 3-5 euro minimum, zatem nie widzę powodów, aby dać zarobić te same pieniądze Polakowi, skoro i tak prawidła potrzebuję na teraz. Chciałbym jedynak poznać cenę bukowych i podtrzymuję chęć zakupu:

2xbuk, 1xcedr, rozmiar 40 lub 41 (ok 26-28 cm).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Kupiłem wczoraj 2 pary cedrowych z Charles Tyrwhitt; z rabatem i dostawą wyszło jakieś 110 zł za parę. Nie najtaniej, ale ten typ prawideł najbardziej mi pasuje, są bardzo uniwersalne.