eye_lip Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 Whitesnake - Co masz na myśli pisząc o oryginalności? Jest to vintage omega bez wątpienia, ale to czy ma wszystkie elementy oryginalne z danej lini modelowej i rocznika to może powiedzieć tylko ktoś kto siedzi w temacie (ja na pewno nie). @sword W Zurichu jest fajny duży komis z zegarkami, byłem tam w 2007 roku - mnóstwo zegarków, nie pamiętam teraz adresu może wyguglujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 Może Uhren Atelier: http://www.uhrenatelier.ch , albo Greenwich MT: http://www.greenwich.ch/?page=uhren ? To tak po szybkim googlowaniu. Zajrzę, regularnie przelatuję przez Zurych (rzadko wychodzę z lotniska - co oni tam mają za lotnisko!, ale teraz będę miał motywację). I w takim miejscu można brać Twoim zdaniem w ciemno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 Whitesnake - Co masz na myśli pisząc o oryginalności? Jest to vintage omega bez wątpienia, ale to czy ma wszystkie elementy oryginalne z danej lini modelowej i rocznika to może powiedzieć tylko ktoś kto siedzi w temacie (ja na pewno nie).Ja tez sam bym nie potrafił. Zegarmistrz, który serwisuje mi starsze zegarki twierdzi, ze jedynie szkiełko nie jest oryginalne. Miał poczatkowo wątpliwości, co do indeksów, szczególnie tych bez cyferek (nie wiem jak to sie nazywa), ale ostatecznie określił go jako oryginał i to regularnie serwisowany.Choć szczerze mówiąc, nie mialo to dla mnie dużego znaczenia. Nieoryginalnosc z pewnością nie powstrzymalaby mnie przed zakupem. Wszedłem do zegarmistrza, wstyd dzisiaj przyznać, po baterie do zegarka, a wyszedłem , jak mi sie wtedy wydawało, z najpiękniejszym zegarkiem na świecie. Miłość od pierwszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 @sword - To ten drugi adres Gość się raczej zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 Przy okazji mój ostatni zakup. Longines Presence, ok 2012 rok, szafir, w środku 2892 pełne zdobienia. Mały 34,5mm klasyk. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jash Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 Bardzo mi się kiedyś podobał ten Longines, może poza paskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 To jest krokodyl granatowy, oryginalny pasek rzeczywiście był słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 18 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2014 Teścik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2014 Wrzuciłem parę fotek na kmziz: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/105914-longines-presence/#entry1210445 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2014 Ładny ten Longines - dobrze, że zaznaczasz, że jest cienki (7mm przy automacie to chyba imponujący wynik). I mnie też pasek średnio podchodzi, ale to w końcu Ty jesteś od pasków ekspertem, więc widocznie tak ma być. Tak z ciekawości - do ilu, Waszym zdaniem, warto licytować tę aukcję? http://allegro.pl/omega-seamaster-automatic-61-over-size-14k-rarytas-i4230315837.html Szkoda, że wszystkie zegarki na allegro są wystawione ze szpetnymi paskami/bransoletami, wolałbym kupić sam zegarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smamaj Napisano 23 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2014 http://allegro.pl/fortis-atlantic-worldmaster-mechanizm-swiss-fhf-96-i4266233183.html czy ktoś zna się może na zegarkach fortis i jest w stanie powiedzieć czy to real deal czy fake? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2014 Leave it. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smamaj Napisano 23 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2014 thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2014 Zenith Elite HW - superpłaski, ręczny naciąg na in-housie Elite 650. Zdjęcie od sprzedawcy, ale już zakupiony Nie mogę się doczekać aż przyleci z Texasu Przy okazji, w związku z zakupem, powyższy => klik Longines szuka nabywcy - jakby ktoś z forumowiczów chciał zanim wystawię to info na PW. Fotka Zenitha: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 30 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2014 Gratuluję Filipie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2014 Dziękuję. Tak wyglądał model który miałem (fotka mojego egz.) kiedyś: Wersja HW powyższego tak: Były też giloszowane tarcze w podstawowych wersjach oraz ze wskaźnikiem rezerwy chodu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorian Napisano 30 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2014 Ten Twój poprzedni był naprawdę mocny. Ale przy Zenithach to w sumie większość jest świetna. G. z KMZiZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 31 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2014 Fakt fajny był, później jeszcze miałem port royala prostokąta na tym samym mechaniźmie, w czasach dolara za 2zł Można było kupować bezstresowo fajne zegarki, teraz zupełnie inne ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 31 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2014 Mam pytanie do osób doświadczonych w handlu zegarkami. Czy kupując zegarek (za ok. 3k PLN) bezpośrednio od szanowanego kolekcjonera (bez pośrednictwa serwisu aukcyjnego) na odległość (tj. nie z ręki do ręki, ale przez bank i pocztę) zwyczaj w środowisku zegarkowym jest taki, że spisuje się umowę sprzedaży, czy propozycja sporządzenia takiej umowy jest nie na miejscu i wszystko idzie "na słowo" (w kwestiach dowodowych pozostają maile). Jestem prawnikiem i prostą umowę spisałbym sam. Taka umowa w przypadku konfliktu może przydać się obu stronom, nie tylko kupującemu... Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 31 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2014 Zwykle nie spisuje się umowy wśród kolegów, kolekcjonerów itp. ale jeśli kupujesz od handlarza to normalne, że powinieneś dostać fakturę np. vat-marża, umowa też będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2014 Koledzy, w związku z naszą współpracą ze Stowarzyszeniem Klub Miłośników Zegarów i Zegarków mamy do rozdysponowania wśród naszych forumowiczów zainteresowanych tematyką zegarków 3 wejściówki na doroczne (dziesiąte) spotkanie KMZiZ, 13-14 czerwca 2014. Proszę o zgłoszenia. Jeżeli będzie ich więcej niż wejściówek, rozstrzgnięcie na drodze losowania. Przeklejam z KMZiZ informację o imprezie 13 czerwca od 19 do ...Panorama Bar - Marriott WarszawaCelebracja 10lecia KMZiZ w gronie wszystkich zaproszonych Gości, Partnerów i Sponsorów - uroczysty koktailStroje - smart casualSpotkanie Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków14 czerwca 2014 Hotel Marriott Warszawa al. Jerozolimskie 65/79Sala Baltic II piętroAgenda spotkania09.30 Oficjalne powitanie Gości przez prezesa Klubu Miłosników Zegarów i Zegarków Dariusza Chlastawę oraz krótkie omówienie punktów agendy09.45 Prezentacja manufaktury De Bethune.10.30 Prezentacja manufaktury HYT.11.15 Przerwa kawowa.11.30 Prezentacja manufaktury C.F.Bucherer przygotowana wspólnie z firmą Jubitom – przedstawicielem tej marki w Polsce12.30 Prezentacja Paul Picot – przygotowana wspólnie z firmą Pracownia Czasu – przedstawicielem tej marki w Polsce .13.15 Lunch.14.15 Prezentacja oficjalnego klubu Vacheron Constantin ( Alexandre Ghotbi www.thehourlounge.com ) .14.45 Prezentacja manufaktury Bvlgari –przygotowana wspólnie z Hermitage Boutique15.30 Przerwa kawowa15.45 Wręczenie nagród „Wskazówka 2014 „16.00 Uroczyste wręczenie zegarków D. Dornblueth & Sohn ( limited edition 10th anniversary KMZiZ ) - Pan Dirk Dornblueth16.30 Prezentacja przedstawicieli manufaktur Chronos Art oraz Xiccor17.00 Loteria z nagrodami ufundowanymi przez sponsorów i partnerów spotkania.17.15 Planowane zakończenie spotkania.17:30 Rozpoczęcie Walnego Zgromadzenia Stowarzyszenia KMZiZW trakcie spotkania będzie można obejrzeć wystawę zegarków zaproszonych firm jak również skorzystać z możliwości zrobienia wspólnych fotografii oraz innych atrakcji – niespodzianek ☺ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 3 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2014 koledzy, oferta wciąż aktualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 4 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2014 Podoba mi się połączenie kolorów. A co o wnętrznościach tego zegarka powiedzą koledzy-eksperci? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2014 W środku 8500 czyli aktualnie podstawowy kaliber Omegi, robiony przez Ete, całkiem ładny i ciekawy werk, dobra rezerwa chodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2014 Potwierdzam, znakomity mechanizm, dokładność praktycznie kwarcowa, rezerwa ok. 60 godzin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi