el-biczel Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 http://www.fashionologie.com/CFDA-Award ... e=0,0,0#16 Warto zwrócić uwagę na zapięcie smokingu z kołnierzem szalowym. http://www.fashionologie.com/CFDA-Award ... e=0,0,0#39 Też ciekawy smoking 4x1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Ja tam widzę 4x1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Ja tam widzę 4x1 Edyta była - faktycznie jest 4x1. Wydawało mi się, że 2x1 widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 8 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2012 Dlaczego im wszystko tak łatwo uchodzi? http://api.viglink.com/api/click?format ... 1973663512 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 9 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2012 Ludwig von Mises (1881 – 1973) Urodzony we Lwowie, czołowa postać wolnorynkowego nurtu ekonomii - szkoły austriackiej. Przed ukończeniem dwunastego roku życia von Mises obyty w piśmie niemieckim, łacińskim, cyrylicy, grece oraz hebrajskim. Władał przy tym, oprócz niemieckiego także językiem polskim i francuskim oraz rozumiał po ukraińsku. W 1906 otrzymał stopień doktora prawa kanonicznego i rzymskiego na Uniwersytecie Wiedeńskim. Wraz z F. A. Hayekiem przyczynił się do założenia Stowarzyszenia Mont Pelerin http://www.montpelerin.org (1947). 5 czerwca 1963 przyznano mu honorowy doktorat prawa na Uniwersytecie w Nowym Jorku za ukazanie filozofii wolnego rynku i obronę wolnego społeczeństwa. Autor jednego z najważniejszych dzieł ekonomii wolnorynkowej - Human Action Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 9 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2012 Ludwig von Mises, wielka postać ekonomii światowej, ale to zdjęcie paszportowe nie za dobrze koresponduje z tematem wątku. Dobrze opracowany biogram jest dostępny w polskojęzycznej wersji Wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ludwig_von_Mises Traktat Human Action (1949) jest dostępny od niedawna w polskim przekładzie pt. Ludzkie działanie (tłum. Witold Falkowski, Warszawa: Instytut Ludwiga von Misesa, 2007). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 Poniższy przykład to chyba najładniejsza marynarka z otwartymi klapami zapinana na 3 guziki jaką widziałem w życiu na fotografii. Jak dla mnie perfekcja Panowie. Natomiast całość stylizacji to dla mnie niedościgniony wzór elegancji i swobody noszenia garnituru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Oscar Wilde - swego czasu znany z dandyzmu . Swoją drogą obecnie rzadko nosi się spodnie w prążki do gładkiej marynarki (miewa takie zestawy od czasu do czasu bloger Winston - http://venividivrai.blogspot.com/ ), a szkoda, by czasami wygląda ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Swoją drogą obecnie rzadko nosi się spodnie w prążki do gładkiej marynarki (miewa takie zestawy od czasu do czasu bloger Winston - http://venividivrai.blogspot.com/ ), a szkoda, by czasami wygląda ciekawie. Racja. Za to niestety łatwo natknąć się można na zestawy odwrotne - prążkowana marynarka od garnituru i odd trousers (albo dżinsy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 To raczej regularne zastosowanie do formalnych strojów dziennych, m.in. surduta, jaki ma na sobie Wilde. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Wspomniany Winston nosi spodnie w prążki także do zestawów sportowych . Żeby nie być gołosłownym, pierwsze co się nasunęło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 W tym zestawie podoba mi się chyba tylko krawat. Całość jest fatalna i robi wrażenie dandyzmu na siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Większość zestawów Winstona jest niestety kiepska. Dopasowanie pozostawia wiele do życzenia co widać choćby po zestawie powyżej. Cóż z tego, że tanie [h&m, zara] skoro nie idzie za tym jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Takie techniczne pytanie - jak oceniłeś dopasowanie po zdjęciu, gdzie człowiek jest wykręcony, marynarka rozpięta i jeszcze w paru miejscach zrolowana? Nie przeczę, że tak jest, po prostu jestem ciekaw argumentów, bo ja osobiście bym tego nie mógł ocenić w tej chwili. Poza tym faktem mnie ciekawi, jak mało producentów tkanin, produkuje ciemne tkaniny w prążki o bardzo małym kontraście. Wszędzie królują takie rzucające się w oczy jak powyżej (grafit plus super jasny szary prążek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Niezbyt obeznany w strojach formalnych - wykładany kołnierzyk do fraka i ostatni guzik wieczorowej kamizelki odpięty. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Niezbyt obeznany w strojach formalnych - wykładany kołnierzyk do fraka i ostatni guzik wieczorowej kamizelki odpięty. Pozdrawiam, Dr Jedni jedynie oglądają i narzekają, a inni noszą z przyjemnością i piją szampana. Jak powiadają, praktyka czyni mistrza. Mogę oczywiście poprosić o przeniesienie zdjęcia do kategorii koszmary stylistyczne w związku z rażącymi niedoskonałościami tej stylizacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Jak dla mnie to są rażące błędy. Z drugiej strony, towarzystwo w "Koszmarach..." też niezbyt odpowiednie. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Takie techniczne pytanie - jak oceniłeś dopasowanie po zdjęciu, gdzie człowiek jest wykręcony, marynarka rozpięta i jeszcze w paru miejscach zrolowana? Nie przeczę, że tak jest, po prostu jestem ciekaw argumentów, bo ja osobiście bym tego nie mógł ocenić w tej chwili. oceniam to co widzę - za długie rękawy, fatalnie układające się spodnie, widzę też chyba fałdę na prawym barku Winstona, ale oceny dopasowania na szerokość się nie podejmę. Właśnie tym charakteryzuje się dopasowana marynarka czy spodnie, że z racji na dopasowanie do ciała nie wykręca/roluje się [patrz spodnie] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 A, nie zwróciłem uwagi na rolowanie, rzeczywiście taki problem jest z niedopasowanymi ubraniami. Tak więc przyznaję rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Niezbyt obeznany w strojach formalnych - wykładany kołnierzyk do fraka i ostatni guzik wieczorowej kamizelki odpięty. Pozdrawiam, Dr Ostatni guzik odpiety to błąd ,natomiast kolnierzyk wykladany jest na wielu zdjęciach w albumach dotyczących stylu choćby Alan Flussner -Dressing The Man . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Nie musi to od razu oznaczać, że jest to poprawne. Teoretycznie, jak do wszystkiego niemalże, można odnaleźć precedens w strojach historycznych, jak np. tu: Jak widzimy, jest to koszula z plisowanym gorsem, również nie uznawana obecnie za poprawną. Teoretycznie możemy więc użyć kołnierzyka wykładanego do fraka, aby jednak było to poprawne, musi być to frak mieszczący się w standardach epoki wiktoriańskiej. Nie jest to jednak polecane, nawet przeze mnie - członka grupy rekonstrukcyjnej. Analogiczna sytuacja ma miejsce w wypadku garnituru smokingowego w kolorze białym, używanego w epoce edwardiańskiej. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 W dniu dzisiejszym zmarł Generał Sławomir Petelicki Nie wiem, czy zasłużył na to by być zapamiętanym jako "dobrze ubrany mężczyzna" ale z pewnością był postacią wybijającą się ponad przeciętność i niezwykle oddaną polskiemu orężu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Czy Wilde ma odpięty guzik na mankiecie? Czy to jakieś 3+1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Wybacz, że tak późno. To wygląda na nieregularne rozmieszczenie guzików. Trzy na odwijanym (bądź udającym taki) mankiecie, jeden dalej na rękawie. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi