damiance Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 jeżeli jesteśmy przy niebieskich, ten wygląda nieszablonowo. Myślę, że ciężko będzie o duży wybór w takiej kolorystyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 tez mi sie wydaje , ze jest to srebrny element na tarczy jak w tissocie, cyfry byc moze sa ciemny granat...chociaz wygladaja na czarne...Cyferblat srebrny, ale w środku odcień metaliczno-błękitny, a więc odcień niebieskiego. Tarcza nie musi być granatowa, ale poza diverami, nie ma aż tak dużo zegarków z niebieskimi tarczami (wyłączając zegarki Vintage jak np. Omegi Seamaster). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 http://www.omegawatches.com/gents/devil ... 3412103001 Taniej, ale też nietanio, poza tym praktycznie niemożliwa do zdobycia jako nowa: http://www.omegawatches.com/gents/seama ... z/25188000 (na szybko, więc pierwsza automat, druga kwarc, ale AT też jest w automacie oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electro Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 tez mi sie wydaje , ze jest to srebrny element na tarczy jak w tissocie, cyfry byc moze sa ciemny granat...chociaz wygladaja na czarne...Cyferblat srebrny, ale w środku odcień metaliczno-błękitny, a więc odcień niebieskiego. Tarcza nie musi być granatowa, ale poza diverami, nie ma aż tak dużo zegarków z niebieskimi tarczami (wyłączając zegarki Vintage jak np. Omegi Seamaster).niebieska tarcza to glownie rolex...ewentualnie omega i tag... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Czy są paski do zegarków z jakimś mechanizmem (klamerka, coś w tym rodzaju), który umożliwiałby ich szybką wymianę, aby dopasować kolor paska do butów i paska od spodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Chyba tylko do zegarków Panerai... http://www.paneraisource.com/video_arti ... em%20Video Przy konwencjonalnych teleskopach stosowanych w znakomitej większości zegarków, pod warunkiem odrobiny wprawy i posiadania takiego narzędzia: http://www.mywatchmaker.net/springbartool.htm zmiana paska nawet codziennie nie stanowi problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Firma Hirsch ma w swojej ofercie pasek o nazwie Mariner który ma zamontowany teleskop z poprzeczką ułatwiającą zakładanie i zdejmowanie paska bez żadnych przyrządów (nie znam na tyle oferty Hirsch'a żeby powiedzieć czy jest jeszcze jakiś model z tym rozwiązaniem). Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 To musi być jakiś specjalny model tego paska. Ja mam Marinera i nie mam tego dzybzdzyka przy teleskopie. Chyba, że mam jakąś starszą wersję, ale nie wydaje mi się. Ale jeśli mamy kilka pasków, gdzie każdy pasek ma swój zestaw teleskopów (nie musimy ich przekładać z jednego zestawu do drugiego), to wymienianie przyrządem do pasków zajmuje naprawdę chwilkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 czasem uszy są przewiercone na wylot (np. Stowa tak ma czy Seiko sumo), wtedy pasek jeszcze łatwiej zmienić. Podpowiedź: przy zdejmowaniu paska odwrócić deklem do góry - prawie na 100% przy pierwszych próbach coś się porysuje, więc najlepiej, jeżeli będą to uszy od spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Podpowiedź po drugie primo: popróbować na czymś niezbyt cennym, po trzecie primo: zorganizować przyzwoite narzędzie, po czwarte primo: mieć przyzwoite teleskopy (również na zapas). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Może będzie prościej, jak sobie uzbieram i kupię po prostu zegarek w kolorach złoto+brąz, jak alternatywę dla srebro+czerń. Mam na myśli tylko kolory, nie materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Maciato, bardzo praktyczny pomysł! Ze swojej strony polecam: http://mensstyleblog.blogspot.com/2009/ ... -band.html Choć w sklepie z paskami na Mokotowskiej powiedziała, że używa nożyczek... Ja wolałbym nie ryzykować, szczególnie rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Choć w sklepie z paskami na Mokotowskiej powiedziała, że używa nożyczek... Ja wolałbym nie ryzykować, szczególnie rano. OMG, strach się bać Ja się boję komuś oddawać zegarka do tego typu rzeczy, wolę sam. Jak coś sknocę tp mogę mieć pretensje tylko do siebie. Aż się boję myśleć co będzie jak za dwa lata będę musiał oddać do przeglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Miałem różne przygody z zegarkami. Jeden, który odziedziczyłem po prapradziadku walczącym w armii carskiej przeciwko Japonii w wojnie z 1905 roku, niestety zniszczyłem. . Teraz użytkuje do zestawów casualowych czarny zegarek firmy Diesel, od około roku. Kosztował coś koło 800zł, teraz jest znacznie tańszy (chyba z 500, może 600?) Oto jego zdjęcie znalezione w internecie: . Z tym, że mój nie ma różowego sekundnika . Brakuje mi jeszcze niestety zegarka do zestawów formalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 teraz jest znacznie tańszy (chyba z 500, może 600?) i tak mocno przepłacony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Miałem różne przygody z zegarkami. Jeden, który odziedziczyłem po prapradziadku walczącym w armii carskiej przeciwko Japonii w wojnie z 1905 roku, niestety zniszczyłem. . Teraz użytkuje do zestawów casualowych czarny zegarek firmy Diesel, Jak mówił Ochódzki: Trudno, co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 i tak mocno przepłacony kwestia gustu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 i tak mocno przepłacony kwestia gustu . Chyba właśnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Proszę jaśniej, bom ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Proszę jaśniej, bom ciemny. Hmmm, bo Diesel to designerska marka, gdzie płaci się głównie za logo? Aczkolwiek ja też raczej ciemny w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Każda rzecz jest warta tyle ile ktoś był gotów za nią zapłacić. Nie ma co o tym dyskutować. Dla niektórych zegarek po prostu wskazuje czas i ma dobrze lub designersko wyglądać. Choć zgadzam się, że jakość materiałów powinna być zawsze weryfikowana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Hmmm, bo Diesel to designerska marka, gdzie płaci się głównie za logo? Aczkolwiek ja też raczej ciemny w temacie Dostałem ten zegarek w prezencie od znajomego, akurat gdy miałem potrzebę na czasomierz i nie narzekam. Generalnie rzecz biorąc podoba mi się, jest niekonwencjonalny, sportowy (na bardziej formalny mam niewiele okazji), bardzo często pasuje mi do zestawień. A nawet jeśli czasem nie, to bez zegarka na ręce nie dam sobie niestety rady w życiu:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 28 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2011 Hmmm, bo Diesel to designerska marka, gdzie płaci się głównie za logo? Aczkolwiek ja też raczej ciemny w temacie Dostałem ten zegarek w prezencie od znajomego, akurat gdy miałem potrzebę na czasomierz i nie narzekam. Generalnie rzecz biorąc podoba mi się, jest niekonwencjonalny, sportowy (na bardziej formalny mam niewiele okazji), bardzo często, zazwyczaj pasuje mi do zestawień. A nawet jeśli czasem nie, to bez zegarka na ręce nie dam sobie niestety rady w życiu:). Nie musisz się tłumaczyć, po prostu Kyle, jako osoba siedząca w temacie zegarków, która wie jakiej jakości towar można dostać za daną cenę stwierdził, że można znaleźć korzystniejszą ofertę. Tak samo jest przykładowo z butami, ktoś kto się nie orientuje w rynku pójdzie do Wittchena i zapłaci 800zł i będzie też zadowolony, myśląc że kupił porządny but, nie będąc zwyczajnie świadom, jakie buty można kupić za te prawie 1000zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 29 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2011 i tak mocno przepłacony kwestia gustu . nie napisałem, że brzydki (choć imo paskudny), tylko że niewart takich pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electro Napisano 29 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2011 Miałem różne przygody z zegarkami. Jeden, który odziedziczyłem po prapradziadku walczącym w armii carskiej przeciwko Japonii w wojnie z 1905 roku, niestety zniszczyłem. . Teraz użytkuje do zestawów casualowych czarny zegarek firmy Diesel, Jak mówił Ochódzki: Trudno, co robić. z 5 minut sie smialem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi