eye_lip Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Uważam, że połączenie centralnej sekundy ze skaczącą godziną nie jest zbyt fortunne i odbiera urok tego rozwiązania. Cytuj
Kyle Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2011 zegarek jak najbardziej OK, tylko nie w kontekście "inwestowania", ot solidny garniturowiec przyzwoitej marki. Co do alternatyw to trochę by było , pogooglaj choćby za zegarkami: Epos, Oris (model classic date w szczególności), Stowa (model Antea), Seiko robione na japoński rynek (zobacz modele, których numer referencyjny zaczyna się literkami SARB) Cytuj
eye_lip Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Ten model Longinesa na żywo prezentuje się wyjątkowo kiepsko - pasek jak za 20zł, ubogie wykonanie a przede wszystkim rotor chodzi bardzo głośno. Zegarek jest płaski, ma pełny dekiel - nie wiem czy to nie jakiś błąd konstrukcyjny. Kilka razy byłem świadkiem oddawania tego modelu do serwisu z powodu awarii mechanizmu automatycznego naciągu. Cytuj
eye_lip Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Jeśli Longines to zdecydowanie Conquest w stali lub Hydroconquest (taki jak wrzucałem na poprzedniej stronie). Wspomniane przez Kyle'a klasyczne Orisy są świetnym wyborem. Cytuj
Kyle Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2011 Potrzeba mi zegarek, który będzie pasował i do garnituru i do swetra z koszulą, przy czym będzie elegancki. Chciałbym wydać maks 3-4 tyś. przy takich wymaganiach i cenie to zobacz Oris Artelier Date. Warto jeszcze rzucić okiem na zegarki Hamilton z serii Jazzmaster (marka znana, ale w Polsce nie ma jej - jeszcze - w oficjalnej dystrybucji) Cytuj
damiance Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 ciekawy old-schoolowy design. Czy ktoś może powiedzieć coś o jakości, ewentualnie jakości do ceny tego zegarka? EDIT: i poniższego Tissot Visodate 1957 Automatic Cytuj
eye_lip Opublikowano 2 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2011 Ten pierwszy jest w sprzedaży? Visodate poniżej macałem - naprawdę fajny zegarek w dobrej cenie. Cytuj
electro Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 damiance juz pisalem o tym zegarku, w tej cenie best buy....[tissot visodate] Cytuj
electro Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Witam, co sądzicie o tym zegarku? Longines Presence Automatic Ref: L4.801.4.18.2 http://dolinski.pl/longines/meskie-6/le ... -18-2.html Opłaca się w niego inwestować czy mielibyście lepszą propozycję za tą cenę?nie oplaca sie... Cytuj
damiance Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2011 Ten pierwszy jest w sprzedaży? tak Cytuj
Ral1n Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Witam, co prawda nie jestem wybitnym miłośnikiem zegarków, ale będąc estetą upatrzyłem sobie mój aktualny ideał - umiarkowanie skromny model od VC. Cytuj
+Immune+ Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Zbierałem kiedyś na podobny, ale po 5 latach uznałem że nie starczy mi życia. Cytuj
Ral1n Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 No niestety, jeśli chodzi o zegarki, samochody i .... kobiety life is brutal... Cytuj
Kyle Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Witam, co prawda nie jestem wybitnym miłośnikiem zegarków, ale będąc estetą upatrzyłem sobie mój aktualny ideał - umiarkowanie skromny model od VC. to uważaj przy zakupie, bo na forum zegarkowym jeden kolega odkrył niedoróbki estetyczne w takim VC Cytuj
Ral1n Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Witam, co prawda nie jestem wybitnym miłośnikiem zegarków, ale będąc estetą upatrzyłem sobie mój aktualny ideał - umiarkowanie skromny model od VC. to uważaj przy zakupie, bo na forum zegarkowym jeden kolega odkrył niedoróbki estetyczne w takim VC Pewnie chodzi o wersję w białym złocie - a mankamentem okazała się zdaje cyfra wskazujące 12 godzinę? Coś kojarzę. Cytuj
Kyle Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 o ile pamiętam rozchodziło się o nierówno poprowadzoną obwódkę tarczy małego sekundnika Cytuj
damiance Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Tissot Heritage 1944 różowe złoto 18k, edycja limitowana Cytuj
damiance Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2011 Christiaan van der Klaauw - model Satellite Du Monde ... moja ulubiona marka niszowa. kolejna ciekawa marka Bedat & C° No 8 ref. 878.310.813 Świetne wzornictwo. Pasek też zwraca uwagę ... pytanie za 100 pkt. (bez zaglądania na stronę producenta ) - z jakiej skóry jest wykonany pasek? Cytuj
Üxküll Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Eye_lip czy możesz coś więcej powiedzieć na temat zegarka Parmigiani Tonda 1950? Jak ten luksusowy, szwajcarski zegarek ma się do innych w podobnym przedziale cenowym? Cytuj
eye_lip Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2011 Przepiękne ponadczasowe wzornictwo. Warto zwrócić uwagę na wspanimechanizm z własnej manufaktury, wyposażony w mikrorotor. Parmigiani wraz z Chopardem (który dziwnym trafem we własnych werkach ma podobne rozwiązanie) i niedawno odrodzoną marką Bovet posiadają na swoich (Chopard tylko werki L.U.C) mechanizmach pieczęć jakosci Fleurier - jest to coś na wzór pieczęci genewskiej lub pieczęci Patek Philippe (który do niedawna posiadał genewską, ale ustanowiono sobie własną , bardziej prestiżową pieczęć PP "in house"). O pieczęći Fleurier: http://www.qualite-fleurier.ch/ Genewska: http://www.timezone.com/library/itsabou ... 2705524456 Jeśli chodzi o dotępność i cenę, informację podam w tygodniu. Co do samej jakości to jest to zegarek technicznie porównywalny z najlepszymi i najbardzie prestiżowymi markami z tego przedziału cenowego. Cytuj
damiance Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 dzisiaj wyhaczone: odkryłem delikatesy ceny ponad 100 eur, ale warto popatrzeć: żaba węgorz łosoś noga koguta aligator (szlufka ze skóry z boku gada) jaszczurka z naturalnym deseniem skóry z nogi strusia Tilapia (cudo) aligator (a może krokodyl syjamski?) - kawałki z brzucha, boku i grzbietu, niespotykane zestawienie struś - skóra z uda p.s. - Eye_lip - czekamy na polską produkcję takich unikatów Cytuj
Ernestson Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Tilapia wygląda jakby tą skórę z jakiegoś kawałka w smażalni zdjęli Cytuj
damiance Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2011 Tilapia wygląda jakby tą skórę z jakiegoś kawałka w smażalni zdjęli właśnie to - zestawienie kolorów powala. do tego obowiązkowo zegarek z czarną tarczą (i złotymi indeksami ) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi