Jump to content

Z mediów - co powiedziano w tematach nas interesujących

damiance
 Share

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Próbowałem przejrzeć ich profil na FB, ale po 4 stronach odpuściłem. Takiej ilości golizny nie trawię.

Z jednej strony fajnie, że nowy tytuł wchodzi na rynek i być może modę męską także podejmą, ale z drugiej strony po cholerę nam kolejny CKM, Mens Health czy Playboy?

Czy sądzicie, że jeden tytuł podejmujący głównie modę męską nie miałby szans na polskim rynku?

Jest kilkanaście tytułów dla mężczyzn (Playboy, CKM, Prime, Male Man, Mens Health, Gentleman, Logo), ale w każdym z nich moda męska jest tematem niszowym, dominuje motyryzacja, siłownia, podrywanie, wywiady, sesje sponsorowane, gadżety itp.

Symatycy koni, psów, kotów, krótkofalowców mają swoje czasopisma a sympatycy mody męskiej (grupa dość zamożna, dobry produkt dla reklamodawców) nie mają. Szkoda...

Ja pierwszy numer na pewno kupię, bo mam zwyczaj z zawodowych powodów oglądać po jednym numerze czasopism, których jeszcze nie znam. Czy zostanę czytelnikiem? Przypuszczam, że wątpię. Ale nawet mała świnka potrafi wejść na drzewo, kiedy jest chwalona, więc może nowa gazeta będzie miała jakieś mocne strony,o których jeszcze nie wiemy?

Forbes pisze nie tylko o kryzysie w Grecji:

http://www.forbes.pl/styl-zycia/artykul ... ni,20692,1

autor artykułu słabo poinformowany ..

(...) czy znana warszawiakom od ponad stu lat pracownia krawiecka Zaremba (od lipca 2009 r. Zaremba & Kamiński) na rogu ul. Kruczej i Nowogrodzkiej.(...)

ale tutaj jakiś nowy adres, nie było go na forum?

(...)Jak podkreśla David Aagten, właściciel krawieckich atelier Davide we Wrocławiu i Warszawie(...)

Ja pierwszy numer na pewno kupię, bo mam zwyczaj z zawodowych powodów oglądać po jednym numerze czasopism, których jeszcze nie znam. Czy zostanę czytelnikiem? Przypuszczam, że wątpię. Ale nawet mała świnka potrafi wejść na drzewo, kiedy jest chwalona, więc może nowa gazeta będzie miała jakieś mocne strony,o których jeszcze nie wiemy?

Pszemau, mam nadzieję, że działka styl będzie najmocniejszą stroną :)

Swoją drogą sam jestem ciekaw jak pismo poradzi sobie na rynku. Nakład 120 tys. jest bardzo duży i świadczy o ambicjach. Ale czy "ludzie to kupią?"

Tylko dlaczego u nas nie wypuszczają Esquire? Już nie wspomnę o GQ, bo to zdaniem wydawców intelektualnie za wysoka półka na polski rynek. Oprócz działu styl, MAXIM jest potwornie słaby i powiela stereotypy kulturowe o mężczyznach prosto z CKM. Puszka piwa, goła baba, mecz w tv...ale koniecznie w dobrze skoordynowanym pasku do butów ;)