eye_lip Napisano 29 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2012 Koszule są podobnej jakości. Mnie bardziej pasuje TM Lewin (bardziej dopasowane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 CT to wedlug mnie jakis zart, koszule jeszcze nie sa takie zle, ale swetry to rozmiarowy eksperyment. Zdecydowanie bardziej polecam TM Lewin, jak pisze eye_lip sa lepiej dopasowane i material jest przyjemniejszy w dotyku. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdk Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 koszule jeszcze nie sa takie zle, ale swetry to rozmiarowy eksperyment. dsc. Problem z rozmiarem odpada bo będę w Londynie. Zastanawiam się tylko gdzie zostawić pieniądze (najchętniej "4 za 100 funtów") . Czy wystrzegać się ichniejszych koszul non-iron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Mam T.M.Lewin koszulę typu "easy to iron" i tak rzeczywiście jest. Szczególnie ładnie wychodzą mankiety i kołnierzyk. Wady - szwy dość wrażliwe na temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Tzn.? Wyświecają się? Przymierzam się do zakupu 5-paku (za jakiś miesiąc) i zastanawiałem się nad tymi najbardziej dopasowanymi (fully fitted), które są chyba wszystkie easy iron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Mam fully fitted od TM Lewin. Te z popeliny prasują się dość trudno. Twill'owa zdecydowanie łatwiej. PS. te ff są w zazwyczaj 3 za Ł90. 4 za sto nie widziałem, ale może będzie jakaś promocja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Tzn.? Wyświecają się? Przymierzam się do zakupu 5-paku (za jakiś miesiąc) i zastanawiałem się nad tymi najbardziej dopasowanymi (fully fitted), które są chyba wszystkie easy iron. Udało mi się przepalić szwy na rękawie. Moja wina, zwykle ustawiam temperaturę na maksimum, czego chyba nie powinienem robić, jakkolwiek innym koszulom to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Koszule nawet powinno się prasować w temperaturze dla wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Tzn.? Wyświecają się? Przymierzam się do zakupu 5-paku (za jakiś miesiąc) i zastanawiałem się nad tymi najbardziej dopasowanymi (fully fitted), które są chyba wszystkie easy iron. Mam jedną FF i wszystko było by ok, gdyby nie jeden mankament, a mianowicie koszula ma mały kołnierzyk. Tzn nie jest ciasny, tylko miejsca gdzie się wsadza fiszbiny są krótsze niż zazwyczaj. Fatalny opis, ale nie potrafię tego inaczej wytłumaczyć. Oczywiście jeśli ktoś nie nosi krawata to nie jest raczej większa niedogodność, ale jak już się założy zwis męski to czubki kołnierza wiszą odrobinę w powietrzu. Nie wiem też, czy dotyczy to wszystkich koszul o tym kroju czy linii John Francomb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 koszule jeszcze nie sa takie zle, ale swetry to rozmiarowy eksperyment. dsc. Problem z rozmiarem odpada bo będę w Londynie. Zastanawiam się tylko gdzie zostawić pieniądze (najchętniej "4 za 100 funtów") . Czy wystrzegać się ichniejszych koszul non-iron? Mialem na mysli debilizm rozmiarow dostepnych w tej sieciowce, swetr S ktory mierzylem mial rekawy dluzsze niz moje rece (spodziewalem sie zbyt krotkich rekawow przy moim wzroscie), a jednoczesnie ledwo siegal do mojego pasa. Koszule fully fitted sa dosc ciasne w plecach, jestem dosc szczuply i nie mam mocno rozdbudowanych plecow, a przy FF ledwo sie ruszam. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arros Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Co powiecie o koszulach Pako Lorente? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Koszule nawet powinno się prasować w temperaturze dla wełny Możesz wytłumaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 1 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2012 Kiedyś, dawno temu, natknąłem się na artykuł, gdzie dość solidnie było wytłumaczone, jak szczególnie delikatniejsza bawełna o większej skrętności, szybciej płowieje i nasiąka permanentnie potem. A, że realnie tego typu koszule bardzo łatwo się prasują, więc lepiej dmuchać na zimne. Różnicy łatwości prasowania nie zaobserwowałem przy większej temperaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 1 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2012 Co powiecie o koszulach Pako Lorente?Obawiam się, że nikt nic nie powie. Współcześnie to nie wiem, ale ładnych parę lat temu dostałem dwie w prezencie. Jakość tragiczna, dopasowanie takoż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arros Napisano 1 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2012 Dziękuję, Kyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 http://gqm.ag/O31pSH Koszule i dobór krawatów ,super materiał do łączenia wzorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arros Napisano 6 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2012 Jaki kołnierzyk koszuli oraz jakie wiązanie krawatu (tutaj chyba większość) będą najodpowiedniejsze dla mężczyzny o owalnej twarzy, z wyraźnymi pełnymi policzkami, lekko ostrą brodą oraz nie zarysowanymi kościami policzkowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 6 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2012 Unikałbym kołnierzyków spread, postawiłbym na classic. Wiązanie krawata oczywiście 4inhand (zawszem, do każdej twarzy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 8 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2012 Panowie, kto nie cierpi koszul z kieszonką po lewej stronie, zapraszam do mnie Możemy założyć klub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 8 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2012 zapisuje się w ciemno:-) może utworzymy listę ew. zastosowań tych kieszeni? 1. skasowane bilety MPK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 8 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2012 A jak kieszonka byłaby po prawej, to już OK?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 8 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2012 Ja kładę tam wsuwki do włosów. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 8 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2012 Panowie, kto nie cierpi koszul z kieszonką po lewej stronie, zapraszam do mnie Możemy założyć klub +1. Moim zdaniem kieszonka bardzo zaburza proporcje. Zwłaszcza jeśli nosi się spodnie z normalnym lub podwyższonym stanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdk Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Niestety najmniejsze rozmiary slim fit TM Lewin i Charles Tyrwhitt są na mnie sporo za duże a do tej pory pasujący McNeal (rozm.38) wycofał krój slim fit (na rzecz szerszego modern fit). Jakich "budżetowych" firm koszule mi pozostają? Jak żyć, jednym słowem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Żyć normalnie i pozwolić zarobić krawcowi. Taliowanie to prosta przeróbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi