kamil Napisano 12 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2010 Jest zasada, że kolor spinek do mankietów powinien być taki, jak zegarka (czyli, na ogół, oba złote albo oba srebrne). Czy tę zasadę należy uogólnić, gdy nosi się obrączkę? Czyli, jeśli mam obrączkę z białego złota, to pasują do niej tylko zegarek i spinki w kolorze srebrnym? Będę wdzięczny za odpowiedź (mile widziane odniesienie do autorytatywnego źródła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzesiek Napisano 12 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2010 Na wykładzie z protolołu dyplomatycznego usłyszałem, że spinki i zegarek to biżuteria, zaś obrączka to coś między tablicą rejestracyjną a plombą celną. I ponoć z tego wynika, że obrączka może być innego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 13 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2010 Ja też traktowałbym obrączkę jako "coś innego". A swoją drogą decyzja złoto czy srebro powinna być podykotwana kolorem skóry i włosów o czym mało kto pamięta. Oczywiście to są zasady dotyczącę idealnego świata. Nie dajmy się zwariować, i spinki i zegarek to tak małe elementy, że nie będzie dramatu jeśli tu coś poknocimy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdomin Napisano 15 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2010 Zawsze można zrezygnować z zegarka na ręku i mieć jeden problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daiquiri Napisano 16 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2010 A propos zegarka jako biżuterii, ktoś wrzucił już zdjęcie, gdzie pasek zastępowała poszetka (na blogu mr. vintage jeśli się nie mylę), kolejna wariacja: Cóż, za często sobie na taką dezynwolturę pozwolić nie można... ale mnie się pomysł podoba, pech że raczej małe zegarki noszę i 'uszy' zbyt wąskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 18 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2010 Ja też traktowałbym obrączkę jako "coś innego". A swoją drogą decyzja złoto czy srebro powinna być podykotwana kolorem skóry i włosów o czym mało kto pamięta. Oczywiście to są zasady dotyczącę idealnego świata. Nie dajmy się zwariować, i spinki i zegarek to tak małe elementy, że nie będzie dramatu jeśli tu coś poknocimy. Ja bym nie był tutaj taki swobodny. Pamiętajmy o tym, że to właśnie dodatki, detale stanowią o klasie całości. Te elementy są małe, ale właśnie dlatego, że mężczyzna nie nosi wielu elementów biżuteryjnych powinny pasować. Ja mam o tyle prostą sytuację, że nie przepadam za złotem, ewentualnie dopuścił bym spinki ze złotym detalem typu paseczek przez środek spinki czy na jej brzegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elegant555 Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Kupiłem właśnie koszulę firmy Emanuel Berg do noszenia z muchą. W górnej jej części są zamiast guzików plastikowe spinki. Sądzę, że nie jest to z pewnością docelowe zapięcie gdyż z przodu rozpinałyby się. Z tyłu są pełniejsze a z przodu nieduża główka, która jest łatwa do wypięcia. Nie nosiłem dotychczas żadnych koszul z muchą i jest to dla mnie całkowite zaskoczenie. Moje wnioski to takie, że powinienem prawdopodobnie kupić jakieś spinki. Czy są jakieś spinki do koszuli z muchą /nie chodzi o spinki do mankietów a do górnej części koszuli/. Pomóżcie!!!! Jutro wieczorem mam sporą imprezę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 oczywiście że są ! Nawet w Bergu za jakieś 500+ pln z metalu ze sztucznym, czarnym oczkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elegant555 Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Serdeczne dzięki. Gdzie poza Bergiem można je kupić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Do koszuli smokingowej lub frakowej stosowane są specjalne spinki, takie jak te: Spinki występują w wersjach złotej i srebrnej, najczęściej są sprzedawane z dopasowanymi stylem i kolorem spinkami do mankietów. Trochę mało już czasu na kupowanie ich w necie. Jeśli jesteś w Warszawie, najszybciej znajdziesz je w sklepie Dyplomata przy Koszykowej (vis a vis Biblioteki M St. Warszawy), przynajmniej ja tam kiedyś kupowałem swoje. (ceny nie pamiętam, ale wydaje mi się, że były o połowe tańsze, niż te, o których pisze damiance) Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elegant555 Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam. Myślę, ze zdążę jeszcze uratować moją imprezę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 A masz smoking? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 No właśnie, dziś raczej się nie nosi spinek do zwykłych koszul (tj. nie do smokingu czy fraka). Oczywiście kiedyś robiło się to i do garnituru, jednak do bardziej nieformalnych zestawów byłby to raczej faux pas. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Gdzie mogę kupić guziki do koszuli smokingowej (takie srebrne z czarnym wypełnieniem) jedno- lub dwuczęściowe, poza galante.pl? w jakim sklepie online lub w jakim typie sklepu stacjonarnego (chyba że ktoś wie konkretnie w Krakowie) szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 W Polsce może być trudno, ale poszukaj w sklepach ze strojami do tańca. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Myślisz o czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 http://www.e-davinci.pl/products/24?perpage=1&page=23 Tylko, że te są złote. Może i mają srebrne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Złote i srebrne spinki są poprawne do smokingu. Do koszuli z plisowanym przodem wymagane są spinki z czarnym środkiem, zaś do koszuli ze sztywnym przodem, jak do fraka, preferowane są spinki z perłowym wypełnieniem. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 tak, dzieki. chyba wybiore srebrne z czarnym wypelnieniem z masy lub onyxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 12 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2011 tak, dzieki. chyba wybiore srebrne z czarnym wypelnieniem z masy lub onyxem. Srebrne ...z czarnym wypelnieniem ...moje ulubione! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 13 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 17 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Witam, z czystej ciekawości, czy oprócz zegarków nosicie jakąkolwiek biżuterię na nadgarstkach? Trafilem ostatnio na taka oto liste: http://www.mrporter.com/intl/essentials.mrp i na jednej z pozycji znalazłem dość interesujące bransolety wykonane przez Luis'a Morais. Szybkie przeszukanie zasobów internetu pod kątem tego nazwiska owocuje ostrym szokiem, gdyż ceny nawet najprostszej biżuterii spod ręki owego pana miażdzą dosłownie i w przenośni;) Znalazłem jednak dość sensownie wyglądającą alternatywę w znacznie przyjaznej cenie: http://www.profoundaesthetic.com/woodco ... brown.html Ktoś z forumowiczów ma podobny gust? Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 17 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falk Napisano 17 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem męskiej biżuterii. Nie lubię i już. I tak było od zawsze, pamiętam, że jak dostałem na I komunię łańcuszek, to zrobiłem setną awanturę i odmawiałem jego noszenia. Jedynym chyba rodzajem, który noszę są spinki do mankietów, ale i one muszą być dla mnie stonowane i dyskretne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 17 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Witam, z czystej ciekawości, czy oprócz zegarków nosicie jakąkolwiek biżuterię na nadgarstkach? Trafilem ostatnio na taka oto liste: http://www.mrporter.com/intl/essentials.mrp i na jednej z pozycji znalazłem dość interesujące bransolety wykonane przez Luis'a Morais. Szybkie przeszukanie zasobów internetu pod kątem tego nazwiska owocuje ostrym szokiem, gdyż ceny nawet najprostszej biżuterii spod ręki owego pana miażdzą dosłownie i w przenośni;) Znalazłem jednak dość sensownie wyglądającą alternatywę w znacznie przyjaznej cenie: http://www.profoundaesthetic.com/woodco ... brown.html Ktoś z forumowiczów ma podobny gust? Pozdrawiam, dsc. Po pierwsze, bardzo ciekawa strona, dzięki za link, na pewno będzie pomocna w budowaniu garderoby. Jeśli chodzi o biżuterię, to nie noszę nic poza zegarkiem i ewentualnie spinkami. Taka bransoletka na ręku pewnie by mnie denerwowała, chociaż może to kwestia przyzwyczajenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi