Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sumarycznie czekałem 12 dni (zamówiłem 15 listopada, dostałem 27 listopada). Firma bardzo sprawnie odpowiada. Kiedy do nich napisałem z pytaniem gdzie aktualnie przebywa paczka, to wykonali telefon do swojej poczty, zapytali i wrócili z odpowiedzią. W systemie nie ma jeszcze Warszawy?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

W śledzeniu paczka pojawiła się 15 listopada, 22 odebrana.

Jeśli nie podali Ci numeru śledzenia z automatu to napisz do nich na adres kontaktowy i poproś o numer. Link tutaj. Odpisują całkiem szybko i są bardzo uprzejmi.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Mam numer przesyłki. Ale od dawna jest status, że przesyłka wyszła z Lizbony i dalej nic. Myślałem, że status na stronie portugalskiej poczty nie zmienia się, gdy paczka opuści Portugalię. Dzięki za pomoc.

Opublikowano
53 minuty temu, Aron napisał:

Mam numer przesyłki. Ale od dawna jest status, że przesyłka wyszła z Lizbony i dalej nic. Myślałem, że status na stronie portugalskiej poczty nie zmienia się, gdy paczka opuści Portugalię. Dzięki za pomoc.

U mnie było to samo i ta przesyłka nigdy do mnie nie dotarła. Odezwałem się do Pedemeii i wysłali drugą paczkę - ta już dotarła. Tak wyglądała trasa paczki którą dzisiaj odebrałem

Zrzut ekranu 2017-12-04 o 23.44.14.png

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dziękuję za pomoc, nie wiedziałem, że można to sprawdzić na stronie Poczty Polskiej. Widzę, że 30 listopada przesyłka przyjęta w Polsce. Skontaktuję się z naszą pocztą. Cały czas sprawdzałem na stronie portugalskiej poczty.

Opublikowano

Czy ktoś z Was miał okazję sprawdzić skarpety happysocks dressed socks jak np. te:

https://www.happysocks.com/eu/dressed-moss-knit-sock-76.html

https://www.happysocks.com/eu/dressed-herringbone-sock-78.html

Z opisu jedyne rzeczy odróżniające je od ponad dwukrotnie tańszych to większa długość i wykorzystanie merceryzowanej bawełny pima - made in Peru. Pytanie czy są na tle lepsze, by uzasadniało to tak dużą różnicę w cenie. 

Jeśli ktoś może podzielić się doświadczeniami z tymi modelami lub ogólnie z tym rodzajem bawełny będę wdzięczny.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 9.12.2017 o 16:34, Umberto napisał:

Czy ktoś z Was miał okazję sprawdzić skarpety happysocks dressed socks jak np. te:

https://www.happysocks.com/eu/dressed-moss-knit-sock-76.html

https://www.happysocks.com/eu/dressed-herringbone-sock-78.html

Z opisu jedyne rzeczy odróżniające je od ponad dwukrotnie tańszych to większa długość i wykorzystanie merceryzowanej bawełny pima - made in Peru. Pytanie czy są na tle lepsze, by uzasadniało to tak dużą różnicę w cenie. 

Jeśli ktoś może podzielić się doświadczeniami z tymi modelami lub ogólnie z tym rodzajem bawełny będę wdzięczny.

Ja i, jak podejrzewam, wielu kolegów. W mojej opinii bardzo dobre skarpety. Nadają się na cały rok, wyglądają dobrze, dyskretnie, są wygodne. Wytrzymałe. Ja polecam.

Opublikowano

Jak na razie jestem zadowolony i z wełnianych (85% wełny), i z bawełnianych (100%) skarpet Pedemeia. Pojawiły się głosy że bawełniane szybko się niszczą - możliwe, moje póki co wyglądają dobrze, ale nie były noszone wiele razy - myślę że kilkanaście razy góra.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem niedawno służbowo w Lizbonie i wstąpiłem do Pedemei. Wybór faktycznie świetny i na żywo skarpety sprawiają bardzo przyzwoite wrażenie. Popularne na forum jednokolowe modele z bawełny merceryowanej nie były przecenione (cena w sklepie stacjonarnym taka sama jak w Internecie), za to na zimowej wyprzedaży było sporo modeli cieplejszych - z grubszej bawełny, wełny i mieszanek wełny z bawełną - przecenionych o 50%. Za pakiet poniższych siedmiu par zapłaciłem... 21 euro, co jest absurdalne dobrą ceną. Każda z nich to trochę inny model, acz wszystkie mają domieszkę poliamidu (dla mnie to pożądane dla trwałości) - przetestuję i za jakiś czas opiszę, jak się sprawują.

pedemeia-7.jpg.9562dafbb18a3686978b876ebdf91bff.jpg

Nota bene: kuszące po obmacaniu był ich skarpety z kaszmiru Loro Piana, ale jednak cena mentalnie zaporowa (34 euro). Tym niemniej, jakby był po 20, to był pewnie wziął :-)

Opublikowano

Tak jak przypuszczałem moja paczka z Pedemeia zagineła :-( Pedemeia napisała, że problem ich przerósł i muszą zmieniać firmę spedycyjną. Także muszę jeszcze trochę poczekać ehhh

Opublikowano
3 godziny temu, hawk napisał:

Tak jak przypuszczałem moja paczka z Pedemeia zagineła :-( Pedemeia napisała, że problem ich przerósł i muszą zmieniać firmę spedycyjną. Także muszę jeszcze trochę poczekać ehhh

Chyba też do nich napiszę, bo od 16.01 przesyłka jest w statusie wysłana z Lizbony 

Opublikowano

Nikt logistyki w tej firmie nie rozwalił 8-) Pedemeia sprawnie pakuje i wysyła paczki. Moje złożyłem 4.01.18 a wysłane 08.01.2018, 11.01.18 była w Lizbonie (pisałem w poście wyżej)  Problemem okazał się ctt expresso, któremu giną paczki ponadto długi czas oczekiwania na dostawę. Trzeba się uzbroić w cierpliwość.

Caporegime@ możesz się jeszcze wstrzymać, być może na początku następnego tygodnia paczka dotrze. ;-)

Opublikowano

Przesyłka przyszła,  3 tygodnie to chyba samodzielnie piechotą szła do Warszawy. Chociaż zaadresowana na zupełnie inny adres, poczta znów nie była w stanie dostarczyć, zero smsów o tym, że przesyłka czeka do odbioru.