eightwonder Napisano 30 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2020 czy ktoś przypadkiem natknął się na zakład wykonujący oprawki pod konkretny wymiar? Niestety wszystkie ogólnodostępne są albo za szerokie, albo ze zbyt małymi soczewkami. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 31 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2020 @n0claf Kupiłem Lemtosh w Krakowie w http://binoklefashion.pl Polecam - świetna obsługa.Jaki jest zakres cen (tak mniej więcej) w tym salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian o Napisano 31 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2020 Nie wiem jak jest teraz ale pamietam ze dobre szkla byly tansze od tych samych opcji dostepnych w VE czy innych sieciowych punktach. Badanie wzroku w cenie. Ceny oprawek konkurencyjnie wzgledem innych punktow. Mysle ze mozna wybrac zestaw za 1k, mozna za 2k, mozna i za wiecej. Fachowa pomoc w wyborze i dobor oprawek ze sporym wyczuciem estetycznym i indyw. podejsciem do klienta - bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 2 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2020 Gdzie dostanę okulary ze szkłami jak na zdjęciu? Coś tańszego niż Moscot u Deppa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 2 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2020 Znacie firmy Solano i Uzo? To chyba polskie firmy, widziałem je u jednego optyka. O ile wzornictwo było całkiem OK, to materiały na moje niewprawne oko wyglądały trochę gorzej niż u uznanych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yetonek Napisano 5 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2020 On 10/2/2020 at 3:24 PM, Szego said: Gdzie dostanę okulary ze szkłami jak na zdjęciu? Coś tańszego niż Moscot u Deppa popatrz sobie na soczewki Carl Zeiss + Oprawki do tego wg. uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2020 Czas na nowe bryle. Okularnicy, nosi ktoś z Was silhouette? Spodobały mi się m.in. poprzez wagę, oraz sprężystość tytanu. Obawiam się tylko czy nie są zbyt delikatnie, plus przy mojej większej wadzie wzroku, grubość już pocienianych soczewek seiko z boku to 4-5mm. Nie wiem jak to wypadnie. Jakieś porady? Wybrany model 5449 granatowy (nie ma zielonych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 10 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2020 Czy ktoś kojarzy producenta, model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 11 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2020 8 godzin temu, Dar napisał: Czy ktoś kojarzy producenta, model? Sprawdź czy to nie są oprawki Cutler and Gross. Możesz też napisać do Pana ze zdjęcie na Instagramie, może zdradzi co to za marka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 15 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2020 Czas na nowe bryle. Okularnicy, nosi ktoś z Was silhouette? Spodobały mi się m.in. poprzez wagę, oraz sprężystość tytanu. Obawiam się tylko czy nie są zbyt delikatnie, plus przy mojej większej wadzie wzroku, grubość już pocienianych soczewek seiko z boku to 4-5mm. Nie wiem jak to wypadnie. Jakieś porady? Wybrany model 5449 granatowy (nie ma zielonych)Co do tytanu to nosze aktualnie okulary marki Titanflex firmy https://www.eschenbach-eyewear.com/de.html.Są bardzo lekkie a kwestia oprawy soczewek to tylko dobry optyk.Niestety moje doświadczenie jest takie że nie każdy dobry oftalmista który prawidłowo określi wadę wzroku dobrze osadzi/dobierze szkła w oprawkach. Generalnie - jak ci coś nie pasuje i doszlifowane szkła źle leżą lub wystają z oprawek to reklamacja i nie odbieraj. Optyk sprzedaje ci komplet i ma grać a nie wypadać czy słabo wyglądać. Po nastu parach okularów zostaję wiernym klientem Eschenbacha z uwagi na ich solidność i klasyczny wygląd . Poza tym produkują całą gamę wysokiej jakości optyki przemysłowej.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 16 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2020 12 godzin temu, kanapa napisał: Co do tytanu to nosze aktualnie okulary marki Titanflex firmy https://www.eschenbach-eyewear.com/de.html. Są bardzo lekkie a kwestia oprawy soczewek to tylko dobry optyk. Niestety moje doświadczenie jest takie że nie każdy dobry oftalmista który prawidłowo określi wadę wzroku dobrze osadzi/dobierze szkła w oprawkach. Generalnie - jak ci coś nie pasuje i doszlifowane szkła źle leżą lub wystają z oprawek to reklamacja i nie odbieraj. Optyk sprzedaje ci komplet i ma grać a nie wypadać czy słabo wyglądać. Po nastu parach okularów zostaję wiernym klientem Eschenbacha z uwagi na ich solidność i klasyczny wygląd . Poza tym produkują całą gamę wysokiej jakości optyki przemysłowej. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro dzięki za wpis, finalnie już zamówiłem i noszę silhouette - te moje są całkowicie bezramkowe, więc na pewno nic nie wystaje z ramek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 30 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2021 W dniu 11.11.2020 o 09:10, Serwacy napisał: Sprawdź czy to nie są oprawki Cutler and Gross. Czy gdzieś w PL jest sklep z okularami tego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropóh Napisano 31 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2021 Na stronie producenta masz podanych kilka salonów w Polsce: https://www.cutlerandgross.com/eu/storelocator/index/search/?country=PL&state=&city=&zipcode= Z czego, dwa w Gdyni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 23 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2021 Byłem w Gdyni, popisałem z dystrybutorami, którzy (podobnież) kontaktowali się nawet z producentem. Prawdopodobnie nie jest to Cutler and Gross. Gdyby ktoś miał jeszcze jakiś pomysł, to jestem otwarty na sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 1 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2022 Właśnie wymieniałem okulary po wypadku. Jak zacząłem oglądać oprawki, to się kurczę "wciągnąłem". Miałby być biurówki, a skończyło się na zestawie trzech. Japońskie okulary otacza jakaś magia, która wyciąga pieniądze z portfela. Człowiek zdaje sobie sprawę że ten kawałek drucika i blaszki nie powinien kosztować więcej niż 500zł. Nawet byłbym skłonny uwierzyć ze ręcznie ozdabiają je japońskie gejsze w przerwie między "gejszowaniem". Polecam Masunaga i Dita. Te drugie jak założyłem to zona powiedziała, że tylko trochę żelu i byłbym jak podstarzały piłkarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2022 9 godzin temu, spiryt napisał: Właśnie wymieniałem okulary po wypadku. Jak zacząłem oglądać oprawki, to się kurczę "wciągnąłem". Miałby być biurówki, a skończyło się na zestawie trzech. Japońskie okulary otacza jakaś magia, która wyciąga pieniądze z portfela. Człowiek zdaje sobie sprawę że ten kawałek drucika i blaszki nie powinien kosztować więcej niż 500zł. Nawet byłbym skłonny uwierzyć ze ręcznie ozdabiają je japońskie gejsze w przerwie między "gejszowaniem". Polecam Masunaga i Dita. Te drugie jak założyłem to zona powiedziała, że tylko trochę żelu i byłbym jak podstarzały piłkarz. coś poważnego Ci się stało, skoro po wypadku wymieniałeś okulary? ps. pokaż proszę fotki tych okularów - sam się niedawno wciągnąłem i kilka oprawek też kupiłem natomiast moje najlepsze to też "drucik i blaszka" (Silhouette) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 2 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2022 Mnie nic a okulary to takie jak w linkach https://ne-np.facebook.com/evershineoptical/posts/masunaga-eyewear-chord-f-was-worn-by-the-player-in-netflix-drama-squid-game-view/10158696889224151/ https://www.thenewblackoptical.com/en/products/dita-lindstrum-dtx125-51-03-bkl-gld https://dita.com/collections/mens-sunglasses/products/flight-006 trzeba założyć okulary aby zobaczyć detale :), bez okularów słabo widać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awertgeqwtqewatweq Napisano 16 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2023 Dzień Dobry, Czy nie orientuje się ktoś może gdzie mógłbym dostać takie oprawki? Wyglądają na vintagowe ale może znacie jakaś firmę która sprzedaje podobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2023 Witamy na forum. Kogaku, Bednarska, Warszawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 13 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2023 Kojarzy ktoś solidną alternatywę do tego modelu Persola? https://www.persol.com/poland/0PO3007V--24 Już drugie oprawki złamały mi się w pół. Wizualnie wciąż mi się podobają, ale nie chcę kupować trzeciej takiej samej pary tylko po to, żeby za jakiś czas znowu pękły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 13 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2023 Może coś od Barton Perreira? Zdecydowanie najlepsze okulary jakie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 13 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2023 Kojarzy ktoś solidną alternatywę do tego modelu Persola? https://www.persol.com/poland/0PO3007V--24 Już drugie oprawki złamały mi się w pół. Wizualnie wciąż mi się podobają, ale nie chcę kupować trzeciej takiej samej pary tylko po to, żeby za jakiś czas znowu pękły. Ostrzegam przed Titanflex Eschenbacha tak na wszelki wypadek. Dwa lata i również pękają na pół. Niby tytan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2023 Mam japońskie tytanowe Yellows Plus, kupione w Kogaku w Warszawie. Powiedzieć, że tanie nie były, to nic nie powiedzieć, ale bardzo bym się zdziwił, gdyby pękły, a wygląd ludzie komplementują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Grudzień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2023 Sprawdź Eyevan, może coś z Lesca, Moscot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 14 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2023 22 godziny temu, eye_lip napisał: Sprawdź Eyevan, może coś z Lesca, Moscot. Gdzie w PL do zobaczenia / przymierzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi