Michał1969 Napisano 15 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Chyba tak Pomyślałem sobie, żeby nabyć jakiś letni garnitur. Jak wiadomo, reprezentuję zakamuflowaną opcję suitsupplyowską Zastanawiam się na przykład na ile jest różnica w oddychalności między czymś takim http://eu.suitsupply.com/suits/suit-light-grey-plain-lazio-p3545/P3545,en,pd.html?start=6&cgid=Suits&prefn1=collection&prefv1=Spring%2fSummer%202013 (len) a takim http://eu.suitsupply.com/suits/suit-blue-stripe-lazio-p3527/P3527,en,pd.html?start=13&cgid=Suits&prefn1=collection&prefv1=Spring%2fSummer%202013 (moher) Wiem, że ten sposób ciężko stwierdzić... nie bijcie SS twierdzi, że w tym wypadku len jest bardziej przewiewny. Z drugiej strony lniany garnitur to w sumie luzacki garnitur. Wygląda po paru minutach jak harmonijka. W zasadzie chyba jeśli dress-code dopuszcza garnitur lniany, to na dobrą sprawę można darować sobie garnitur. W końcu chyba nie założylibyśmy na czyjś ślub takiego garnituru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 15 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Sama tkanina to jeszcze nie wszystko. Ważny jest jeszcze materiał, z którego wykonana jest podszewka oraz ilość i rodzaj zastosowanej konstrukcji. Tutaj niestety nic nie jest opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 16 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2013 Witam. Wysłałem zapytanie do Modern Tailor, jakie tkaniny na koszulę polecają na upał. Odpisali mi to: Hi Wiktor!Wonderful news! Thank you!I have here a link where you can find fabrics which may interest you:http://www.moderntailor.com/pub/design.do?page=&objectsPerPage=&salesCode=&pt=shirt&popup=&poptype=&action=selectFabric&postFnName=&other=noniron&multiselect_other=noniron&fabricno=&orderby= Please use single-ply if you need a thin weave for a thinner shirt material. These are all non-iron fabrics. Kind regards,Leah Wszystko fajnie, pięknie ale ponad połowa z nich to poliester z bawełną. I tym samym zaburzyli mój zalążek wiedzy o tkaninach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2013 Nie łam się, to Chińczycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 16 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2013 Znasz może porządną firmę, poza Kastorem, która oferuje koszule MTM przez internet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1969 Napisano 16 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2013 Nie łam się, to Chińczycy. To w sumie tak jak Suitsupply Ale u nich w podszewce Bemberg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 5 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2013 W Złotych Tarasach koszule garniturowe lambert lniane (sklep lambert). Do dziś promocja 199 zł na białe i różowe. Błękitne - 299 zł. Robią dobre wrażenie. Na tle innych oferowanych w CH - bardzo dobry wybór. Długi rękaw, hidden button down, są minimalnie węższe w klacie i pasie od bawełnianych koszul z poprzednich kolekcji. To był jedyny powód, dla którego nie kupiłem chociaż jednej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2013 "Szorty zostawmy sobie na weekend nad jeziorem albo nad morzem. W krótkich spodenkach uprawiamy sporty, chodzimy na siłownię, biegamy. Jest to zrozumiałe, ale czy powinniśmy w nich także chodzić do pracy, sklepu, kawiarni czy kina? Uważam, że nie. Istnieją przecież materiały stworzone wręcz do długich spodni, które z powodzeniem zastąpią szorty z bawełny albo poliestru. Pomijając kwestie estetycznie nie zapominajmy, że szorty nie dają nam żadnej ochrony przed palącym słońcem. Możemy je zastąpić długimi spodniami wykonanymi z oddychającego materiału" Więcej na http://www.szarmant.pl/blade-nozki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 10 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2013 Propozycja na upalne lato na każdą kieszeń, ale z pewnością nie do korpobiura z klimką, a tak chadzał ubrany Gianni Agnelli: bawełniana koszulka, spodnie, espadryle. Luzik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2013 Jestem w stanie pokazac Ci biuro duzej instytucji finansowej w Warszawie gdzie taki stroj bylby akceptowalny nie tylko w piatek. Poza tym jesli jestes Gianni, a nie tylko Dziany, to wolno Ci wiecej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2013 "Fresco wykonane bez podszewki i koszula o otwartym splocie mogą sprawić, że latem w klimatyzowanym pomieszczeniu możesz dostać nawet gęsiej skórki Jej szorstka, chropowata struktura sprawia, że średnio nadaje się na formalne okazje. Jest idealna na garnitur biurowy lub marynarkę do zestawu koordynowanego. Użytkownicy fresco chętnie łączą ją z dżinsami." Więcej na szarmat.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 A co chcesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 5 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2013 "Szorty zostawmy sobie na weekend nad jeziorem albo nad morzem. W krótkich spodenkach uprawiamy sporty, chodzimy na siłownię, biegamy. Jest to zrozumiałe, ale czy powinniśmy w nich także chodzić do pracy, sklepu, kawiarni czy kina? Nie, nie i jeszcze raz nie. Dorosli ludzie noszą długie spodnie, jedynym dopuszczalnym wyjątkiem jest udział w obronie Tobruku. Nie mogę wiecej pisać, bo zaraz się denerwuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 5 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Nie jestem pewien, ale prawdopodobnie batystowa koszula:)na lato:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 5 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Mgiełka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 5 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Mgiełka . po kilku latach ktoś wysłał mi pozostawione ciuchy:) w Japonii dawała rade:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 29 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2013 Moja ulubiona sartorialna fotka na upały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2013 Brakuje tylko podkładu muzycznego: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Kaiser Napisano 29 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2013 Moja ulubiona sartorialna fotka na upały. Acapulco.jpg Mężczyzna na drugim planie, z prawej, z papierosem w ustach, ma koszulkę uszytą z dziwnego materiału - plastra miodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 29 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2013 @pirat dzięki za wzbogacenie tematu o ścieżkę dźwiękową. Właśnie dzisiaj prowadziłem rozmowy z Włochami. A to grano nad Bałtykiem przed 30 laty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 31 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2013 @Kaiser Ta tkanina w polo to na pewno Hopsack, może lniany albo len z bawełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 31 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2013 @Kaiser Ta tkanina w polo to na pewno Hopsack, może lniany albo len z bawełną. Hopsack.gif @ Üxküll Jesteś pewien czy to jednak przypuszczenie? Pytam bo wydaje mi się że to w ogóle nie jest tkanina a raczej jakaś ażurowa dzianina. Edit: Coś w tym stylu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 31 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2013 @Erneston po obejrzeniu Twojego przykładu i guglaniu w grafice wydaje mi się, że masz rację wskazując na dzianinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 31 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2013 @Kaiser Ta tkanina w polo to na pewno Hopsack, może lniany albo len z bawełną. Hopsack.gif Przy czym hopsack to splot 2x2 więc ilustracja nie do końca prawidłowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 31 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2013 @TomekB dzięki za spostrzegawczość, ale po sprawdzeniu znaczenia "Hopsack" za pomocą wyszukiwarki w drukowanych opracowaniach mogę stwierdzić, że nie ogranicza się do splotu 2x2, bo w podstawowym sensie to luźno tkany, szorstki materiał z wełny, bawełny, lnu itd.: http://www.omnilexica.com/?q=hopsack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi