HotShotCharlie Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Dzisiaj odebrałem garnitur od Pana Pawelca i muszę przyznać, że "zrobił robotę" Może delikatnie za daleko przesunął guzik, ale przy cenie 50zł, za skracanie rękawów, nogawek i ten guzik to wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 28 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2016 Czyli rekawy poszly dolem... jak wygladaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HotShotCharlie Napisano 28 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2016 Mi się podobają (za bardzo się nie znam) W porównaniu do tego co było, to można powiedzieć, że różnica jest znaczna na korzyść skróconych rękawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kranf Niest Napisano 5 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2016 Dotarły do mnie dzisiaj dwa garnitury z SuSu, to mój pierwszy kontakt z tą marką. Pierwszy garnitur to rozm. 52 (pierwsze 3 zdjęcia), drugi rozm. 50 (kolejne 3 zdjęcia). Marynarka 50 imho leży dość dobrze, ale gorzej ze spodniami. Mam dość masywne uda, spodnie 50 wydają mi się być zbyt opięte. Zarówno spodnie 50 jak i 52 wydają się być do skrócenia, ale to chyba najmniejszy problem. Idealne byłyby chyba spodnie 52 i marynarka 50.. Panowie, proszę o porady i sugestie co jeszcze jest do poprawki/modyfikacji PS: Tak, już wiem, że rękaw w koszuli za krótki. Buty docelowo będą inne, krawat też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 5 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2016 Dotarły do mnie dzisiaj dwa garnitury z SuSu, to mój pierwszy kontakt z tą marką. Pierwszy garnitur to rozm. 52 (pierwsze 3 zdjęcia), drugi rozm. 50 (kolejne 3 zdjęcia). Marynarka 50 imho leży dość dobrze, ale gorzej ze spodniami. Mam dość masywne uda, spodnie 50 wydają mi się być zbyt opięte. Zarówno spodnie 50 jak i 52 wydają się być do skrócenia, ale to chyba najmniejszy problem. Idealne byłyby chyba spodnie 52 i marynarka 50.. Panowie, proszę o porady i sugestie co jeszcze jest do poprawki/modyfikacji PS: Tak, już wiem, że rękaw w koszuli za krótki. Buty docelowo będą inne, krawat też. Nie przejmuj sie butami. Ich tutaj po prostu nie widac. O rozmiarze 50 zapomnij. Teraz korekty 52: Marynarka: Nie wdajac sie w szczegoly techniczne, bo to kazdy krawiec bedzie wiedzial jak zrobic, to: rozpruc gore i dopasowac prawa strone do klapnietego ramienia. Wygladzenie pleckow. Ustawienie poprawnie rekawow. Spodnie: Do rozprucia. Co po rozpruciu: zwezenie w kroku i po bokach ud ( rownomiernie bo Ci sie kantka rozjedzie ) Przodu dokladnie nie widze, ale worek nie zwisa wiec jest niby OK. Tyl do podniesienia bo spodnie opadaja na lydki. Podniesienie mozna ladnie polaczyc ze zwezeniem w kroku. Ok, niedopatrzylem, przod masz opadajacy i tez trzeba podniesc, bo jednak robi sie worek w kroku. Oczywiscie nogwki do skrocenia. No. To na tyle. Jak juz to bedziesz mial zrobione, to wtedy mozesz sie zaczac martwic o butki i krawat. Wczesniej nie ma sensu bo wygladaja o niebo lepiej niz garnitur. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 5 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2016 Ach, zakrecil sie czlowiek na spodniach za o rekawach zapomnial... Jak juz bedziesz mial pruta marynarke i wypruwane rekawy, to mozna je przy okazji skrocic gora no i zwezyc dolem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 5 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2016 Z ciekawości. Od czego zależą te marszczenia na rękawach, od budowy ciała? Sam nigdy nie miałem takiego efektu, a marynarek Suitsupply mam kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 5 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2016 Z ciekawości. Od czego zależą te marszczenia na rękawach, od budowy ciała? Sam nigdy nie miałem takiego efektu, a marynarek Suitsupply mam kilka. Te marszczenia zaleza od Twojej sylwetki. To kwestia plecow. Ulozenie rak jest rozne przy wyprostowanej sylwetce i przy zgarbionej. Co wiecej.. inne ulozenie rak masz rano jak jestes wypoczety i wieczorem jak juz jestes wymeczony po calym dniu:) Ale takie marszczenia trzeba usunac. Nieladnie to wyglada. Sam mam jedna marynarke, ktora byla szyta w styczniu pare lat temu. Nie zmieniam w niej nic. Bo jak pasuje i rekawy sie nie marszcza to znak... ze trzeba sie udac do fizjoterapeuty do nastawienia;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kranf Niest Napisano 5 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2016 Nie przejmuj sie butami. Ich tutaj po prostu nie widac. O rozmiarze 50 zapomnij. Teraz korekty 52: Marynarka: Nie wdajac sie w szczegoly techniczne, bo to kazdy krawiec bedzie wiedzial jak zrobic, to: rozpruc gore i dopasowac prawa strone do klapnietego ramienia. Wygladzenie pleckow. Ustawienie poprawnie rekawow. Spodnie: Do rozprucia. Co po rozpruciu: zwezenie w kroku i po bokach ud ( rownomiernie bo Ci sie kantka rozjedzie ) Przodu dokladnie nie widze, ale worek nie zwisa wiec jest niby OK. Tyl do podniesienia bo spodnie opadaja na lydki. Podniesienie mozna ladnie polaczyc ze zwezeniem w kroku. Ok, niedopatrzylem, przod masz opadajacy i tez trzeba podniesc, bo jednak robi sie worek w kroku. Oczywiscie nogwki do skrocenia. No. To na tyle. Jak juz to bedziesz mial zrobione, to wtedy mozesz sie zaczac martwic o butki i krawat. Wczesniej nie ma sensu bo wygladaja o niebo lepiej niz garnitur. No to rozmiar 50 sobie daruję. Sporo będzie tych poprawek Co do tego opadniętego ramienia to głównie kwestia uchwycenie mnie w jakiejś dziwnej pozycji, przepraszam za mylące zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 5 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2016 No to rozmiar 50 sobie daruję. Sporo będzie tych poprawek Co do tego opadniętego ramienia to głównie kwestia uchwycenie mnie w jakiejś dziwnej pozycji, przepraszam za mylące zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Ja bym odesłał 2 garnitury i szukał innego fasonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Ja bym odesłał 2 garnitury i szukał innego fasonu. I myslisz, ze nie bedzie mu sie robil worek w kroku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Mi też się wydaje, że ten garnitur leży dramatycznie źle i łatwiej będzie po prostu poszukać innego (inny krój w SS albo inna firma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Mi też się wydaje, że ten garnitur leży dramatycznie źle i łatwiej będzie po prostu poszukać innego (inny krój w SS albo inna firma). I tutaj wlasnie pojawiaja sie watpliwosci:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin27 Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Ja też szukał bym po prostu nowego garnituru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kranf Niest Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Jeśli dalej SuSu, to który fason? Na zdjęciach jest Napoli. Potrzebuję klasycznego, to na ślub, do tego własny. Lazio to praktycznie ten sam fason, tyle że wytaliowany. York jest dostępny aktualnie tylko w jednym kolorze, zbyt ciemnym jak na moje potrzeby. Livorno jest trochę więcej, ale nie ma obecnie rozmiaru 52. Zresztą, wymiary spodni identyczne jak w Napoli, tylko marynarka trochę krótsza w rękawach i węższa w ramionach.. W zasięgu ewentualnie jeszcze Sienna, ale różnica w cenie to w przeliczeniu ponad 600 zł, a i tak bez poprawek by się nie obeszło. A jeśli nie SuSu, to jaka inna firma? Z tego co już wyczytałem na forum ciężko będzie za niecałe 1200 zł dostać od rodzimych producentów garnitur half-canvas w porównywalnej jakości. Odnoszę wrażenie, że tak jak sugeruje adwa w innych garniturach RTW problemy będą bardzo podobne. Za przeproszeniem, z gówna bicza nie ukręcę (mam tu raczej na myśli niedoskonałości i specyfikę mojej sylwetki a nie wady RTW ). Skłaniam się ku proponowanym przeróbkom. Bespoke jest jeszcze poza moim zasięgiem zarówno pod względem finansowym jak i braku odpowiedniej wiedzy. Jestem z Trójmiasta, myślę że udam się z tą sprawą do pracowni Michała Stenki, którego na forum już polecano. Tak właściwie to będę zadowolony jeśli garnitur po poprawkach będzie leżał poprawnie. Subtelniejszych niedoskonałości swoją niewyrobioną percepcją i tak raczej nie dostrzegę, więc będą one dla mnie do zaakceptowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Kup dobre buty za te 1200 zł, na garnitur i tak nikt nie zwróci uwagi, to może być tańszy byle z wełny i podanym producentem tkaniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Kup dobre buty za te 1200 zł, na garnitur i tak nikt nie zwróci uwagi, to może być tańszy byle z wełny i podanym producentem tkaniny 266 postów od 5 miesięcy na forum... i takie kwiatki... Niestety SuSu, tak jak każdy producent na jednym leży dobrze, a na innym źle. Ja bym wybrał się do krawca, aby ocenił sens poprawek. Faktycznie obecny stan jest daleki od zadowalającego - ale przynajmniej poprawiać będziesz przyzwoicie wykonany garnitur, a nie "byle co" klejone po całości z metką np. VBC. Wszystkie modele z wyjątkiem Washington z blue i purlple line mają taki sam krój spodni (bodajże Brescia). York to dobry wybór na własny ślub i przyda się w przyszłości nie raz - bo pasuje na każdą formalną okazję (od okoliczności prywatnych do biznesowych). Bardzo fajna wełna VBC. Jeśli rozmiar przypasuje, to warto rozważyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 266 postów od 5 miesięcy na forum... i takie kwiatki... Az mi lzy z oczu polecialy.... <lol> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Prosze o poradę. Muszę obciąć kilkanaście cm z dł. Po tej operacji nogawka na dole będzie miała 21 cm szerokości. Chciałbym żeby to docelowo było 19 cm. Spodnie są komfortowe w pasie, biodrach i udach. Czy można zwęzić o te 2 cm tylko od kolana w dół. Jesteście w stanie coś poradzić na podstawie tej fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Prosze o poradę. Muszę obciąć kilkanaście cm z dł. Po tej operacji nogawka na dole będzie miała 21 cm szerokości. Chciałbym żeby to docelowo było 19 cm. Spodnie są komfortowe w pasie, biodrach i udach. Czy można zwęzić o te 2 cm tylko od kolana w dół. Jesteście w stanie coś poradzić na podstawie tej fotki? Da sie. Spodnie do rozprucia i skrojenia na nowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Świetnie. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Sugeruję zacząć zwężać powyżej kolana. Inaczej mogą się łamać w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 OK. Przekażę sugestie krawcowej. Kuszą mnie manszety jak u Ciebie, ale chyba mam za krótkie nogi na takie zabawy (jaka może być minimalna szerokość takich zakładek?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 Sugeruję zacząć zwężać powyżej kolana. Inaczej mogą się łamać w tym miejscu. od uda, nie od kolana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi