Szydlowsky Napisano 23 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2020 Uniqlo dry pique w promocji za 9 ojro miażdzy konkurencje , trochę się kurczy więc warto wziąć to pod uwagę wybierając rozmiar 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 25 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2020 Polo jak u Romana ale w pełnej rozmiarówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 27 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2020 Też ciągle szukam i chyba zdecyduje się na SuSu (z bawełny pique, maja ładny kołnierzyk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
innocent Napisano 30 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2020 W dniu 22.07.2020 o 21:02, Wodzu napisał: To ja też coś dorzucę w temacie koszulek polo, z przetestowanych przeze mnie: - Massimo Dutti - od 3 sezonów mam 2 sztuki z bawełny pikowanej i trzymają się bardzo dobrze, miałem je na sobie sporo razy i wciąż trzymają kształt (co łatwo ocenić, kiedy się je składa np. do szafy czy walizki) - Hussars - portugalska marka, która rok temu organizowała zakup t-shirtów i koszulek polo na Kickstarterze (trafiłem na nich przez StyleForum) w różnych pakietach promocyjnych. Wziąłem koszulkę polo w kolorze granatowym z bawełny supima, w tym roku rozpoczęła u mnie 2 sezon użytkowania. Materiał jest bardzo przyjemny w dotyku, łatwo się prasuje i nie gniecie się tak mocno, jak np. polówki z Massimo Dutti. Wykonana bardzo starannie, póki co dobrze trzyma kształt. Jeśli akcja będzie jeszcze reaktywowana, to z chęcią kupiłbym kolejną (na marginesie - szyją w Polsce). - Yeossal - mój tegoroczny nabytek, jasnoniebieska melanżowa bawełniana pika, bardzo mięsista i łatwo się prasująca. Świetnie wykonana, z bardzo ładnymi guzikami perłowymi przyszytymi trzypunktowo kontrastową nicią na tzw. kurzą łapkę (przyjemny dla oka detal). Przemyślany projekt kołnierzyka one-piece, który ładnie się układa. Do tej pory założyłem ją jakieś 5 razy i trudno ją polecać, ale wiele wskazuje na to, że będzie to porządny ciuch na dłużej. przyjrzałem się koszulce polo od Hussars i to jest dokładnie to czego szukam. Napisałem do nich kilka dni temu na Instagramie czy planują reedycję ale chyba mają nieaktywny profil. Widział ktoś gdzieś podobne koszulki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 3 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2020 W dniu 23.07.2020 o 18:22, Szydlowsky napisał: Uniqlo dry pique w promocji za 9 ojro miażdzy konkurencje , trochę się kurczy więc warto wziąć to pod uwagę wybierając rozmiar 😁 @Szydlowsky, a jak wygląda ich rozmiarówka? Jeżeli mam swetry Uniqlo (golfy i kardigany) wełniane i tam mam rozmiar M, to brać M-kę? Jakie jest twoje zdanie? Z góry dzięki za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 4 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2020 9 godzin temu, MarianoItaliano napisał: @Szydlowsky, a jak wygląda ich rozmiarówka? Jeżeli mam swetry Uniqlo (golfy i kardigany) wełniane i tam mam rozmiar M, to brać M-kę? Jakie jest twoje zdanie? Z góry dzięki za poradę. Na stronie masz wymiary produktu , ja ich kardigany nosze w rozmiarze M , w zeszłym roku kupiłem polo w tym samym rozmiarze , jednak po kilku praniach trochę się zbiegło , szczególnie na długość , w tym roku kupiłem 3 szt w rozmiarze L , początkowo wydawały mi się odrobinę za długie i za luźne , ale po praniu ta sama sytuacja , także zostaje przy L . Materiał i jakość wykonania naprawdę bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 4 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2020 @Szydlowsky one mają naprawdę 72% poliestru, czy to błąd w opisie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 4 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2020 Dziwne, ten model opisany jako MEN DRY PIQUÉ POLO SHIRT ma skład opisany jako "Body: 72% Cotton, 28% Polyester/ Rib: 72% Polyester, 28% Cotton", natomiast model MEN DRY PIQUÉ POLO SHIRT ma skład "72% Polyester, 28% Cotton". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 4 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2020 Godzinę temu, lukmal napisał: @Szydlowsky one mają naprawdę 72% poliestru, czy to błąd w opisie ? Sprawdzę , z dwóch polówek wyciąłem metki , ale mam jedną nierozpakowaną , raczej 72% bawełny . Dam znać jak wrócę z pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 4 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2020 @lukmal @ciasteczkowy jest 72% bawełny , nawet nie zwróciłem na to uwagi jak zamawiałem 🙄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr B Napisano 10 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2020 Zauważyłem, że polo o składzie 97% bawełny i 3% elastanu najmniej rozciągają się po praniu i ich faktura jest o wiele gładsza niż tych z samej bawełny. Mogę to odnieść do co najmniej 5 marek, więc kupując przez internet w tym przypadku skład mówi bardzo dużo. W sprawie polo Loro Piany pamiętam, że krój regular był szerszy w biodrach niż w klatce piersiowej. Dziwnie się układała. Połączono bawełnę z kaszmirem. O ile pamiętam kaszmiru było 5 lub 7%. Rozwiązanie sprawdza się dobrze w cieplejszych koszulach z długim rekawem, ale w polo było zbyt gorąco. Rozczarowałem się co do polo Loro Piany, podobnie jak do ich butów, w tkaninach są bardzo dobrzy i przy nich zostanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2020 Dla mnie najlepsza do tej pory koszulka polo jest od Ralph Lauren z materiału Pima Soft Touch. Na Zalando widzę po 99€, więc dość drogo, a w TJ Maxx w Stanach czasem schodziły poniżej 50$. Druga moja ulubiona to polo od John Smedley z kołnierzem Skipper Collar. Kupiłem XL (54) w fasonie slim i po dwóch praniach bardzo ładnie się dopasowała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław Napisano 25 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2020 Dodam tu, bo bardziej pasuje niż do tematu o bieliźnie bazowej. Jakie macie opinie o t-shirtach, gdzie jest 95% bambusa i 5% elastanu? Nie łapią zapachów i nie gniotą się jak 100% bawełniane? Ostatnio stały się popularne. O tej jakiś czas temu czytałem opinie, że dopasowuje się, nie gniecie jak elastan, poliamid, a oddycha lepiej od bawełny, Jest z jedwabiu i wydaje się, że z dodatkiem elastanu, ale nie podają, dość droga, ale chyba jedyne rozwiązanie by t-shirt wyglądał elegancko i by nosić jak Don Johnson :). https://uomosf.com/crew-tshirts/gran-sasso-white-silk-polo Może jakiś odpowiednik na europejskim rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dblmonk Napisano 10 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2021 Posiada ktoś z Was polówkę od Sunspel "Men's Cotton Piqué Polo Shirt" https://www.sunspel.com/euro/mens-cotton-pique-polo-shirt-navy-mpol1028.html Zastanawiam się jak wygląda jakość i rozmiarówka w rzeczywistości. Dawno temu mierzyłem ich rzeczy i były wąskie i długie. Z drugiej strony myślę nad zamówieniem polówek od Uniqlo i nie wiem czy jest sens płacić kilka razy tyle za Sunspel jeżeli ich jakość jest porównywalna do tej z Uniqlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 Teraz po okazyjnej cenie 39 GBP, też odejmą VAT (ale trzeba płacić przy odprawie celnej w Polsce). https://simonjamescathcart.com/collections/winter-sale-1/products/navy-stripe-polo https://simonjamescathcart.com/collections/winter-sale-1/products/black-stripe-polo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2021 33 minuty temu, Nowoanglik napisał: Teraz po okazyjnej cenie 39 GBP, też odejmą VAT (ale trzeba płacić przy odprawie celnej w Polsce). https://simonjamescathcart.com/collections/winter-sale-1/products/navy-stripe-polo https://simonjamescathcart.com/collections/winter-sale-1/products/black-stripe-polo Jak ich rozmiarowka się kształtuje? Niby są wymiary w cm, ale jak noszę 46 to raczej S jest odpowiednikiem, a XS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 14 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2021 Raczej ich rozmiarówka jest TTS. Jeśli nosisz 46 to raczej XS, ale na wszelki wypadek, zrób sobie dokładny wymiar piersi. I dawaj trochę luzu, chyba, że lubisz bardzo dopasowane. W tym sense S może być bezpieczniej. Trudno mi radzić, bo ja jestem między L a XL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr B Napisano 2 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2021 Ktoś mógłby wypowiedzieć się w zakresie koszulek o składzie 85% modal i 15% poliester. Dodatek poliestru nieduży, ale przy wyższych temperaturach oddychalność spada w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 9 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2021 Co myślicie o polówkach RL z podstawowej linii, takie jak na Zalando? Mam 3 i uważam, że materiał jest super, nie gniecie się, ale po praniu niestety mocno schodzi kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 19 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2021 szukam polo, które zagra z mniej formalnymi marynarkami. Gdzie mogę się rozejrzeć? Mam problem ze względu na wzrost (190 cm). Większość jest za krótka, a jak długość odpowiednia to dużo za szeroka. Myślałem o https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0936065002.html?utm_source=parcellab&utm_medium=email&utm_content=any&utm_campaign=any&utm_term=any ale jest tak krótka, że aż dziwna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 23 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2021 Temat przysnął, ale nie umarł. Powyższą z hm zamówiłem z większym rozmiarze. Długość dobra, 2 razy szersza ode mnie Szukam dalej - polo z dzianiny dla osoby we w/w wzroście. Czy ktoś ma swoje opinie na temat macaroni tomato? Ewentualnie może się podzielić zdjęciami. Na stronie nie widać faktury materiału https://macaronitomato.com/produkt/granatowe-polo-z-dzianiny/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 23 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2021 @eduardo a zobacz na allegro "malfini 215", tutaj tabela rozmiarów: https://www.malfini.com/lt/pl/product/cotton-heavy-215?color=a2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 23 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2021 Ja jestem bardzo zadowolony z polówek Spier & Mackay. Bardzo ładne kołnierzyki, fajna tkanina i krój, dobrze wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forto Napisano 23 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2021 W dniu 19.05.2021 o 09:53, eduardo napisał: szukam polo, które zagra z mniej formalnymi marynarkami. Gdzie mogę się rozejrzeć? Mam problem ze względu na wzrost (190 cm). Większość jest za krótka, a jak długość odpowiednia to dużo za szeroka. Myślałem o https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0936065002.html?utm_source=parcellab&utm_medium=email&utm_content=any&utm_campaign=any&utm_term=any ale jest tak krótka, że aż dziwna. Mierzyłem kiedyś kilka polo z firmy New Zealand Auckland. Bardzo przyzwoite . Było długie i dla szczupłych. Ja mam wzrostu niewiele mniej od Ciebie i mimo wszystko dla mnie było trochę za długie. Firma dostępna od czasu do czasu na Zalando Lounge wiec warto przymierzyć. Mam ich 3 koszule casual - bardzo je lubię ze względu na dopasowanie i materiał. Firma ma wadę że czasem lubi przesadzić z wielkością logo - ja po prostu unikam takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 23 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2021 Malfini ciekawie wyglądają cenowo, ale gramatura wysoka. Wolałbym coś bliżej dzianiny. S&M jest szansa zakupić i przymierzyć 'lokalnie'? New Zealand Auckland muszę zapamiętać i rzucić okiem na ZL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi