Skocz do zawartości

Targi, pokazy mody, wystawy - relacje, foto, ciekawostki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolorystycznie jest wedlug mnie slabo, szczegolnie ostatnie zestawienie, jest to jakis przypadkowy misz masz. Zgodze sie jednak, ze samo zestawienie elementow garderoby jest dosc dobre:)

A mnie się właśnie najbardziej podoba kolorystyka ostatniego zestawu. Nie widzę w tym przypadkowości :)

Opublikowano

Ciekawa częściowo pikowana kurtko-marynarka polskiego projektanta Bartosza Malewicza:

Dołączona grafika

i casualowa kurtka uszyta ze starego żagla projektu Łukasza Stachowicza:

Dołączona grafika

ze strony www.shwrm.pl (oglądanie innych produktów na własną odpowiedzialność i ryzyko)

Tak więc właśnie zdradziłem frakcję rekonstrukcyjną ;-)

Pozdr,

wojvv

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No to pora na pociągnięcie dyskusji na temat Pitti Uomo w kierunku " jak się NAPRAWDĘ nosi włoska ulica " okiem waszego sartorialnego wywiadowcy

Tak się składa że od ubieglej soboty przebywam w Toskanii ( konkretnie miejscowośc Montopoli val d Arno ) na letnim wypoczynku w związku z czym postanowiłem się podzielić z Wami moimi obserwacjami - zaznaczam że musicie mi wierzyć na słowo ponieważ podczas polowania na sprezzaturowych kolesi padł mi zoom w aparacie ( sami nie zdajecie sobie sprawy jak ci Włosi szybko się przemieszczają i w ogóle nie dają się uchwycić w okienku kamery ) :mrgreen:

no to po kolei :

Tirrenie ( kurort nadmorski ) - tu dominują stroje mocno wyluzowane : koszulki polo z krótkim rękawem plus jeansy ( długie lub krótkie ) i SPORTOWE ( o zgrozo ) buty !!!! ... jedyny w miarę elegancki pan miał białą koszulę , podkoszulek i jakieś ciemne spodnie ( bynajmniej nie chinos )

Montolpoli - szkoda gadać ...powiem tylko że ci z Was ktorzy pochodzą z małych miasteczek nie powinni mieć zadnych kompleksów - tu zapoznałem się ze strojami włoskich rolników - skromnie , biednie , ubogo , szaroburo

cdn ....( bo dziecko się obudziło )

Opublikowano

No to pora na pociągnięcie dyskusji na temat Pitti Uomo w kierunku " jak się NAPRAWDĘ nosi włoska ulica " okiem waszego sartorialnego wywiadowcy

Tak się składa że od ubieglej soboty przebywam w Toskanii ( konkretnie miejscowośc Montopoli val d Arno ) na letnim wypoczynku w związku z czym postanowiłem się podzielić z Wami moimi obserwacjami - zaznaczam że musicie mi wierzyć na słowo ponieważ podczas polowania na sprezzaturowych kolesi padł mi zoom w aparacie ( sami nie zdajecie sobie sprawy jak ci Włosi szybko się przemieszczają i w ogóle nie dają się uchwycić w okienku kamery ) :mrgreen:

no to po kolei :

Tirrenie ( kurort nadmorski ) - tu dominują stroje mocno wyluzowane : koszulki polo z krótkim rękawem plus jeansy ( długie lub krótkie ) i SPORTOWE ( o zgrozo ) buty !!!! ... jedyny w miarę elegancki pan miał białą koszulę , podkoszulek i jakieś ciemne spodnie ( bynajmniej nie chinos )

Montolpoli - szkoda gadać ...powiem tylko że ci z Was ktorzy pochodzą z małych miasteczek nie powinni mieć zadnych kompleksów - tu zapoznałem się ze strojami włoskich rolników - skromnie , biednie , ubogo , szaroburo

cdn ....( bo dziecko się obudziło )

W tym roku byłem ok. tygodnia na objeździe we Włoszech.. może z 5 osób naprawdę dobrze ubranych widziałem.. ogólnie cudów nie ma.
Opublikowano

,No to pora na pociągnięcie dyskusji na temat Pitti Uomo w kierunku " jak się NAPRAWDĘ nosi włoska ulica " okiem waszego sartorialnego wywiadowcy

Tak się składa że od ubieglej soboty przebywam w Toskanii ( konkretnie miejscowośc Montopoli val d Arno ) na letnim wypoczynku w związku z czym postanowiłem się podzielić z Wami moimi obserwacjami - zaznaczam że musicie mi wierzyć na słowo ponieważ podczas polowania na sprezzaturowych kolesi padł mi zoom w aparacie ( sami nie zdajecie sobie sprawy jak ci Włosi szybko się przemieszczają i w ogóle nie dają się uchwycić w okienku kamery )

no to po kolei :

,

Panowie,może to banał co napisze ale Włosi w większości przypadków nie wyglądają jak faceci z Pitti.Jeżeli wybrałbyś się na wakacje do takich miejsc jak Portofino,Capri,Como to gwarantuje Ci ,że tam nie spotka cie rozczarowanie.

Opublikowano

Ciekawa częściowo pikowana kurtko-marynarka polskiego projektanta Bartosza Malewicza:

Dołączona grafika

wojvv

Gdyby nie brak rany na prawej skroni, to wygladalby, jakby ktos mu strzelil w glowe z przylozenia.

Opublikowano

To musial byc pocisk grzybkujacy, zostal w czaszce.

Co do samej marynarki - jak trudno jest dodac cokolwiek nowego do tej czesci garderoby. Wydaje mi sie, ze gdy zaczyna sie operowac innymi parametrami niz ilosc guzikow, rodzaj kieszeni, szerokosc klap oraz rodzaj i wysokosc kozerki, wychodza jakies sezonowe dziwolagi.

Opublikowano

no to pora na Lukkę :)

tu zdecydowanie lepiej

- paru panów w garniturach : najchętniej grafitowe lub .... czarne !!! ( niektórzy rozpinają ostatnie guziki przy rękawach ), do tego białe lub bladoróżowe koszule bez krawatów i z rozpiętymi 2 - 3 guzikami ; buty - najchętniej kontrastowe - jasny beż , wiśniowe lub szare - często zamszowe ,

widoczne też zestawy kombinowane - przy czym trend jest taki że góra zawsze jaśniejsza !!! , za to jeśli ktoś tego dnia ubrał żółte lub czerwone chinos to do tego zakładał czarną lub ciemnogranatową marynarkę

do tego dużo dzinsow noszonych z porospinanymi koszulami z długim rękawem

tak więc szaleństw w stylu PUomo nie ma ale to wszystko co noszą jest :

-schludne

-dopasowane ( aczkolwiek zdarzały się garniturowe spodnie kończące się na wysokości obcasa :mrgreen: )

-jakieś takie miłe dla oka

mam wrażenie że Włosi mają "to coś" ... ich ubieranie się polega na otwarciu szafy i zdecydowanym :" biorę to i to i tamto i jeszcze to " i w efekcie " to i to i tamto i jeszcze co innego " dobrze do siebie pasuje - to chyba jest ta nonszalancja i ten luz

do tego coś czego nie spotkałem w Polsce - UŚMIECH na twarzy

po niedzieli odwiedzę Pisę ... może zajrzę też do słynnych outletów w Barberino

P.S.

Lukkę jako miasto zdecydowanie polecam - fajny jest tu współczynnik turystów do reszty miasta :mrgreen: , nie ma tłoku i jest sporo urokliwych miejsc do obejrzenia/wypicia kawy/zjedzenia tego i owego

ciao :mrgreen:

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, przyszedł styczeń, a więc na ulice Florencji wyszli wszyscy dandysi świata związani z męskim biznesem modowym i blogowym - jeśli Ciebie tam nie ma to znaczy, że nie jesteś dandysem, lub nie jesteś związany finansowo z tym biznesem, albo Ty jesteś tym biznesem i Pitti możesz mieć gdzieś ;)

Na początek niezastąpiony Luca Rubinacci, którego więcej zdjęć znajdziecie tu http://www.marianorubinacci.net/club/?p=1360 i tu http://www.marianorubinacci.net/club/?p=1344.

Czy sądzicie, że coś w tym roku Was zaszokuje lub zaciekawi?

post-270-13658923953102_thumb.jpg

post-270-13658923953964_thumb.jpg

Opublikowano

The English Gentleman at Spencer House

"8 stycznia najlepsi krawcy z Londynu zorganizowali wspolny pokaz klasycznej elegancji w Spencer House. Wybudowany w drugiej polowie XVIII w. byl jednym z pierwszych przykladow architektury neoklasycznej w Anglii. Joe Levin z magazynu GQ byl odpowiedzialny za organizacje wydarzenia. Zamiast standardowego wybiegu modele zostali rozlokowani po tematycznych pokojach palacu. Bylo to duzym zaskoczeniem dla zaproszonych gosci."

http://www.szarmant.pl/the-english-gent ... ncer-house

Dołączona grafika