eye_lip Napisano 30 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2011 Uważam, że połączenie centralnej sekundy ze skaczącą godziną nie jest zbyt fortunne i odbiera urok tego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 31 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2011 zegarek jak najbardziej OK, tylko nie w kontekście "inwestowania", ot solidny garniturowiec przyzwoitej marki. Co do alternatyw to trochę by było , pogooglaj choćby za zegarkami: Epos, Oris (model classic date w szczególności), Stowa (model Antea), Seiko robione na japoński rynek (zobacz modele, których numer referencyjny zaczyna się literkami SARB) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Ten model Longinesa na żywo prezentuje się wyjątkowo kiepsko - pasek jak za 20zł, ubogie wykonanie a przede wszystkim rotor chodzi bardzo głośno. Zegarek jest płaski, ma pełny dekiel - nie wiem czy to nie jakiś błąd konstrukcyjny. Kilka razy byłem świadkiem oddawania tego modelu do serwisu z powodu awarii mechanizmu automatycznego naciągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Jeśli Longines to zdecydowanie Conquest w stali lub Hydroconquest (taki jak wrzucałem na poprzedniej stronie). Wspomniane przez Kyle'a klasyczne Orisy są świetnym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Potrzeba mi zegarek, który będzie pasował i do garnituru i do swetra z koszulą, przy czym będzie elegancki. Chciałbym wydać maks 3-4 tyś. przy takich wymaganiach i cenie to zobacz Oris Artelier Date. Warto jeszcze rzucić okiem na zegarki Hamilton z serii Jazzmaster (marka znana, ale w Polsce nie ma jej - jeszcze - w oficjalnej dystrybucji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 2 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2011 ciekawy old-schoolowy design. Czy ktoś może powiedzieć coś o jakości, ewentualnie jakości do ceny tego zegarka? EDIT: i poniższego Tissot Visodate 1957 Automatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2011 Ten pierwszy jest w sprzedaży? Visodate poniżej macałem - naprawdę fajny zegarek w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electro Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 damiance juz pisalem o tym zegarku, w tej cenie best buy....[tissot visodate] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electro Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Witam, co sądzicie o tym zegarku? Longines Presence Automatic Ref: L4.801.4.18.2 http://dolinski.pl/longines/meskie-6/le ... -18-2.html Opłaca się w niego inwestować czy mielibyście lepszą propozycję za tą cenę?nie oplaca sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 3 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2011 Ten pierwszy jest w sprzedaży? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ral1n Napisano 4 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2011 Witam, co prawda nie jestem wybitnym miłośnikiem zegarków, ale będąc estetą upatrzyłem sobie mój aktualny ideał - umiarkowanie skromny model od VC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 4 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2011 Zbierałem kiedyś na podobny, ale po 5 latach uznałem że nie starczy mi życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ral1n Napisano 4 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2011 No niestety, jeśli chodzi o zegarki, samochody i .... kobiety life is brutal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 4 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2011 Witam, co prawda nie jestem wybitnym miłośnikiem zegarków, ale będąc estetą upatrzyłem sobie mój aktualny ideał - umiarkowanie skromny model od VC. to uważaj przy zakupie, bo na forum zegarkowym jeden kolega odkrył niedoróbki estetyczne w takim VC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ral1n Napisano 4 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2011 Witam, co prawda nie jestem wybitnym miłośnikiem zegarków, ale będąc estetą upatrzyłem sobie mój aktualny ideał - umiarkowanie skromny model od VC. to uważaj przy zakupie, bo na forum zegarkowym jeden kolega odkrył niedoróbki estetyczne w takim VC Pewnie chodzi o wersję w białym złocie - a mankamentem okazała się zdaje cyfra wskazujące 12 godzinę? Coś kojarzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 4 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2011 o ile pamiętam rozchodziło się o nierówno poprowadzoną obwódkę tarczy małego sekundnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 4 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2011 Tissot Heritage 1944 różowe złoto 18k, edycja limitowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 4 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2011 Christiaan van der Klaauw - model Satellite Du Monde ... moja ulubiona marka niszowa. kolejna ciekawa marka Bedat & C° No 8 ref. 878.310.813 Świetne wzornictwo. Pasek też zwraca uwagę ... pytanie za 100 pkt. (bez zaglądania na stronę producenta ) - z jakiej skóry jest wykonany pasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 Eye_lip czy możesz coś więcej powiedzieć na temat zegarka Parmigiani Tonda 1950? Jak ten luksusowy, szwajcarski zegarek ma się do innych w podobnym przedziale cenowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 Przepiękne ponadczasowe wzornictwo. Warto zwrócić uwagę na wspanimechanizm z własnej manufaktury, wyposażony w mikrorotor. Parmigiani wraz z Chopardem (który dziwnym trafem we własnych werkach ma podobne rozwiązanie) i niedawno odrodzoną marką Bovet posiadają na swoich (Chopard tylko werki L.U.C) mechanizmach pieczęć jakosci Fleurier - jest to coś na wzór pieczęci genewskiej lub pieczęci Patek Philippe (który do niedawna posiadał genewską, ale ustanowiono sobie własną , bardziej prestiżową pieczęć PP "in house"). O pieczęći Fleurier: http://www.qualite-fleurier.ch/ Genewska: http://www.timezone.com/library/itsabou ... 2705524456 Jeśli chodzi o dotępność i cenę, informację podam w tygodniu. Co do samej jakości to jest to zegarek technicznie porównywalny z najlepszymi i najbardzie prestiżowymi markami z tego przedziału cenowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2011 dzisiaj wyhaczone: odkryłem delikatesy ceny ponad 100 eur, ale warto popatrzeć: żaba węgorz łosoś noga koguta aligator (szlufka ze skóry z boku gada) jaszczurka z naturalnym deseniem skóry z nogi strusia Tilapia (cudo) aligator (a może krokodyl syjamski?) - kawałki z brzucha, boku i grzbietu, niespotykane zestawienie struś - skóra z uda p.s. - Eye_lip - czekamy na polską produkcję takich unikatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2011 Mówisz i masz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2011 HOLY FUCK ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 7 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2011 Tilapia wygląda jakby tą skórę z jakiegoś kawałka w smażalni zdjęli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2011 Tilapia wygląda jakby tą skórę z jakiegoś kawałka w smażalni zdjęli właśnie to - zestawienie kolorów powala. do tego obowiązkowo zegarek z czarną tarczą (i złotymi indeksami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi