Avallach Napisano 4 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2017 Sumarycznie czekałem 12 dni (zamówiłem 15 listopada, dostałem 27 listopada). Firma bardzo sprawnie odpowiada. Kiedy do nich napisałem z pytaniem gdzie aktualnie przebywa paczka, to wykonali telefon do swojej poczty, zapytali i wrócili z odpowiedzią. W systemie nie ma jeszcze Warszawy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 4 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2017 W śledzeniu paczka pojawiła się 15 listopada, 22 odebrana. Jeśli nie podali Ci numeru śledzenia z automatu to napisz do nich na adres kontaktowy i poproś o numer. Link tutaj. Odpisują całkiem szybko i są bardzo uprzejmi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 4 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2017 Moja pierwsza przesyłka zaginęła w Lizbonie, wysłali drugą i ta dotarła do mnie po ok. 2 tygodniach od wysłania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 4 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2017 Mam numer przesyłki. Ale od dawna jest status, że przesyłka wyszła z Lizbony i dalej nic. Myślałem, że status na stronie portugalskiej poczty nie zmienia się, gdy paczka opuści Portugalię. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avallach Napisano 4 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2017 U mnie status się zmieniał dalej na Warszawę, a potem Gdańsk, więc można to śledzić do samego końca (powiedzmy). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2017 Sprawdź na stronie poczty polskiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 4 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2017 53 minuty temu, Aron napisał: Mam numer przesyłki. Ale od dawna jest status, że przesyłka wyszła z Lizbony i dalej nic. Myślałem, że status na stronie portugalskiej poczty nie zmienia się, gdy paczka opuści Portugalię. Dzięki za pomoc. U mnie było to samo i ta przesyłka nigdy do mnie nie dotarła. Odezwałem się do Pedemeii i wysłali drugą paczkę - ta już dotarła. Tak wyglądała trasa paczki którą dzisiaj odebrałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 5 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2017 Dziękuję za pomoc, nie wiedziałem, że można to sprawdzić na stronie Poczty Polskiej. Widzę, że 30 listopada przesyłka przyjęta w Polsce. Skontaktuję się z naszą pocztą. Cały czas sprawdzałem na stronie portugalskiej poczty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umberto Napisano 9 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2017 Czy ktoś z Was miał okazję sprawdzić skarpety happysocks dressed socks jak np. te: https://www.happysocks.com/eu/dressed-moss-knit-sock-76.html https://www.happysocks.com/eu/dressed-herringbone-sock-78.html Z opisu jedyne rzeczy odróżniające je od ponad dwukrotnie tańszych to większa długość i wykorzystanie merceryzowanej bawełny pima - made in Peru. Pytanie czy są na tle lepsze, by uzasadniało to tak dużą różnicę w cenie. Jeśli ktoś może podzielić się doświadczeniami z tymi modelami lub ogólnie z tym rodzajem bawełny będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 3 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2018 W dniu 9.12.2017 o 16:34, Umberto napisał: Czy ktoś z Was miał okazję sprawdzić skarpety happysocks dressed socks jak np. te: https://www.happysocks.com/eu/dressed-moss-knit-sock-76.html https://www.happysocks.com/eu/dressed-herringbone-sock-78.html Z opisu jedyne rzeczy odróżniające je od ponad dwukrotnie tańszych to większa długość i wykorzystanie merceryzowanej bawełny pima - made in Peru. Pytanie czy są na tle lepsze, by uzasadniało to tak dużą różnicę w cenie. Jeśli ktoś może podzielić się doświadczeniami z tymi modelami lub ogólnie z tym rodzajem bawełny będę wdzięczny. Ja i, jak podejrzewam, wielu kolegów. W mojej opinii bardzo dobre skarpety. Nadają się na cały rok, wyglądają dobrze, dyskretnie, są wygodne. Wytrzymałe. Ja polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 8 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2018 Jakie sklepy, oprócz happysocks, polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk Napisano 8 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2018 Jeśli szukasz czegoś droższego to może Bresciani, Pantherella. Poczytaj temat jest tu dużo polecanych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 8 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2018 Jak na razie jestem zadowolony i z wełnianych (85% wełny), i z bawełnianych (100%) skarpet Pedemeia. Pojawiły się głosy że bawełniane szybko się niszczą - możliwe, moje póki co wyglądają dobrze, ale nie były noszone wiele razy - myślę że kilkanaście razy góra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 8 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2018 A czy są jakieś polskie firmy godne polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 21 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2018 Byłem niedawno służbowo w Lizbonie i wstąpiłem do Pedemei. Wybór faktycznie świetny i na żywo skarpety sprawiają bardzo przyzwoite wrażenie. Popularne na forum jednokolowe modele z bawełny merceryowanej nie były przecenione (cena w sklepie stacjonarnym taka sama jak w Internecie), za to na zimowej wyprzedaży było sporo modeli cieplejszych - z grubszej bawełny, wełny i mieszanek wełny z bawełną - przecenionych o 50%. Za pakiet poniższych siedmiu par zapłaciłem... 21 euro, co jest absurdalne dobrą ceną. Każda z nich to trochę inny model, acz wszystkie mają domieszkę poliamidu (dla mnie to pożądane dla trwałości) - przetestuję i za jakiś czas opiszę, jak się sprawują. Nota bene: kuszące po obmacaniu był ich skarpety z kaszmiru Loro Piana, ale jednak cena mentalnie zaporowa (34 euro). Tym niemniej, jakby był po 20, to był pewnie wziął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 Paczka z Pedemeia nadana 8.01.2018 => 11.01.2018 paczka była w Lizbonie i do dzisiaj cisza. Nie wiem pisać do nich wiadomość czy jeszcze poczekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avallach Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 Była w Lizbonie i zapewne już dawno z niej wyszła. Było już napisane powyżej żeby uzbroić się w cierpliwość, a dopiero jak paczka dotrze do Polski będzie widoczna jakaś zmiana statusu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 Tak jak przypuszczałem moja paczka z Pedemeia zagineła Pedemeia napisała, że problem ich przerósł i muszą zmieniać firmę spedycyjną. Także muszę jeszcze trochę poczekać ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 3 godziny temu, hawk napisał: Tak jak przypuszczałem moja paczka z Pedemeia zagineła Pedemeia napisała, że problem ich przerósł i muszą zmieniać firmę spedycyjną. Także muszę jeszcze trochę poczekać ehhh Chyba też do nich napiszę, bo od 16.01 przesyłka jest w statusie wysłana z Lizbony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 Który to już raz Forum kompletnie rozwala logistykę małej, rodzinnej firmy? Mam nadzieję, że Wasze paczki się znajdą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 napiszę do nich żeby nam przyznali rabat forumowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk Napisano 27 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2018 Nikt logistyki w tej firmie nie rozwalił Pedemeia sprawnie pakuje i wysyła paczki. Moje złożyłem 4.01.18 a wysłane 08.01.2018, 11.01.18 była w Lizbonie (pisałem w poście wyżej) Problemem okazał się ctt expresso, któremu giną paczki ponadto długi czas oczekiwania na dostawę. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. Caporegime@ możesz się jeszcze wstrzymać, być może na początku następnego tygodnia paczka dotrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 Przesyłka przyszła, 3 tygodnie to chyba samodzielnie piechotą szła do Warszawy. Chociaż zaadresowana na zupełnie inny adres, poczta znów nie była w stanie dostarczyć, zero smsów o tym, że przesyłka czeka do odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuchn63 Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 Correio Registado Internacional 2018/01/19 05:23 Objeto expedido ciekawe kiedy moja dojdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2018 chyba temat należało by zmienić "Skarpetki Pedemeia, podkolanówki, [...]" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi