Gość Arros Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2012 Wróć, chodziło mi o kieszeń na klatce piersiowej, gdzie zwykle wkłada się poszetkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2012 Brustaszy raczej nie da się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2012 Wróć, chodziło mi o kieszeń na klatce piersiowej, gdzie zwykle wkłada się poszetkę. Tak jak napisał Constantin, brustasza, ale w przeciwieństwie do kolegi uważam, że da się zrobić, lecz nakładaną, tylko nie do każdej marynarki pasuje i nad jej niepraktycznością wypowiadało się już kilku użytkowników (nie pamiętam kto dokładnie), co do ceny to nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2012 Z tą niepraktycznością to nieporozumienie - po prostu nie można w nakładaną kieszonkę pchać grubego lnu. Cienka, nieduża chusteczka będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jfk Napisano 7 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2012 Pytanie pt. "szukam krawca". Dobry, solidny krawiec męski do przeróbek (typówka - rękawy, taliowanie marynarek, spasowanie spodnie, etc., etc.) w Krakowie. Będę bardzo wdzięczny za propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 7 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2012 Pytanie pt. "szukam krawca". Dobry, solidny krawiec męski do przeróbek (typówka - rękawy, taliowanie marynarek, spasowanie spodnie, etc., etc.) w Krakowie. Będę bardzo wdzięczny za propozycje. http://www.forum.butwbutonierce.pl/view ... f=2&t=2175 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jfk Napisano 7 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2012 ...dzięki wielkie! Złapałeś mnie w momencie kiedy próbowałem usunąc posta, ponieważ udało mi się wyszperać informację wyszukiwarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 7 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2012 ...dzięki wielkie! Złapałeś mnie w momencie kiedy próbowałem usunąc posta, ponieważ udało mi się wyszperać informację wyszukiwarką. Wiesz, że będziesz sie smażył w piekle za zadanie pytania tutaj zamiast najpierw szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 14 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2012 Kupiłem w sh klubową marynarkę. Leży OK poza ramionami bo ma wszyte jakieś dość spore poduszki. Da się je wyjąć, wsadzić mniejsze i ile +/- to kosztuje? I gdzie/u kogo w Wwie lub Bialymstoku to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 15 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2012 Kupiłem w sh klubową marynarkę. Leży OK poza ramionami bo ma wszyte jakieś dość spore poduszki. Tzn. leży źle przez za duże poduszki (na plecach pod kołnierzem robią się poziome fałdy) czy leży dobrze tylko niewygodnie Ci z tymi poduszkami? Da się je wyjąć, wsadzić mniejsze i ile +/- to kosztuje? I gdzie/u kogo w Wwie lub Bialymstoku to zrobić? Da się i nie jest to skomplikowane. Tylko pamiętaj o tym, że jak zmienisz poduszki na mniejsze to ramiona opadną i marynarka będzie inaczej leżeć (lepiej lub gorzej, zależy od odpowiedzi na pierwsze pytanie). Ewentualna przeróbka ramion to już większa zabawa wymagająca odprucia, skorygowania i przyszycia na nowo rękawów. Nie znam odpowiedzi na pytanie o ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 15 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2012 Tzn. leży źle przez za duże poduszki (na plecach pod kołnierzem robią się poziome fałdy) czy leży dobrze tylko niewygodnie Ci z tymi poduszkami?Ramiona wydają się jakieś takie duże/barczyste z tymi poduszkami, jak w marynarkach z lat 80-tych Wszystko leży OK, nie jest niewygodnie poza subiektywnym odczuciem, że nie wygląda to "zgrabnie". A może to marynarka z lat 80-tych? Wygląda bardzo podobnie (poza zgrabniejszym dołem) jak ta tutaj http://www.styleforum.net/t/293846/what ... st_5317095 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2012 Wygląda bardzo podobnie (poza zgrabniejszym dołem) jak ta tutaj http://www.styleforum.net/t/293846/what ... st_5317095 Aha, ale do tego Twoja jest jednorzedowa i przez to ma inne klapy, czyli wyglada podobnie tylko, że inaczej. Nie łatwiej wrzucic zdjęcie marynarki na sobie? Ile to będzie kosztowac to powie ci krawiec jak zobaczy marynarkę na Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 15 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2012 Aha, ale do tego Twoja jest jednorzedowa i przez to ma inne klapy, czyli wyglada podobnie tylko, że inaczej.Moja to klasyczna dwurzędowa marynarka klubowa, taka jak ta: http://www.ekrawiec.pl/obrazy/k2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 16 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2012 Taliował ktoś pikowaną kurtkę lub trencz? Zastanawiam się czy są to usługi możliwe do wykonania w polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 16 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2012 Aha, ale do tego Twoja jest jednorzedowa i przez to ma inne klapy, czyli wyglada podobnie tylko, że inaczej.Moja to klasyczna dwurzędowa marynarka klubowa, taka jak ta: http://www.ekrawiec.pl/obrazy/k2.jpg Jak nie pokażesz jak ta marynarka na Tobie leży to w żaden sposób nie będziemy w stanie Ci doradzić. Jakiekolwiek zdjęcia innych marynarek na innych osobach są w tym przypadku bezwartościowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 16 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2012 Jak nie pokażesz jak ta marynarka na Tobie leży to w żaden sposób nie będziemy w stanie Ci doradzić. Jakiekolwiek zdjęcia innych marynarek na innych osobach są w tym przypadku bezwartościowe.To dopiero po 1.XI, zostawiłem ją w domu w innym mieście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawada Napisano 18 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2012 Witam, mam pytanie czy jest możliwa zmiana zaprasowania klap marynarki. Posiadam marynarkę na 3 guziki, obecnie zaprasowana jest na poziomie około - 1,5-2cm nad najwyższym guzikiem. Chciałbym mieć ją zaprasowaną tak by była na 2 i pół guzika. Jeśli wiecie piszcie, interesuje mnie też(jeśli jest to oczywiście możliwe) gdzie można dokonać takiej 'operacji' oraz jakie to są koszty, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 18 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2012 Wiem że niektórzy próbowali i chyba byli zadowoleni. Sam nie wierzę w to, że samo zaprasowanie da dobry efekt. Żeby klapy dobrze się układały kołnierz musiałby być skorygowany, tak aby trzymał klapy w nowej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 18 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2012 Idź do krawca, który wie o co chodzi w takim zabiegu jak się zdziwi że chcesz coś takiego to lepiej zwiewać. Musi ocenić wykrój wyłogów, konstrukcję klap... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 18 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2012 Zrobiłem to sam w dwóch marynarkach - w pierwszym przypadku wyszło nieźle; w drugim niestety, jak pisze Ernestson - chyba trzeba skorygować kołnierz, bo klapy nie dają się 'poskromić' i nieładnie odstają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 19 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2012 Mogę tylko potwierdzić. Taka zmiana wymaga interwencji krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawada Napisano 19 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2012 Czy ktoś z Was mógłby polecić krawca w Poznaniu. który mógłby się tego podjąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 20 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2012 (...) zmiana zaprasowania klap marynarki (...) Takie wpisy u Mr Vintage przypomniały mi się przed http://mr-vintage.blogspot.com/2010/07/loro-piana.html i po http://mr-vintage.blogspot.com/2010/11/ ... -pary.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJN Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Szanowni, Postanowiłem, że doprowadze do stanu używalności garnitur zakupiony ok. 3 lata temu na studniówkę. Dość dobrej marki, granatowy lecz przy zakupie byłem jeszcze zielony w temacie klasycznej elegancji i dałem wcisnąć sobie przez obsługe za duży garnitur. Stąd potrzeba poprawienia praktycznie wszystkiego - długośc i szerokość rekawów, taliowanie, szerokość pleców, wypełnienie ramion i spodnie. Zdaję sobie sprawę z ceny tych przeróbek, ale przy cenie garnituru wydają się opłacalnym kosztem. Kto w Warszawie mógłby się podjąc takiego wyzwania? Myślałem o p. Mazurze z Chmielnej. Czy wyrobię się w cenie ok. 300 zl za wszystkie poprawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Zgodnie z tym co opisałeś, ciężko będzie, ale spróbuj, idź, porozmawiaj, może postaraj się trochę ponegocjować, choć o ile pamiętam Macaroni pisał kiedyś, że z Panem Józefem nie można się targować. Zwróć uwagę na jeszcze jedno, niektórych marynarek nie da się przerobić w taki sposób, żeby pasowały tak jak to sobie wyobrażamy i żaden krawiec tu nic nie pomoże, marynarka beżowego garnituru: viewtopic.php?f=1&t=4&start=6160 edit: literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi