Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dotarły do mnie dzisiaj dwa garnitury z SuSu, to mój pierwszy kontakt z tą marką.  

Pierwszy garnitur to rozm. 52 (pierwsze 3 zdjęcia), drugi rozm. 50 (kolejne 3 zdjęcia).

Marynarka 50 imho leży dość dobrze, ale gorzej ze spodniami. Mam dość masywne uda, spodnie 50 wydają mi się być zbyt opięte. Zarówno spodnie 50 jak i 52 wydają się być do skrócenia, ale to chyba najmniejszy problem.

Idealne byłyby chyba spodnie 52 i marynarka 50.. Panowie, proszę o porady i sugestie co jeszcze jest do poprawki/modyfikacji :)

PS: Tak, już wiem, że rękaw w koszuli za krótki. Buty docelowo będą inne, krawat też. ;)

post-8608-0-83715200-1462476084_thumb.jp

post-8608-0-16242600-1462476095_thumb.jp

post-8608-0-65564500-1462476105_thumb.jp

post-8608-0-90424100-1462476115_thumb.jp

post-8608-0-11256600-1462476127_thumb.jp

post-8608-0-25917800-1462476137_thumb.jp

Opublikowano

Dotarły do mnie dzisiaj dwa garnitury z SuSu, to mój pierwszy kontakt z tą marką.  

Pierwszy garnitur to rozm. 52 (pierwsze 3 zdjęcia), drugi rozm. 50 (kolejne 3 zdjęcia).

Marynarka 50 imho leży dość dobrze, ale gorzej ze spodniami. Mam dość masywne uda, spodnie 50 wydają mi się być zbyt opięte. Zarówno spodnie 50 jak i 52 wydają się być do skrócenia, ale to chyba najmniejszy problem.

Idealne byłyby chyba spodnie 52 i marynarka 50.. Panowie, proszę o porady i sugestie co jeszcze jest do poprawki/modyfikacji :)

PS: Tak, już wiem, że rękaw w koszuli za krótki. Buty docelowo będą inne, krawat też. ;)

Nie przejmuj sie butami. Ich tutaj po prostu nie widac. 

O rozmiarze 50 zapomnij. 

Teraz korekty 52:

Marynarka:

Nie wdajac sie w szczegoly techniczne, bo to kazdy krawiec bedzie wiedzial jak zrobic, to: rozpruc gore i dopasowac prawa strone do klapnietego ramienia.

Wygladzenie pleckow. 

Ustawienie poprawnie rekawow. 

Spodnie:

Do rozprucia.

Co po rozpruciu: zwezenie w kroku i po bokach ud ( rownomiernie bo Ci sie kantka rozjedzie )

Przodu dokladnie nie widze, ale worek nie zwisa wiec jest niby OK. 

Tyl do podniesienia bo spodnie opadaja na lydki. Podniesienie mozna ladnie polaczyc ze zwezeniem w kroku.

Ok, niedopatrzylem, przod masz opadajacy i tez trzeba podniesc, bo jednak robi sie worek w kroku.

Oczywiscie nogwki do skrocenia. 

No. 

To na tyle.

Jak juz to bedziesz mial zrobione, to wtedy mozesz sie zaczac martwic o butki i krawat. Wczesniej nie ma sensu bo wygladaja o niebo lepiej niz garnitur. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ach, zakrecil sie czlowiek na spodniach za o rekawach zapomnial...

Jak juz bedziesz mial pruta marynarke i wypruwane rekawy, to mozna je przy okazji skrocic gora no i zwezyc dolem...

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Z ciekawości. Od czego zależą te marszczenia na rękawach, od budowy ciała? Sam nigdy nie miałem takiego efektu, a marynarek Suitsupply mam kilka.

Te marszczenia zaleza od Twojej sylwetki. To kwestia plecow. Ulozenie rak jest rozne przy wyprostowanej sylwetce i przy zgarbionej. 

Co wiecej.. inne ulozenie rak masz rano jak jestes wypoczety i wieczorem jak juz jestes wymeczony po calym dniu:)

Ale takie marszczenia trzeba usunac. Nieladnie to wyglada. Sam mam jedna marynarke, ktora byla szyta w styczniu pare lat temu. Nie zmieniam w niej nic. Bo jak pasuje i rekawy sie nie marszcza to znak... ze trzeba sie udac do fizjoterapeuty do nastawienia;)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Nie przejmuj sie butami. Ich tutaj po prostu nie widac. 

O rozmiarze 50 zapomnij. 

Teraz korekty 52:

Marynarka:

Nie wdajac sie w szczegoly techniczne, bo to kazdy krawiec bedzie wiedzial jak zrobic, to: rozpruc gore i dopasowac prawa strone do klapnietego ramienia.

Wygladzenie pleckow. 

Ustawienie poprawnie rekawow. 

Spodnie:

Do rozprucia.

Co po rozpruciu: zwezenie w kroku i po bokach ud ( rownomiernie bo Ci sie kantka rozjedzie )

Przodu dokladnie nie widze, ale worek nie zwisa wiec jest niby OK. 

Tyl do podniesienia bo spodnie opadaja na lydki. Podniesienie mozna ladnie polaczyc ze zwezeniem w kroku.

Ok, niedopatrzylem, przod masz opadajacy i tez trzeba podniesc, bo jednak robi sie worek w kroku.

Oczywiscie nogwki do skrocenia. 

No. 

To na tyle.

Jak juz to bedziesz mial zrobione, to wtedy mozesz sie zaczac martwic o butki i krawat. Wczesniej nie ma sensu bo wygladaja o niebo lepiej niz garnitur. 

No to rozmiar 50 sobie daruję. Sporo będzie tych poprawek :D Co do tego opadniętego ramienia to głównie kwestia uchwycenie mnie w jakiejś dziwnej pozycji,

przepraszam za mylące zdjęcie.

Opublikowano

No to rozmiar 50 sobie daruję. Sporo będzie tych poprawek :D Co do tego opadniętego ramienia to głównie kwestia uchwycenie mnie w jakiejś dziwnej pozycji,

przepraszam za mylące zdjęcie.

:)

Opublikowano

Mi też się wydaje, że ten garnitur leży dramatycznie źle i łatwiej będzie po prostu poszukać innego (inny krój w SS albo inna firma).

I tutaj wlasnie pojawiaja sie watpliwosci:)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Jeśli dalej SuSu, to który fason? Na zdjęciach jest Napoli. Potrzebuję klasycznego, to na ślub, do tego własny. ;)

Lazio to praktycznie ten sam fason, tyle że wytaliowany. York jest dostępny aktualnie tylko w jednym kolorze, zbyt ciemnym jak na moje potrzeby.

Livorno jest trochę więcej, ale nie ma obecnie rozmiaru 52. Zresztą, wymiary spodni identyczne jak w Napoli, tylko marynarka trochę krótsza w rękawach i węższa w ramionach.. W zasięgu ewentualnie jeszcze Sienna, ale różnica w cenie to w przeliczeniu ponad 600 zł, a i tak bez poprawek by się nie obeszło.

A jeśli nie SuSu, to jaka inna firma? Z tego co już wyczytałem na forum ciężko będzie za niecałe 1200 zł dostać od rodzimych producentów garnitur half-canvas w porównywalnej jakości. 

Odnoszę wrażenie, że tak jak sugeruje adwa w innych garniturach RTW problemy będą bardzo podobne. Za przeproszeniem, z gówna bicza nie ukręcę (mam tu raczej na myśli niedoskonałości i specyfikę mojej sylwetki a nie wady RTW ;) ). Skłaniam się ku proponowanym przeróbkom. Bespoke jest jeszcze poza moim zasięgiem zarówno pod względem finansowym jak i braku odpowiedniej wiedzy. 

Jestem z Trójmiasta, myślę że udam się z tą sprawą do pracowni Michała Stenki, którego na forum już polecano. 

Tak właściwie to będę zadowolony jeśli garnitur po poprawkach będzie leżał poprawnie. Subtelniejszych niedoskonałości swoją niewyrobioną percepcją i tak raczej nie dostrzegę, więc będą one dla mnie do zaakceptowania ;)

Opublikowano

Kup dobre buty za te 1200 zł, na garnitur i tak nikt nie zwróci uwagi, to może być tańszy byle z wełny i podanym producentem tkaniny   8-)

:shock: 266 postów od 5 miesięcy na forum... i takie kwiatki...

Niestety SuSu, tak jak każdy producent na jednym leży dobrze, a na innym źle. Ja bym wybrał się do krawca, aby ocenił sens poprawek. Faktycznie obecny stan jest daleki od zadowalającego - ale przynajmniej poprawiać będziesz przyzwoicie wykonany garnitur, a nie "byle co" klejone po całości z metką np. VBC. 

Wszystkie modele z wyjątkiem Washington z blue i purlple line mają taki sam krój spodni (bodajże Brescia). 

York to dobry wybór na własny ślub i przyda się w przyszłości nie raz - bo pasuje na każdą formalną okazję (od okoliczności prywatnych do biznesowych). Bardzo fajna wełna VBC.  Jeśli rozmiar przypasuje, to warto rozważyć.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Prosze o poradę.

Muszę obciąć kilkanaście cm z dł. Po tej operacji nogawka na dole będzie miała 21 cm szerokości. Chciałbym żeby to docelowo było 19 cm. Spodnie są komfortowe w pasie, biodrach i udach. Czy można zwęzić o te 2 cm tylko od kolana w dół. Jesteście w stanie coś poradzić na podstawie tej fotki?

5041291_tk32.jpg

Opublikowano

Prosze o poradę.

Muszę obciąć kilkanaście cm z dł. Po tej operacji nogawka na dole będzie miała 21 cm szerokości. Chciałbym żeby to docelowo było 19 cm. Spodnie są komfortowe w pasie, biodrach i udach. Czy można zwęzić o te 2 cm tylko od kolana w dół. Jesteście w stanie coś poradzić na podstawie tej fotki?

5041291_tk32.jpg

Da sie. Spodnie do rozprucia i skrojenia na nowo. 

• Oceniam pozytywnie 1