Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

...

Ubrałem się biznesowo, ale z uwagi na fakt, że był weekend założyłem garnitur w kratkę oraz poszetkę w grochy co lekko złagodziło silnie biznesowy wizerunek.

Fajny zestaw. :)

Masz może lepsze zdjęcie poszetki i krawata? Lubię te kolory. Chętnie bym zobaczył fotkę z bliska.

...

Ubrałem się biznesowo, ale z uwagi na fakt, że był weekend założyłem garnitur w kratkę oraz poszetkę w grochy co lekko złagodziło silnie biznesowy wizerunek.

Fajny zestaw. :)

Masz może lepsze zdjęcie poszetki i krawata? Lubię te kolory. Chętnie bym zobaczył fotkę z bliska.

Ten sam krawat startował w konkursie co mam dziś na szyi. Zdjecia poszetki nie mam: jest jedwabna, nie błyszczy się, ciemny gratan + białe grochy ;)

,,Jak Masters pisze, że to odpowiednia długość do sztybletów, to wierzę, że ma wiedzę..choć poraża to moje poczucie estetyki"

Zauważ, że krój spodni jest slim ,gdyby Styleman nosił szersze spodnie to kilka centymetrów byłoby jak najbardziej w porządku jednak przy takiej szerokości nogawki obstawiam że mają max 18cm,spodnie wyglądałyby znacznie gorzej.

Nie jest chyba żadna tajemnicą, że Styleman ubiera się jak spora część Włochów a ich poczucie estetyki jest ,,specyficzne":)

nie chce sie madrzyc, bo wiedze mam raczej baaaaaaardzo przecietna, ale Constantin, jesli poraza cos twoje uczucie estetyki, to znaczy ze cos jest nie tak z twojego punktu widzenia.

A wtedy wszelkie nauki musisz traktowac wyjatkowo podejrzliwie, bo wyjdzie ze sie nauczysz czegos, co dla ciebie nie bedzie mialo zadnej wartosci.

Stroj stylemana jest naprawde fajny, ale tak jak w wiekszosci wypowiedzi nogawki wydaja mi sie zdecydowanie za krotkie. Mu to odpowiada, to swietnie, bo najwazniejsze zeby sie czuc dobrze w ubraniu, ale nie nalezy zmieniac zdania czy akceptowac rzeczy ktore wydaja sie 'porazajace' tylko dlatego ze ktos teoretycznie bardziej obcykany orzekl ze tak jest ok.

Wlasny styl i wlasne zdanie, i Styleman je ma i ty tez powinienes ;) i niekoniecznie to sie musi (ba wrecz nie powinno!) pokrywac u wszystkich.

Oczywiscie nie znaczy to ze mamy akceptowac na lewo i prawo sandaly ze skarpetkami blaymi albo krotkie gacie do marynarki, ale zawsze te minimum wlasnego zdania trzeba zachowac ;)