proceleusmatyk Napisano 8 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2012 Pomijając kolor, bo najpewniej czarny, to krój i dopasowanie naprawdę fajne. Za kolano, a nie sutanna No i aksamitny kołnierz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Czy ma ktoś może przykłady zdjęć ciekawych fasonów płaszczy w stylu wiosna / jesień? Czyli takich, które byłby idealne jako lekkie docieplenie marynarki, z małą ilością konstrukcji? Planuję taki projekt płaszcza z lekkiej flaneli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 Czy ma ktoś może przykłady zdjęć ciekawych fasonów płaszczy w stylu wiosna / jesień? Czyli takich, które byłby idealne jako lekkie docieplenie marynarki, z małą ilością konstrukcji? Planuję taki projekt płaszcza z lekkiej flaneli Mierzyłem ostatnio ten model: http://bytom.com.pl/plaszcze,plaszcz-bb ... k-33-431-p Bardzo fajny, lekki płaszcz bez ocieplenia. Kolor typowo wojskowy i wiele na tym traci, ale sądzę, że w wersji z szarej flaneli mógłby wyglądać lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 14 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2012 Mam pytanie odnośnie woskowanych kurtek z bawełny - jaki jest komfort chodzenia w czymś takim ??? Nie pocimy się za bardzo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 14 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2012 Mam pytanie odnośnie woskowanych kurtek z bawełny - jaki jest komfort chodzenia w czymś takim ??? Nie pocimy się za bardzo ?? Mam dopiero jedną woskowaną kurtkę (100% waxed cotton) ale mogę Ci powiedzieć, że nie odczułem żadnych problemów z przepuszczalnością powietrza itd. Wedle tego co piszą na necie nie powinno być problemów z wymianą wilgoci i że wosk w tym nie przeszkadza. Jak jest na prawdę to nie wiem, bo z reguły rzadko się pocę na jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 14 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2012 Ok. dziękuję ... mam na oku jeden model z TkMaxxa - chyba poważnie rozważę jego "kandydaturę " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 15 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2012 Poszukuję hitu tego i poprzedniego sezonu czyli granatowej pikowanej kurtki. Niby model popularny, kilka firm wprowadziło je do oferty, a ja nie mogę znaleźć swojego rozmiaru Wiem, że kilka osób z forum szukało takiej kurtki w tym sezonie, więc może polecicie jakieś sklepy? Potrzebuję rozmiaru 46 lub S. W Reserved już nie mają tych kurtek, w Bytomiu rozmiarówka zaczyna się od Mki i jest dla mnie za duża sprawdzałem PC - ale tam się czuję jak w jakimś outlecie;) sezon jeszcze w pełni a kurtki pikowane mocno przebrane, w Van Graafie został mi chyba tylko Ralph Lauren za tysiaka... Gdzie jeszcze szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 15 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2012 Mam pytanie odnośnie woskowanych kurtek z bawełny - jaki jest komfort chodzenia w czymś takim ??? Nie pocimy się za bardzo ?? Moim zdaniem jest duży. Bardzo dobrze chroni przed deszczem i wiatrem. Co do pocenia - przy normalnym wysiłku fizycznym w mieście nie powinieneś być spoconym. Przy wzmożonym (np. w górach z plecakiem) - spocisz się we wszystkim, łącznie z power stretchem i soft shellami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 15 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2012 Poszukuję hitu tego i poprzedniego sezonu czyli granatowej pikowanej kurtki. Gdzie jeszcze szukać? KappAhl ma coś takiego: http://www.kappahl.pl/article/kurtka_342154 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LooQ Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Witam, mam pewne pytanie. Mam zamiar kupić granatową bosmanke albo dyplomatke, wie ktoś gdzie można by znaleźć je w cenie do 500zł(Jeżeli się da). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 Czy ktoś, gdzieś w zakamarkach internetu sprzedaje płaszcze typu ulster, chesterfield w cenie do 1500/2000 pln? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 Czy ktoś, gdzieś w zakamarkach internetu sprzedaje płaszcze typu ulster, chesterfield w cenie do 1500/2000 pln?To nie jest odpowiedź na Twoje pytanie ale rok temu uszyłem w MS Fashion w tej cenie płaszcz. Nie wiem jak to jest teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 Czy ktoś, gdzieś w zakamarkach internetu sprzedaje płaszcze typu ulster, chesterfield w cenie do 1500/2000 pln?To nie jest odpowiedź na Twoje pytanie ale rok temu uszyłem w MS Fashion w tej cenie płaszcz. Nie wiem jak to jest teraz. Powiedzmy, że jest - im więcej opcji tym lepiej Miałem szyć, ale ostatnio nie mam czasu nawet na forum posiedzieć, a co dopiero zdążyć do krawca o normalnej porze. Gdybym teraz zaczął z nim ustalać szczegóły i bawić się w przymiarki to zdążyłbym na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 Kolega zamówił w poniedziałek odbiór za 4 tygodnie - wstępnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kush Napisano 18 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2012 Mam pytanie odnośnie woskowanych kurtek z bawełny - jaki jest komfort chodzenia w czymś takim ??? Nie pocimy się za bardzo ?? Powiem więcej, woskowane np. barbour niebardzo grzeją(beaufort i bedale z takimi mam stycznosc), raczej chronią przed wiatrem i deszczem. Sweter obowiązkowy albo marynarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 Płaszcz camelowy - nudny kolor, który się wyróżnia "Niechęć do koloru camelowego wynika także z dość powszechnego przekonania, że jest to kolor mało uniwersalny, a w dodatku przyporządkowany tylko do pewnych typów urody. Nic bardziej mylnego, gdyż podobnie jak Macaroni Tomato, uważam że „nie ma czegoś takiego jak kolor odpowiedni czy nieodpowiedni dla danej karnacji - są tylko kolory trudniejsze i łatwiejsze” i choć beż zaliczyłbym do tych trudniejszych, to mimo wszystko nie dyskwalifikowałbym go. To, czy konkretna rzecz będzie pasować do danego typu urody zależy także, a może przede wszystkim od tego, z czym ją połączymy. " http://mr-vintage.blogspot.com/2012/11/ ... y-sie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 To raczej wynika z faktu, że część ludzi po prostu gorzej się czuje w jasnych ubraniach. Do tego też dochodzi to, że najpopularniejsze materiały garniturowe mają połyskliwy, zimny odcień, przez co gryzą się z bardzo ciepłą barwą, gorzkiej cameli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 dlaczego wszyscy na tych zdjeciach nosza zamale plaszcze? "Fit first" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SORGE Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 To raczej wynika z faktu, że część ludzi po prostu gorzej się czuje w jasnych ubraniach.Gorzej się czuje w jasnych kolorach? No, może... Moim zdaniem wynika to z czegoś innego. Jasne płaszcze są po prostu mniej praktyczne. Szybciej widać na nich bród. dlaczego wszyscy na tych zdjeciach nosza zamale plaszcze? "Fit first"Bo noszą też za małe marynarki. W ten sposób tworzą komplet. Dobrze, że tym napiętym guzikiem nie odstrzelił fotografa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 Szybciej widać na nich bród. To pod warunkiem, że kąpiesz się w płaszczu w jeziorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 SORGE, chyba niezależnie od tego czy na czymś widać brud bardziej czy słabiej, to pierzesz to tak samo? Więc co za różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SORGE Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 Szybciej widać na nich bród. To pod warunkiem, że kąpiesz się w płaszczu w jeziorze Dokładnie! Ale walnąłem... Ad rem. W zimie w mieście na ulicach wszytko jest brudne. Wystarczy idąc chodnikiem otrzeć się o cudzy samochód lub odśnieżając - nawet o własny. Miałem kiedyś kamela i szybko się z nim pożegnałem. SORGE, chyba niezależnie od tego czy na czymś widać brud bardziej czy słabiej, to pierzesz to tak samo? Więc co za różnica?Serio? To mówisz, że pierzesz swoje płaszcze nawet wtedy, gdy na pierwszy rzut oka nie wymagają prania? Jesteś moim idolem! Postępujesz dokładnie odwrotnie niż 98 % samców chodzących po naszych ulicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 A tak swoją drogą to (przy założeniu braku widocznych zabrudzeń) jak często powinno się oddawać płaszcze do czyszczenia/odświeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 Najlepiej wcześniej zanim poczujesz, że na to pora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2012 Dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi