johnyr7 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2022 9 godzin temu, eye_lip napisał: Tak czy inaczej większość suitsupply dostępnych na wyprz/allegro do 200pln bije IMO wszystko w tej cenie. Te suitsupply z allegro to raczej podróby czy bardziej stare kolekcje, ostatnie rozmiary itp. ? Cytuj
eye_lip Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2022 ?Miałbym chwalić podróby? Cytuj
mgns Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2022 2 godziny temu, johnyr7 napisał: Te suitsupply z allegro to raczej podróby czy bardziej stare kolekcje, ostatnie rozmiary itp. ? Tak, podróby produkowane w fabryce Vistuli i Bytomia Cytuj
johnyr7 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2022 29 minut temu, mgns napisał: Tak, podróby produkowane w fabryce Vistuli i Bytomia Uśmiałem się ... Cytuj
mgns Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2022 10 minut temu, johnyr7 napisał: Uśmiałem się ... to zastanów się, kto by ci podrabiał Susu... Cytuj
johnyr7 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, mgns napisał: to zastanów się, kto by ci podrabiał Susu... No zastanowiłem się, mam dużo pomysłów, więc ? Nie musisz odpowiadać. 1 Cytuj
Velahrn Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Dobra, wyczyściłem temat, kolega dostał 5 pkt na otrzeźwienie. Wróćmy do tematyki koszulowej. 1 Cytuj
abnegat Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Panowie, muszę kupić koszulę ślubną - do noszenia z krawatem, mankiety na spinki, budżet ok. 400 zł. Który z warszawskich sklepów byście aktualnie polecili najbardziej? Cytuj
Cineos Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zacznij od Zack Roman i Macaroni Tomato. 1 Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2022 22 minuty temu, Cineos napisał: Zacznij od Zack Roman i Macaroni Tomato. Ja nie polecam MT , szczególnie jeśli chodzi o popovery , wystające nitki , odpadające guziki ( koszul nie miałem i nie będę miał ) oraz słabą obsługę klienta ( doświadczenie online ) . Cytuj
Stormont Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Popovery z MT są dobre na chodzenie po domu. Nie wstydzisz się, otworzyć drzwi listonoszowi, ale też nie szkoda ci zachlapać tego podczas gotowania. 1 Cytuj
SeraFinn Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Ja bym jeszcze do tych dwóch dodał tiestore.pl a dokładniej ich zakład na Sokołowskiej 9, mają całkiem fajny wybór koszul gotowych w przedziale 350-450 zł - mam 2 koszule gotowe i jedną szytą na miarę nic nie wystaje, ładne wykończenia, guziki ładnie przyszyte etc. ogólnie mogę polecić. 1 Cytuj
tryhp3 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Osovski nie ma już sklepu stacjonarnego w Warszawie? Cytuj
mosze Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Chyba się zwinęli z bluciti. Cytuj
tryhp3 Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2022 W dniu 8.04.2022 o 12:47, B737 napisał: Przyszły i moje dwie pierwsze, zamówione od Merceria koszule. Co do tkanin - nie wiem kto jest producentem, nie ma oznaczenia na koszulach. Chciałem klasyczną, białą i błękitną do garnituru - kołnierzyk kent i klasyczne, proste mankiety. Tak się składa, że nie było takich w ofercie, ale można u nich podmieniać w zamawianej koszuli np. kołnierzyk włoski na klasyczny. Tak zrobiłem. Z efektu jestem generalnie zadowolony, ale mam zgrzyt z dwoma rzeczami, tzn. tym, jak układa się materiał pod szyją jak zapnę ostatni guzik i wielkością wyłogów kołnierzyka (zaskakująco krótkie, na pewno nie schowają mi się pod klapami marynarki garniturowej). Pierwsza z tych rzeczy to oczywiście pewnie błąd w szyciu, natomiast druga - cóż, nie spytałem o wielkość wyłogów i poznałem je dopiero jak odebrałem paczkę. Mam nadzieję, że krawat mi to przykryje. Tak samo wygląda to na obu koszulach. Załączam zdjęcie obrazujące temat marszczenia materiału. Tkanina wygląda tak jak w mojej od nich, w ich wzorniku oznaczona jako Mileta Duca. Do wyboru z białych są jeszcze dwie inne Milety, o większej gramaturze (ja akurat chciałem jak najcieńszą, bo zależało mi na oddychalności). Też mam Kenta ale jego długości sobie przypilnowałem. Tak jak piszesz można sobie wybrać kołnierzyk spośród tych w sklepie, ale akurat długiego Kenta chyba nie mają. Będąc osobiście można wybrać ze wzornika, którego podczas mojej wizyty nie udało się znaleźć Z mojego opisu słownomuzycznego miał być Kent o długości wyłogów około 8,5 cm (tak żeby przynajmniej stykało się z klapami marynarki) i Pani która zbierała zamówienie miała coś dobrać. Finalnie wyszło tak jak na zdjęciu poniżej, wyłogi mają około 9 cm i zachodzą około 1 cm w klapy, co nie do końca widać na zdjęciu (marynarka się przesunęła i wydaje się, że zachodzi nieco więcej). Jak dla mnie coś bliżej 8-8,5 cm było by w tym przypadku optymalne (przynajmniej jeśli chodzi o tą marynarkę). Jeśli chodzi o kołnierzyk to, można sobie też przypilnować zrobienie wymiennych fiszbin. Także możliwości personalizacji jest sporo. Dostarczyłem koszulę na miarę, zaznaczyłem przy tym, że chce 1 cm więcej w barkach, Pani zaznaczyła, że w 100% idealnie jak chce jej nie uszyją, bo oni robią według szablonów a później korygują (przynajmniej tak zrozumiałem). Koniec końców wyszło praktycznie idealnie jak zostało opisane. Pani zauważyła też zegarek, i zmierzyła nadgarstek, tutaj też wyszło idealnie. W paru koszulach na spinki, które mierzyłem miejsca na zegarek było mało (a mam raczej wąski), a w SuSu nie było wcale. 4 Cytuj
krzysztoff Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 Jestem modowym nowicjuszem. Koszule w cenie 250- 400zł. Nie lubię kupować w przez internet wiec wolałbym sklepy stacjonarny. Jakie koszule polecacie? Użytkowanie do biura ale nie do garnitura. Chodzenie na co-dzień w biurze do spodni Casual i klasycznych oraz jeansów. Gdzieś wyczytałem że koszule lambert z włóczanki mają dobrą opinie. Cytuj
mosze Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 Suitsupply na Allegro/outlety na ebay. Cytuj
ciasteczkowy Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 Polecam stawić czoło technofobii. A jeżeli nie i tylko sklepy stacjonarne wchodzą w grę to przynajmniej podać miasto. Cytuj
krzysztoff Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 Niestety miasto Koszalin wiec prościej jest pojechać do Berlina do Suitsupply ? Cytuj
tryhp3 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 W dniu 5.06.2022 o 19:44, krzysztoff napisał: Koszule w cenie 250- 400zł. Gdzieś wyczytałem że koszule lambert z włóczanki mają dobrą opinie. Z grupy Vistula, Lamberty i Lantiery z logiem producenta tkaniny np. Albini, Getzner, Tessitura Monti będą OK. Na wyprzedażach są znaczniej taniej niż 250-400 zł. Jak nie podasz miasta to trudno coś więcej podpowiadać. Cytuj
krzysztoff Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2022 (edytowane) 19 godzin temu, tryhp3 napisał: Z grupy Vistula, Lamberty i Lantiery z logiem producenta tkaniny np. Albini, Getzner, Tessitura Monti będą OK. Na wyprzedażach są znaczniej taniej niż 250-400 zł. Jak nie podasz miasta to trudno coś więcej podpowiadać. Miasto Koszalin. Czy mieliście styczność z koszulami z tego sklepu https://villaro.pl/13-koszule-meskie ? Edytowane 7 Czerwca 2022 przez krzysztoff Dodatkowe pytanie Cytuj
tryhp3 Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2022 @krzysztoff w tym sklepie są różne marki które trafiają do sklepów nie sieciowych. O jakości się nie wypowiem. Ale jak już zacząłeś przeglądać sklepy internetowe to zerknij na https://osovski.pl/ Na promocjach koszule są poniżej twojego przedziału cenowego i są wysokiej jakości. Cytuj
bac Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Jak taka koszula się nazywa? Do garnituru na wesele można ją założyć? Cytuj
jaskokoz Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2022 6 minut temu, bac napisał: Jak taka koszula się nazywa? Do garnituru na wesele można ją założyć? Frakowa, nie. 1 1 Cytuj
pablocito Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Frakowa, nie.Frakowa i to super klasyczna, bez wykładanych mankietów. Aż ciężko o taką. Jeszcze lepsza byłaby z piką na gorsie zamiast plisowania. Absolutnie nie nadaje się do garnituru, a nawet do smokingu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi