Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kobe Bryant

Od miesiąca na wakacjach zresztą :-) Jeśli się nie mylę, to Kobe był kiedyś związany kontraktem reklamowym z Oakley'em, to może być właśnie Oakley X-Squared albo coś podobnego. Fajne okulary za jedyne 250$.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie czy ktos na forum uzytkuje oprawki Persola ze szklami przeciwslonecznymi 57 (braz z polaryzacja)? praktycznie jestem zdecydowane na jeden model oprawek, ale srednio, co do szkiel, rozpatruje wlasnie braz z polaryzacja (57) lub ciemno szare bez polaryzacji (31). Kolor oprawek - havana.

Slyszalem duzo dobrego o polaryzacji, ze dobra do samochodu itd. itp. ale szczerze mowiac cale zycie przechodzilem bez jakichkolwiek okularow przeciwslonecznych, wiec zakladam, ze jakakolwiek ochrona bedzie skuteczna (polaryzja i jej brak). Ktos potwierdzi/zaprzeczy?

Pozdrawiam,

dsc.

Opublikowano

Miałem kiedyś solano z polaryzacją i chwaliłem je sobie. Największą różnicę widziałem na drodze, po letniej burzy, kiedy światło słoneczne odbijało się od jezdni. Bez okularów ledwo byłem w stanie prowadzić. Ale to dość specyficzny przypadek i nie mogłem wtedy porównać ciemnych szkieł bez polaryzacji.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam Ray Bany i niekoniecznie chcę szpanować logiem, ale nie po to kupuję okulary za kilkaset złotych, żeby potem je rysować monetą. Poza tym w ray banach z plastikowymi oprawkami są jeszcze po bokach metalowe znaczki. Je też wyciągać i zaklejać dziury poxiliną?

Z garniturów i koszul też metki wypruwacie? Moim zdaniem to jest dopiero pozerstwo - mam ray bany, ale nie chcę, żeby było widać, że to ray bany, lepiej niech sobie ludzie myślą, że to jakaś lipa z rynku. Albo będę ludziom mówić - mam ray bany, ale zdrapałem znaczek.

Opublikowano

Ad metki -> tak, dużą częśc wypruwam, 'gryzą'.

Ad moneta -> nie, nie mówiłem nic o sensowności przedsięwzięcia, li i tylko o możliwości porysowania szkła[1] (miedź naprawdę jest miękka, proponuje spróbować na szybie okiennej czy się porysuje...)

A tak swoją drogą -> to właśnie drogie i mocne wersje silnikowe samochodów jeżdżą często ze zdjętymi jeszcze przez salon znaczkami informujacymi o pojemności :>

[1]właśnie raybany się dzielnie obronią, w przeciwieństwie do taniochy z targu.

Opublikowano

Ja mam Ray Bany i niekoniecznie chcę szpanować logiem, ale nie po to kupuję okulary za kilkaset złotych, żeby potem je rysować monetą. Poza tym w ray banach z plastikowymi oprawkami są jeszcze po bokach metalowe znaczki. Je też wyciągać i zaklejać dziury poxiliną?

Z garniturów i koszul też metki wypruwacie? Moim zdaniem to jest dopiero pozerstwo - mam ray bany, ale nie chcę, żeby było widać, że to ray bany, lepiej niech sobie ludzie myślą, że to jakaś lipa z rynku. Albo będę ludziom mówić - mam ray bany, ale zdrapałem znaczek.

+

Opublikowano

A tak swoją drogą -> to właśnie drogie i mocne wersje silnikowe samochodów jeżdżą często ze zdjętymi jeszcze przez salon znaczkami informujacymi o pojemności :>

Często też jeżdżą tak scody octavie z silnikami 1.9 tdi. Ściąganie oznaczeń w drogich autach jest już zupełnie bez sensu, bo i tak prawie każdy, kto się trochę interesuje, na pierwszy rzut oka stwierdzi, że auto jest drogie i ma wypasione bebechy. A jak się ktoś tak wstydzi, że go stać na coś drogiego, to niech odczepi ze swojego Mercedesa SL63 znaczek merca i przyczepi poloneza, może się ktoś złapie. Można by też butelki z alkoholami obkleić papierem i tak częstować gości, żeby nie wiedzieli czy piją drogiego i starego single malta czy red label.
Opublikowano

Często też jeżdżą tak scody octavie z silnikami 1.9 tdi. Ściąganie oznaczeń w drogich autach jest już zupełnie bez sensu, bo i tak prawie każdy, kto się trochę interesuje, na pierwszy rzut oka stwierdzi, że auto jest drogie i ma wypasione bebechy. A jak się ktoś tak wstydzi, że go stać na coś drogiego, to niech odczepi ze swojego Mercedesa SL63 znaczek merca i przyczepi poloneza, może się ktoś złapie. Można by też butelki z alkoholami obkleić papierem i tak częstować gości, żeby nie wiedzieli czy piją drogiego i starego single malta czy red label.

Niektorzy uwazaja, ze bez znaczka jest po prostu ładniej, a whisky podaja w karafkach, a nie butelkach z takich samych powodów.

Wrócmy do tematu okularów.