Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ładny kawał historiografii i piękny materiał marketingowy, ale w nagłówku grubszy błąd - wart erraty - pracownia Zaremba nie jest najstarszą pracownią miarową w Polsce

Brief jest pismem o marketingu,wiec wywiad dotyczy marki

Chętnie poprawie błąd o najstarszej pracowni miarowej w Polsce,tylko proszę wskazać ta najstarsza.

pozdrawiam

Opublikowano

wskazanie tej najstarszej może być niewykonalne. Może gdzieś w Polsce działa taka o której szanowne BWB nie słyszało.

Łatwiejsze zadanie to wskazanie pracowni starszej od Zaremba, jest nią znana tutaj pracownia Krupa i Rzeszutko.

w oczekiwaniu na erratę, uklony

C.H.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Łatwiejsze zadanie to wskazanie pracowni starszej od Zaremba, jest nią znana tutaj pracownia Krupa i Rzeszutko.

w oczekiwaniu na erratę, uklony

C.H.

Nie wiem jak z ciągłością pracy, ale Krupa&Rzeszutko świetowali niedawno 90lat. Patrząc na date zawartą w logo Zaremby to jednak są starsi od K&R.
  • Oceniam pozytywnie 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pamiętam jak kilka miesięcy temu, nasz nowojorski kolega@Beny23 zaprezentował i opisał garnitury od Brioni. Na forum spotkały się raczej z dystansem, nie powalały swoją urodą, nie różniły się nic od garniturów RTW z średnio-niskiej półki. Okazuje się, że nie tylko my mieliśmy podobne wrażenia. Poniżej artykuł znanego francuskiego blogera (j.angielski)

https://parisiangentleman.co.uk/2016/03/20/wake-up-brioni/

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano
Teraz, Zajac Poziomka napisał:

Niestety, kliknąłem tego linka. W takich chwilach jeszcze bardziej cieszę się, że nie posiadam konta na Facebooku.

Tu nie chodzi o cieszenie sie tylko o sam fakt, ze ktos robi borute..

Opublikowano
25 minutes ago, Zajac Poziomka said:

Niestety, kliknąłem tego linka. W takich chwilach jeszcze bardziej cieszę się, że nie posiadam konta na Facebooku.

Jest nas zatem już dwóch.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
14 godzin temu, Boruta napisał:

Przynajmniej;-). Robi porutę.

Bardziej chodzilo mi o: http://www.miejski.pl/slowo-Boruta
Podazajac za linkiem:  "Zniszczenie, nieporządek, nieład, chaos, "narobić boruty" czyli coś nabroić, drzeć mordę, zwracać na siebie uwagę policji i innych służb porządkowych, robić coś nielegalnego w miejscu publicznym i nie tylko. " czyli wchodzenie z bydlem na salony:)

Opublikowano
10 godzin temu, Caporegime napisał:

Rób dalej borute to będziesz miał kipisz :)

Lol....a wracajac do tematu, moze jednak warto by bylo jakos ustosunkowac do wyczynow tego osobnika bo jednak sytuacja jest troche zenujaca. Z prawem mam niewiele wspolnego, nie liczac mandatow za przekraczanie predkosci...chociaz nie wiem.. moze lepiej zostawic temat i niech sobie ten osobnik tworzy swoje wypociny.

Opublikowano
18 godzin temu, adwa napisał:

Bardziej chodzilo mi o: http://www.miejski.pl/slowo-Boruta
Podazajac za linkiem:  "Zniszczenie, nieporządek, nieład, chaos, "narobić boruty" czyli coś nabroić, drzeć mordę, zwracać na siebie uwagę policji i innych służb porządkowych, robić coś nielegalnego w miejscu publicznym i nie tylko. " czyli wchodzenie z bydlem na salony:)

Czyli bełkot gimbusów nie rozumiejących słów, które używają. Nie idź tą drogą. Tu masz wyjaśnienie profesor językoznawstwa, członkini Rady Języka Polskiego:

http://www.24kurier.pl/blogi/ewa-kolodziejek/poruta-i-boruta/

• Oceniam pozytywnie 6