Ernestson Napisano 7 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Kolorystycznie jest wedlug mnie slabo, szczegolnie ostatnie zestawienie, jest to jakis przypadkowy misz masz. Zgodze sie jednak, ze samo zestawienie elementow garderoby jest dosc dobre:) A mnie się właśnie najbardziej podoba kolorystyka ostatniego zestawu. Nie widzę w tym przypadkowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 to jeszcze dodam parę zestawów - tym razem od Hacketta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 kolor ścian wciąż niezdecydowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 Hackett zawsze wedlug mnie trzyma poziom, szkoda tylko, ze ceny maja mocno zaporowe:( Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 Ciekawa częściowo pikowana kurtko-marynarka polskiego projektanta Bartosza Malewicza: i casualowa kurtka uszyta ze starego żagla projektu Łukasza Stachowicza: ze strony www.shwrm.pl (oglądanie innych produktów na własną odpowiedzialność i ryzyko) Tak więc właśnie zdradziłem frakcję rekonstrukcyjną Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 9 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2012 nowy katalog/lookbook EZ w pdf http://www.zegna.com/download/pdf/europ ... alogue.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 No to pora na pociągnięcie dyskusji na temat Pitti Uomo w kierunku " jak się NAPRAWDĘ nosi włoska ulica " okiem waszego sartorialnego wywiadowcy Tak się składa że od ubieglej soboty przebywam w Toskanii ( konkretnie miejscowośc Montopoli val d Arno ) na letnim wypoczynku w związku z czym postanowiłem się podzielić z Wami moimi obserwacjami - zaznaczam że musicie mi wierzyć na słowo ponieważ podczas polowania na sprezzaturowych kolesi padł mi zoom w aparacie ( sami nie zdajecie sobie sprawy jak ci Włosi szybko się przemieszczają i w ogóle nie dają się uchwycić w okienku kamery ) no to po kolei : Tirrenie ( kurort nadmorski ) - tu dominują stroje mocno wyluzowane : koszulki polo z krótkim rękawem plus jeansy ( długie lub krótkie ) i SPORTOWE ( o zgrozo ) buty !!!! ... jedyny w miarę elegancki pan miał białą koszulę , podkoszulek i jakieś ciemne spodnie ( bynajmniej nie chinos ) Montolpoli - szkoda gadać ...powiem tylko że ci z Was ktorzy pochodzą z małych miasteczek nie powinni mieć zadnych kompleksów - tu zapoznałem się ze strojami włoskich rolników - skromnie , biednie , ubogo , szaroburo cdn ....( bo dziecko się obudziło ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maladjusted Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 No to pora na pociągnięcie dyskusji na temat Pitti Uomo w kierunku " jak się NAPRAWDĘ nosi włoska ulica " okiem waszego sartorialnego wywiadowcy Tak się składa że od ubieglej soboty przebywam w Toskanii ( konkretnie miejscowośc Montopoli val d Arno ) na letnim wypoczynku w związku z czym postanowiłem się podzielić z Wami moimi obserwacjami - zaznaczam że musicie mi wierzyć na słowo ponieważ podczas polowania na sprezzaturowych kolesi padł mi zoom w aparacie ( sami nie zdajecie sobie sprawy jak ci Włosi szybko się przemieszczają i w ogóle nie dają się uchwycić w okienku kamery ) no to po kolei : Tirrenie ( kurort nadmorski ) - tu dominują stroje mocno wyluzowane : koszulki polo z krótkim rękawem plus jeansy ( długie lub krótkie ) i SPORTOWE ( o zgrozo ) buty !!!! ... jedyny w miarę elegancki pan miał białą koszulę , podkoszulek i jakieś ciemne spodnie ( bynajmniej nie chinos ) Montolpoli - szkoda gadać ...powiem tylko że ci z Was ktorzy pochodzą z małych miasteczek nie powinni mieć zadnych kompleksów - tu zapoznałem się ze strojami włoskich rolników - skromnie , biednie , ubogo , szaroburo cdn ....( bo dziecko się obudziło ) W tym roku byłem ok. tygodnia na objeździe we Włoszech.. może z 5 osób naprawdę dobrze ubranych widziałem.. ogólnie cudów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 Standard. W końcu wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma i "the grass is always greener on the other side" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 22 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 ,No to pora na pociągnięcie dyskusji na temat Pitti Uomo w kierunku " jak się NAPRAWDĘ nosi włoska ulica " okiem waszego sartorialnego wywiadowcy Tak się składa że od ubieglej soboty przebywam w Toskanii ( konkretnie miejscowośc Montopoli val d Arno ) na letnim wypoczynku w związku z czym postanowiłem się podzielić z Wami moimi obserwacjami - zaznaczam że musicie mi wierzyć na słowo ponieważ podczas polowania na sprezzaturowych kolesi padł mi zoom w aparacie ( sami nie zdajecie sobie sprawy jak ci Włosi szybko się przemieszczają i w ogóle nie dają się uchwycić w okienku kamery ) no to po kolei : Tirrenie ( kurort nadmorski ) - tu dominują stroje mocno wyluzowane : koszulki polo z krótkim rękawem plus jeansy ( długie lub krótkie ) i SPORTOWE ( o zgrozo ) buty !!!! ... jedyny w miarę elegancki pan miał białą koszulę , podkoszulek i jakieś ciemne spodnie ( bynajmniej nie chinos ) Montolpoli - szkoda gadać ...powiem tylko że ci z Was ktorzy pochodzą z małych miasteczek nie powinni mieć zadnych kompleksów - tu zapoznałem się ze strojami włoskich rolników - skromnie , biednie , ubogo , szaroburo , Panowie,może to banał co napisze ale Włosi w większości przypadków nie wyglądają jak faceci z Pitti.Jeżeli wybrałbyś się na wakacje do takich miejsc jak Portofino,Capri,Como to gwarantuje Ci ,że tam nie spotka cie rozczarowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 Mam takie samo wrażenie po czterodniowej wizycie w Anconie. Widziałem kilku facetów, którzy nadawaliby się do CMDNS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 Ciekawa częściowo pikowana kurtko-marynarka polskiego projektanta Bartosza Malewicza: wojvv Gdyby nie brak rany na prawej skroni, to wygladalby, jakby ktos mu strzelil w glowe z przylozenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 To musial byc pocisk grzybkujacy, zostal w czaszce. Co do samej marynarki - jak trudno jest dodac cokolwiek nowego do tej czesci garderoby. Wydaje mi sie, ze gdy zaczyna sie operowac innymi parametrami niz ilosc guzikow, rodzaj kieszeni, szerokosc klap oraz rodzaj i wysokosc kozerki, wychodza jakies sezonowe dziwolagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 no to pora na Lukkę tu zdecydowanie lepiej - paru panów w garniturach : najchętniej grafitowe lub .... czarne !!! ( niektórzy rozpinają ostatnie guziki przy rękawach ), do tego białe lub bladoróżowe koszule bez krawatów i z rozpiętymi 2 - 3 guzikami ; buty - najchętniej kontrastowe - jasny beż , wiśniowe lub szare - często zamszowe , widoczne też zestawy kombinowane - przy czym trend jest taki że góra zawsze jaśniejsza !!! , za to jeśli ktoś tego dnia ubrał żółte lub czerwone chinos to do tego zakładał czarną lub ciemnogranatową marynarkę do tego dużo dzinsow noszonych z porospinanymi koszulami z długim rękawem tak więc szaleństw w stylu PUomo nie ma ale to wszystko co noszą jest : -schludne -dopasowane ( aczkolwiek zdarzały się garniturowe spodnie kończące się na wysokości obcasa ) -jakieś takie miłe dla oka mam wrażenie że Włosi mają "to coś" ... ich ubieranie się polega na otwarciu szafy i zdecydowanym :" biorę to i to i tamto i jeszcze to " i w efekcie " to i to i tamto i jeszcze co innego " dobrze do siebie pasuje - to chyba jest ta nonszalancja i ten luz do tego coś czego nie spotkałem w Polsce - UŚMIECH na twarzy po niedzieli odwiedzę Pisę ... może zajrzę też do słynnych outletów w Barberino P.S. Lukkę jako miasto zdecydowanie polecam - fajny jest tu współczynnik turystów do reszty miasta , nie ma tłoku i jest sporo urokliwych miejsc do obejrzenia/wypicia kawy/zjedzenia tego i owego ciao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 22 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2012 http://www.gq.com/style/wear-it-now/201 ... ge#slide=1 Meska zima 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 28 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2012 Coraz więcej osób dostrzega, że otoczka wokół targów Pitti Uomo robi się na dłuższą metę nudna http://www.fransboonestore.com/blog/?p=556 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2012 Prada i Gary Oldman: Więcej, w tym również inni znani aktorzy, tutaj: http://thefashionisto.com/prada-fallwin ... hion-week/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 1 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2012 Czekam na taki zestaw jak po prawej stronie w CMDS... Straszne http://www.i.thefashionisto.com/2012/1/prada.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David Napisano 24 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2012 Zdjęcia pochodzą z http://www.morris.se/collection.html# I coś na wiosna/lato: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 Panowie, przyszedł styczeń, a więc na ulice Florencji wyszli wszyscy dandysi świata związani z męskim biznesem modowym i blogowym - jeśli Ciebie tam nie ma to znaczy, że nie jesteś dandysem, lub nie jesteś związany finansowo z tym biznesem, albo Ty jesteś tym biznesem i Pitti możesz mieć gdzieś Na początek niezastąpiony Luca Rubinacci, którego więcej zdjęć znajdziecie tu http://www.marianorubinacci.net/club/?p=1360 i tu http://www.marianorubinacci.net/club/?p=1344. Czy sądzicie, że coś w tym roku Was zaszokuje lub zaciekawi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 Czekam na taki zestaw jak po prawej stronie w CMDS... Straszne http://www.i.thefashionisto.com/2012/1/prada.jpg Natomiast płaszczyk po lewej niczego sobie, a model wygląda jak Adrien Brody. Luca dolny - w sumie nic specjalnego, Luca górny - b. sympatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 znać, że zima przyszła skoro Luca swoje zwyczajowe kapcie zastąpił oxfordami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 W dziale buty ,zmiana butów Lino .Na Pitti 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 The English Gentleman at Spencer House "8 stycznia najlepsi krawcy z Londynu zorganizowali wspolny pokaz klasycznej elegancji w Spencer House. Wybudowany w drugiej polowie XVIII w. byl jednym z pierwszych przykladow architektury neoklasycznej w Anglii. Joe Levin z magazynu GQ byl odpowiedzialny za organizacje wydarzenia. Zamiast standardowego wybiegu modele zostali rozlokowani po tematycznych pokojach palacu. Bylo to duzym zaskoczeniem dla zaproszonych gosci." http://www.szarmant.pl/the-english-gent ... ncer-house Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Usuwam w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi