Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest limit 3 zdjęcia na wpis. Kolejne zdjęcia możesz umieszczać w kolejnych wpisach.

Oceans Eleven, w każdej części można znaleźć ciekawe stylizacje.Szkoda, że nie mogę umieścić więcej zdjęć.

Mirek.

Opublikowano

Ode mnie coś z nowszej filmografii : Limitless (film raczej średni, ale kreacje De Niro zwracają na siebie uwagę cały czas).

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

De Niro ubrany jak prawdziwy tycoon z Wall Street.

Film mi się strasznie podobał. W kategori lekkie kino na sobotnie popołudnie.

Boże jak ja bym chciał mieć te pigułki...

Opublikowano

Witam wszystkich na forum bardzo serdecznie.

Zauważyłem, że wiele osób umieszcza tutaj kadry z zagranicznych filmów tymczasem warto zwrócić uwagę na nasz rodzimy serial pt.: "Kariera Nikodema Dyzmy" z 1980 r. Tam dopiero mamy bogactwo strojów, pełno modnych w ówczesnych czasach dwurzędówek itd. Przyjemnie się to ogląda. No może z wyjątkiem zbyt fantazyjnie zamaszyście umieszczonych poszetek:).

Opublikowano

Witam wszystkich na forum bardzo serdecznie.

Zauważyłem, że wiele osób umieszcza tutaj kadry z zagranicznych filmów tymczasem warto zwrócić uwagę na nasz rodzimy serial pt.: "Kariera Nikodema Dyzmy" z 1980 r. Tam dopiero mamy bogactwo strojów, pełno modnych w ówczesnych czasach dwurzędówek itd. Przyjemnie się to ogląda. No może z wyjątkiem zbyt fantazyjnie zamaszyście umieszczonych poszetek:).

Zapraszam do wrzucenia kadrów z filmu.

Opublikowano

Na drugim zdjęciu to prawdopodobnie koszula z odczepianym kołnierzykiem.

Pozdrawiam, Dr

Z odczepianym kołnierzykiem to chyba nie znajdę już w ogóle, chodziło mi o kształt kołnierzyka bardzo mi się podoba..

Mirek.

Opublikowano

To akurat nie jest odczepiany kołnierzyk, tylko zwykły biały, kontrastujący. Odczepiany jest sztywny, więc nie dałoby się go tak ukształtować szpilką. ;)

Jasne, chodziło mi bardziej o okrągły kształt niz kolorystykę :)
Opublikowano

Pewnie będę musiał poczekać na jakiś zakup forumowy, u nas nigdzie nie trafiłem takich. Kilku na raz nie zakupię w jednym zamówieniu bo pewnie swoją cenę ma.

Dzięki.

Mirek.

Opublikowano

Ja chciałbym w kontekście męskiej elegancji zwrócić uwagę na kultowy już, chociaż nie taki stary film "Malena" z Monicą Bellucci. Mnóstwo męskich stylizacji do obejrzenia.

Oprócz zjawiskowej głównej bohaterki zapamiętałem też z filmu w jaki sposób młody chłopiec stawał się mężczyzną. Mianowicie ojciec zabierał go do fryzjera, gdzie siadał już w końcu jak inni mężczyzny na krześle przed lustrem, następnie zabierał do krawca, gdzie ten szył mu długie spodnie, a na koniec zabierał do przybytku, w którym można zaznać metafizycznych doznań, w zamian za bardziej przyziemne dobra ;)

Opublikowano

Witam po dłuższej nieobecności i wędrówce.

Zaiste Malena to film niezwykły z wielu względów.

Nie pamiętam czy tu już padł ten tytuł, ale sobie właśnie znalazłem i obejrzałem film "Krawiec z Panamy". kreacje jak kreacje, ale postać krawca grana przez Geoffrey`a Rush`a.

Warto zobaczyć

p.s. lekki of top. jak ktoś chce poczuć klimat Camino, to polecam Film The Way z Martinem Sheen`em.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Żeby nie było tylko z lat międzywojnia to proponuję Morderstwa w Midsomer. Rzecz się dzieje na angielskiej prowincji. Są tweedowe marynarki, żakiety na weselach, kurtki Barboura, kalosze Huntera. Stroje na golfa, krykieta, piwo w pubie czy herbatkę u lorda ;) Odcinków jest dużo, a w nich pod fasadą normalności kipią emocje.