mbs Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Tak ubrany polityk nie budzi mojego zaufania... Polityk powinien trochę jak ksiądz - skromnie, niemal ascetycznie. Żebym nie myślał, że podatki idą na ubrania. Ale ubiory ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Tak ubrany polityk nie budzi mojego zaufania...Muszę sie z Tobą nie zgodzić; nie widzę niczego złego w tym, że polityk chce się dobrze prezentować. Jest to pewna forma szacunku dla wyborców. Polityk powinien trochę jak ksiądz - skromnie, niemal ascetycznie. Żebym nie myślał, że podatki idą na ubrania. Jeśli lubisz ascetyczny i stonowany styl u polityków, to moim zdaniem spełnia go w 100% J. Kaczyński (którego także cenię). Może mógłby korzystać ewentualnie jeszcze z białej poszetki (o ile to by nie zaburzało żałoby, którą czerń ma symbolizować). Po katastrofie smoleńskiej widywany jedynie w czerni (co moim zdaniem mu służy; wygląda lepiej niż dawniej): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Naprawdę podoba Ci się TO: ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Naprawdę podoba Ci się TO: ?? Jesteś nie na czasie. Tu jest J. Kaczyński w starym, za dużym garniturze. Przez pierwsze 2 miesiące po katastrofie bardzo schudł i musiał wymienić garderobę. To co przedstawiłeś na zdjęciu to jego stary, za duzy garnitur. Już ich nie nosi. Dziś, jego nowe garnitury, które kupił gdy schudł, moim zdaniem są dobrze dopasowane. Tamte musiał ponosić do czasu sprawienia sobie nowych. Czytałem na pudelku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 To nie jest akurat dobry przykład - zaraz po katastrofie widocznie zmizerniał i schudł, poza tym raczej to nie był okres w jego życiu, w którym największy priorytet miałby ubiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Nie, nie, nie. Nie chodziło mi do końca o to. To jest to, co uważam za skromnie i z gustem: Przypadek Kaczyńskiego faktycznie jest dość ascetyczny, więc może przesadziłem z tym słowem. Ale porównanie do księży jak najbardziej mi pasuje. Wydaje mi się, że ksiądz w sutannie, od którego nie bije bogactwo, budzi większe zaufanie niż obwieszony złotem klecha w białych garniturach. Tak samo polityk. Zamiłowanie tego pana do, zapewne drogich, ubrań domowych może sprawiać wrażenie, że nasze podatki lokowane są nie tam, gdzie powinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 + dla Tuska. Zawsze jak go widzę to jest nienagannie ubrany. Jedynie co mi przeszkadza to ciągłe przywiązanie do granatowego krawata, który rzadko zmienia na inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Teraz, w już wymienionych garniturach, J. Kaczyński wygląda moim zdaniem w porządku. Są to najczęściej dwuguzikowe marynarki, dopasowane. Zdecydowanie lepiej mu w czerni, niż w jego poprzednim sposobie ubierania. Moim D. Tusk ubiera się całkiem dobrze, tego mu nie odejmę. Drażni mnie tylko fakt, że często nie nosi krawata. A na zdjęciach, jeśli się nie mylę, jest jego stary styl, z 2007 i 2008 r., gdy nosił jeszcze trzyguzikowe garnitury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Jeśli możesz, to proszę usuń wzmiankę o swojej niechęci do polityki D. Tuska, bo wywiążę się dyskusja, w której nikt nikogo nie przekona, każdy będzie chciał narzucić swoje racje, zapewne bym w niej uczestniczył, a tego nie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Jeśli możesz, to proszę usuń wzmiankę o swojej niechęci do polityki D. Tuska, bo wywiążę się dyskusja, w której nikt nikogo nie przekona, każdy będzie chciał narzucić swoje racje, zapewne bym w niej uczestniczył, a tego nie chcę. To nie ja zacząłem debatę o obłudzie i propagandzie, o jaką oskarżyłeś byłego premiera . Ja zapewniam wszystkich, że jeśli rozpocznie się debata, to nie będę w niej uczestniczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Racja, obdarłem swój post z politycznych treści. Twoja kolej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Panowie skończcie proszę o polityce , bo z nowu wywiąże się 10 wątkowy OT . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Usunięte . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Czy tylko ja widzę odstający kołnierz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Może to kwestia przypadkowego ułożenia, a może rzeczywiście garnitur źle dopasowany. Nie rozstrzygniemy tego . Zarówno J. Kaczyński, jak i D. Tusk poprawili swój styl od 2007 roku, to moim zdaniem nie ulega wątpliwościom. A co myślcie o tym prawie upadłym już dyktatorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 A co myślcie o tym prawie upadłym już dyktatorze?Hmm, na jednym zdjęciu jest w stroju narodowym a na drugim w mundurze. Jeden i drugi charakteryzują się swoją własną estetyką. Strój narodowy jest oficjalnym strojem dyplomatycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ngomes Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Jeśli chodzi o Tuska, to ten odstający kołnierz to powtarzający się problem. Ktoś już kiedyś zauważył to innym wątku (zdjęcie Tuska z odstającym kołnierzem vs. nienagannie skrojony garnitur Sarkozy'ego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 29 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2011 Amerykański aktor, Ed Westwick. Stosunkowo niedawno o nim usłyszałem, ale zdjęcia znalazłem cudowne. Jeśli to jest jego codzienny styl, to nie mam nic do dodania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 29 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2011 Jego codziennym strojem jest T-shirt i jeansy. Zdjecia, ktore wrzuciles pochodza z serialu "Plotkara aka Gossip Girl", gdzie Ed nosi przewaznie ubrania MTM lub high-end RTW. Czytalem z nim wywiad, w ktorym opowiadal jak to kazdorazowo było mu bardzo trudno po zakonczeniu zdjec porzucic garderobe warta przynajmniej kilkanascie tysiecy dolarow. O nim zreszta już było na forum. Z deszczu pod rynne Sergiusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 29 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2011 O nim zreszta już było na forum. Z deszczu pod rynne Sergiusz. Tym razem wpisałem "Ed Westwick" w wyszukiwarce i nic nie znalazłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 29 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2011 Edward Sexton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 29 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2011 Edward SextonSorry, ale dla mnie to drugie zdjęcie wygląda jak z jakiegoś taniego fotomontażu. Dość wysoki kołnierz i wąski węzeł powodują, że gościu wygląda, jakby miał głowę nabitą na patyk i wsadzoną w garnitur. A pierwsza fotka - ot, smoking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 29 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2011 W tym wypadku wysokie kołnierzyki wyposażone w collar pin to właśnie jeden z jego znaków rozpoznawczych Co do zdjęć, to bardziej chciałem przybliżyć jego postać, niż skupić na tych konkretnych fotografiach. PS Myślę, że w przypadku strojów wieczorowych to celem jest właśnie ta subtelność, a nie ubieranie się, aby wyróżnić się z tłumu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 29 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2011 Czytalem z nim wywiad, w ktorym opowiadal jak to kazdorazowo było mu bardzo trudno po zakonczeniu zdjec porzucic garderobe warta przynajmniej kilkanascie tysiecy dolarow. Nie dziwię się. Ja bym błagał na jego miejscu żeby choć kilka rzeczy pozwolili mi zachować A tak na poważnie, to nie oglądałem tego serialu, widziałem tylko jakieś fragmenty i wydało mi się, że aktorzy dosyć dobrze ubrani tam byli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 29 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2011 Ominęła mnie dyskusja o strojach polityków. Drobny appendix. Moim zdaniem można - poza rzadkimi przypadkami - odpuścić sobie tę grupę, rzadko kiedy poza Anglią i Włochami zdarza się coś oryginalnego (no, jeszcze w USA, ale to raczej teksańskie klimaty). 1. Albo mają wyglądać tak, żeby zawsze wypaść poprawnie w obrazku telewizyjnym (ciemny garnitur, biała lub jasnoniebieska koszula, jednolorowy krawat - Tusk, Obama, Sarkozy, Berlusconi). 2. Albo tak, że niby reprezentują jakąś grupę społeczną, etniczną, okręg, co zwykle zmienia się, kiedy pną się do góry (np. Lepper - przeobraził się po tym jak został posłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi